Kirjoittaja Aihe: Läpikuultava animemiekan materiaali?  (Luettu 4430 kertaa)

Paikalla (Piilotettu)

  • Viestejä: 232
Vs: Läpikuultava animemiekan materiaali?
« Vastaus #30 : 19-11-2017, 19:20:30 »
Vois kokeilla puristaa sen millisen PCn puusta tehdyn miekan kuvan päälle kylmänä, molemmat puolet yhtä aikaa. Sitten vaan kuumentaa niin että jämähtää siihen muotoon. En oo kokeillu ihan noin.


930mm pitkä ei näytä suoralta 4 mm paksuna. 8mm on vähän siinä , mulla on joku n. 70cm pitkä pätkä n 5cm leveenä jota oon käsissä pyöritellyt, se ois ihan ok miekka, tosin ei ole teroitettu ja 20cm lyhempi. PCtä hioo nauhahiomakoneella aika nopsaan.

Paikalla (Piilotettu)

  • Viestejä: 5 128
Vs: Läpikuultava animemiekan materiaali?
« Vastaus #31 : 19-11-2017, 21:32:23 »
Toi vaatis aika tiukan puristamisen kylmänä ja vieläpä kolmiosaisen muotin. Lullen ettei noin vain mänty ainakaan riittäis muottina.

Alkaa houkuttaa epoksi ja lasikuitumatto. Ei vaan minkäänlaista käryä minkälainen muotti siitä kannattais tehdä ja mikä toimis irrotuskalvona. Aikoinaan styrox-siiven päälle oli aivan pepusta telata mitenkään sileesti lasikuitua, joten kokeiltiin telata lasikuitumatto paksun rakennusmuovin tai mylarin päälle ja käännettin koko komeus styrox ytimen päälle, se onnistu useesti ihan ok. Tässä erona se ettei haluta liimata ytimen päälle.

Toinen ongelma on "läpinäkyvä gelcoat". Tästä ei tarvii tulla UV:n kestävää eikä mitenkään ympäristökestoista, joten pelkällä laminointiepoksilla?

Pekka

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 156
Vs: Läpikuultava animemiekan materiaali?
« Vastaus #32 : 19-11-2017, 22:38:33 »
Laminointiepoksi varmaan riittää, joku sävy siihen valmiiksi niin vois tulla aika kiva?

Irrotuskalvoa saa Kevrasta ainakin ihan tilaamalla, se ei tosin hirveästi veny. Sieltä ostin viimeks myös sprayliimaa lasikuitukankaan kiinnittämiseen muottiin. Saa taputeltua helpommin muotoon kuin märän kankaan.

Paikalla (Piilotettu)

  • Viestejä: 5 128
Vs: Läpikuultava animemiekan materiaali?
« Vastaus #33 : 27-12-2017, 01:26:31 »
En ole vielä eposiin mennyt, mutta alkaa usko olla kovalla.

Puolikas lastulevy käytetty alipaineboxin tekemiseen, kansi rei'itetty, rakennusimuri liitetty lodjuun ja millin polykarbonaattilevy kehykseen.

Lämmityksen ajattelin hoitaa halvalla muutama vuosi sitten ostetulla infralla joita tuli ostettua samantien pari kappaletta tarjoustalosta. Toinen ollut ulkona ja käytetty pari kertaa, toinen paketissa lämpimässä varastossa.

Eka yritys: PC-levy meni melkein kuumaksi infra paukati kun kivääri, johdonsuojakatkaisija pomppasi, samoin vikavirtauoja.  Vastuksessa oli tumma palojälki ja tukevasti rungossa.

Toinen yritys: Philipsin ruuveja kiroilin, irrottelin infran partsin katosta, pyyhin pölyt pois, viritin kehykseen ja laitoin päälle. Pari minuuttia myöhemmin sekin paukahti - aivan sama juttu.

Mä alan nähdä tässä jokun kaavan.

Olisko ehdotuksia sopivasta noin metrin tehollinen pituus ja noin kilowatin infranpunalämmittimestä? Pitäis saada n. 130*1000 mm PC levy riittävän lämpimäksi. Arvioisin liki 200C.

Pekka

Poissa (Piilotettu)

  • Valvoja
  • Viestejä: 2 797
Vs: Läpikuultava animemiekan materiaali?
« Vastaus #34 : 27-12-2017, 07:39:20 »
Tarjoustalosta ostat  ;D

Paikalla (Piilotettu)

  • Viestejä: 5 128
Vs: Läpikuultava animemiekan materiaali?
« Vastaus #35 : 31-12-2017, 01:42:39 »
Motonetistä yksi kW lämmitin ja kaksi uutta yritystä. Eka aalloilla ja seuraava propelli. Ei riitä 2kW imurissa imuteho eikä lämpee muovi tasaisesti.

Taidan kokeilla lasikuitua.

Kysymys:
1) Positiivimuotti männystä. Mikä maali/pakkeli pohjalle ja pintaan jotta syntyy kelvollinen malline?
2) Mikä irrotusvaha, jotta saa muotin irti?

Kiitos,
Pekka