Kirjoittaja Aihe: Keksintöjä vapaasti jalostettavaksi  (Luettu 2480 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 468
Keksintöjä vapaasti jalostettavaksi
« : 11-10-2017, 22:14:45 »
 Moni lienee tehnyt "kirjoituspöydän laatikkoon" vaikka mitä, jos ei muuta niin hyviä ajatuksia. Kaikkea ei kuitenkaan ennätä/pysty jalostamaan käytäntöön saakka ja miksei sitten voisi hyviä ideoita huudella julki muiden iloksi ja hyödyksi. Siksipä tällainen ketju jonka sisältö on tarkoitettu kaikille vapaasti jalostettavaksi, vaikka kaupallisestikin.

 Aloitan ideoiden jakamisen oivalluksena, joka syntyi kun kaverini kertoi rivitalokärsimyksistään jossa naapurustossa tapahtuu pitkäaikaista vasaran paukuttelua. Kyseessä ei ole remontti, vaan aamulla jo kahdeksalta alkava taulujen ripustelu tai muu ajattelemattomuus. Jokainen meistä tietänee vastamelukuulokkeiden periaatteen, mutta miltä kuulostaisi vastamelukone?

 Vastamelukone kuuntelee naapuruston aiheuttamaa melusaastetta ja tunnistaa vasaroinnin/poraamisen jne. Sitten, vaikkapa minuutin bufferoituaan tätä mekkalaa, toistaa kone autenttisesti saman kestoisena ja rytmisesti identtisenä saman soundin. Luonnollisesti tässä ei käytetä kaiuttimia, vaan mekaanista vasaraa, iskuporakonetta tms.
 Vastamelukoneen voi jättää asuntoon myös yksinään naapurustoa kouluttamaan. Tietenkin vastamelukoneessa on ajastin jolla säädellään toiminta-aikaa niin bufferin keston, kuin päälläolon suhteen. Eli esim. aamulla 08-09 ja illalla 21-22 voisi hyvinkin olla sitä aikaa milloin vastamelukone osoittaisi parhautensa. Lisävarusteena olisi hyvä olla myös huonekalujen fengsui -siirtely ja keilahalli -optiot. Haitari/pianonsoitto toistettaisiin Aku Ankasta tutulla höyryurulla.
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Paikalla (Piilotettu)

 • Valvoja
 • Viestejä: 5 137
 • (Piilotettu)
Vs: Keksintöjä vapaasti jalostettavaksi
« Vastaus #1 : 11-10-2017, 22:52:57 »
Vastamelu on toimivaa, tai sen ainoan kerran, kun siihen turvauduin se tehosi ja rauhoitti lopullisesti asuintaloa häiriköineen eukon.

Reilu neljäkymmentä vuotta sitten olin muuttanut elämäni ensimmäiseen kerrostaloasuntoon. Vuokra-asunto siis ja melkoisessa kunnossa, keittiöstä oli tippunut mm. laattoja seinältä. Isännöitsijän pyynnöstä lupasin poistaa loputkin laatat seinästä tulevan laattoittajan työn jouduttamiseksi. Lainasin siis työpaikalta Hiltin piikkaavan poravasaran talttaterällä. Aloitin työn iltapäivällä vähän neljän jälkeen. Päästyäni noin puoliväliin oli pakko pitää tauko, kone ei ollut kovin kevyt. Kun oma metelini loppui, alkoi hillitön rytinä kuulua keittiön lämpöpatterista. Kuuntelin sitä ihmetellen aikani ja jatkoin piikkaamista.
Sain seinän puhtaaksi, lämpöpatteri rytisi edelleen, kello oli noin puoli viisi. Patterimelu jatkui ja jatkui, Hiltin laatikossa oli semmoinen tärytysterä, siis varren päässä teräslappu, vaihdoin sen koneeseen ja soitin varttitunnin lämpöpatteria. Kun lopetin oli ihan hiljaista, kohta joku huusi: "Eläköön", sitten ilta oli ihan rauhaisa.

Aamulla tapasin Hiltilaukun kanssa mennessäni hississä jonkun uusista naapureistani. Hän katsoi laukkuani ja sanoi: "Ai, se olit sinä, kiitos". Taisin katsoa miestä monttu auki, niin sain selityksen: "Se akka on terrorisoinut taloa koiran kettinkeineen joka risauksesta vuosikausia". Asuin talossa liki kymmenen vuotta, eikä siellä enää koskaan hangattu ketjulla lämpöpatterin putkia, muuta mekastusta kyllä riitti.

Poissa (Piilotettu)

 • Valvoja
 • Viestejä: 2 797
Vs: Keksintöjä vapaasti jalostettavaksi
« Vastaus #2 : 11-10-2017, 23:20:52 »
 ;D

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 468
Vs: Keksintöjä vapaasti jalostettavaksi
« Vastaus #3 : 13-10-2017, 13:19:33 »
 Sangen mainio käytännönsovellus oli Illianan hiltillä kopsuttelu. Selvästikin naapurustoa voidaan kouluttaa.

 Lisää ideoita tarjotakseni, voisiko joku pistää pystyyn radiokanavan joka suoltaisi eri aiheiden opetusmateriaalia kellon ympäri? Luentoja, luentosarjoja jne. Kaikenlainen humpuukki tietty poistaisi poissaolollaan.
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 538
Vs: Keksintöjä vapaasti jalostettavaksi
« Vastaus #4 : 13-10-2017, 15:41:03 »
Naapureiden melua vastaan ääniase.

https://www.youtube.com/watch?v=eWr910Fr_Oo

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 286
 • (Piilotettu)
Vs: Keksintöjä vapaasti jalostettavaksi
« Vastaus #5 : 13-10-2017, 16:47:19 »
Jos naapurissa on telkkari tai reteot lujalla niin tilaa "ninja"kaukosäädin ;D

https://youtu.be/F16P8nntvqQ

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 4 204
 • (Piilotettu)
Vs: Keksintöjä vapaasti jalostettavaksi
« Vastaus #6 : 15-10-2017, 20:09:10 »
Aiempi nimimerkki Viilari

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 6
Vs: Keksintöjä vapaasti jalostettavaksi
« Vastaus #7 : 22-10-2017, 20:33:39 »
Muovikassin kahva

Lähetetty minun SM-T905 laitteesta Tapatalkilla