Kaikkea > Puutyöt

Jyrsimeen tutustumassa -apua kaipaisin

(1/5) > >>

proplayer77:
Hankin ensimmäisen yläjyrsimeni tänään koska en ole sellaista ennen omistanut. En ole mikään hyvä puumies ollut koskaan mutta olen silti tehnyt kaikenlaisia projekteja.

Tietoisesti ostin ensimmäiseksi jyrsimeksi Bilteman halppiksen: http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Sahkotyokalujen/Ylajyrsin/Ylajyrsin-1200-W-2000021086/

Lisäksi ostin Einhellin teräsarjan HongKongista: https://www.hongkong.fi/fi/tyokalut-ja-nikkarointi/tyokalut/sahkotyokalut/sahkohoylat-ylajyrsimet-ja-tarvikkeet/einhell-bt-ro-1200-e-ylajyrsimen-terasetti-12-os/p/132971/

Tarve on tehdä seuraavaan Arcade projektiin T listoille urat, mutta kun olen netistä katsonut mitä kaikkea sillä pystyy tekemään niin voisihan sillä muutakin koittaa tehdä.
Tilasin erikseen sellaisen T lista terän,  tulee kun tulee.

Tästä Bilteman vehkeestä, ohjeista ei ollut apua. Eli kasasin sen ohjurin, mutta muuten en ymmärrä nyt paria asiaa.

Eli: Kun kiinnitän terän ja kirisin, niin uskoisin että terän pitää olla pohjassa saakka? Onko näin?
-> Kun kiinnitin terän pohjaan saakka, niin terän syvyys ei riitä kun painan jyrsimen pohjaan, vaan minun piti löysätä terä ja kiinnittää se lyhyemmin, niin silloin vasta se riitti esim. reunajyrsintään.
--> En tajua...?

Ja tosiaan äsken pidin ensimmäistä kertaa elämässäni (40v) yläjyrsintä kädessä :D.

Jollain on varmasti hyvää tietoa jopa tästä Bilteman masiinasta, veikkaisin että aikalailla sama muissa, koska terät ovat universaaleja. Tuossa on nyt kiinni 8mm ja nuo terätkin ovat 8mm, se t -listan terä on taas sitten 6mm, mutta tuossa tuli mukaan vaihtopala.

Kiitos etukäteen!:)

Woima:
Käyttöohjeessa sanotaan, että vähintään 20 mm terän akselista pitää olla kiristysholkin sisällä.
Jos terän pituus, kiinnitys pohjaan asti painettuna ei riitä, niin pitää ottaa terää ulommas. Kunhan on vähintään sen 20mm holkin sisällä, niin se riittää.

proplayer77:
Ok.

Miten tuo korkeussäätö? Siinä on 50 ja siitä alaspäin mitta, mutten ymmärrä miten sitä käytän.

Esimerkkitapaus käytöstä:
Eli esimerkiksi jos haluan tehdä itse jyrsinpöydän (eli kiinnitän tuon jyrsimen siihen altapäin, nini silloin minun täytyy tehdä reikä keskelle ja reunojen tulee olla pleksin paksuiset, sanotaan vaikka 5mm.

-> Jos kiinnitän jyrsimen kuten sanoit ja teinkin kun testasin, niin mistä tuon mitan 5mm otan syvyydelle?

mara h:
Jos jyrsinpöydän teet, niin pöydässä pitäs olla hissi, tai sellanen jyrsin missä on hissi itessään, siis kammella kierrettävä korkeus-säätö, muuten homma on hankalaa, kun jyrsimen jouset laittaa hanttiin, voihan ne tietenkin poistaa. Korkeuden mittaaminen käy sellasella kahella jalalla seisovalla mittarilla, millään viivottimella tai mitalla ei saa tarkkaa tulosta terän korkeudesta pöydän pintaan nähden.

Festool:
Onko se syvyysrajoitin ihan ääripäässä, että terä pääsee laskeutumaan ihan alas?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta