Kirjoittaja Aihe: Pyykkikoneen vesiliitäntä  (Luettu 1078 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 33
Pyykkikoneen vesiliitäntä
« : 04-11-2017, 20:23:21 »
Morjens,
Yhtäkkiä  olikin ongelma miten pyykkikoneen vedenottolinja kytketään...

Pesukone paikanpäälle tuotuna ja piti olla asennettunakin  mutta kuulemma 3/4" vesiletkuliitäntä ei sitten käynytkään edes adaptereidenkaan avustuksella :(

Asennuspaikkana 70-luvun kerrostalo ja hanassa sisäkierre kun nykyään taitaa olla juuri tuo kolmen vartin ulkokierre standardina?
Mittailin raanaa ja kierteen sisähalkaisija (alkureikä) 28,5 mm, nousu 1 ,5 mm  , josta kuvittelin kierteen olevan M30X1,5 ???

Sitten kysymyksiin:
-voisiko tuollainen kierre olla mahdollinen tuon ajan kerrostaloissa?
-mistähän löytäisi tuollaista sopivaa adapteria?
-mahtaisiko taloyhtiö kustantaa hananvaihdon, jos suoraan kaupan hyllyltä ei löydy liitäntäadapteria eli aika ajanut taloyhtiön varustuksen ohitse?
(asia ei ollut aikaisemmin ajankohtainen, koska taloyhtiössä on pyykkitupa mutta nyt perheenlisäyksen johdosta kiireellinen pyykki on lisääntynyt)
-Onko messinkiliittimissä kierteen harjalla olevat poikittaiset urat tarkoitettu  parantamaan teipin/hampun toimintaa vai onko joku valmistustekninen juttu vai...?

-Juzzi

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 214
Vs: Pyykkikoneen vesiliitäntä
« Vastaus #1 : 04-11-2017, 20:42:46 »
Kyllä se on aika ajanut tosta mallista ohi, noissa on mielestäni joku millikierre samaan tapaan kuin poresuuttimissa, mutta jos siellä sattuu kuitenkin olemaan se 3/4" kierre ja siihen osia ruuvailet niin ne urat niissä messinki osissa on juurikin hampun pysymistä varten ja jos osassa ei niitä ole niin puristele pihdeillä sellaisia tai raappaa rautasahan terällä karheaksi. Mutta lähtökohtaisesti suosittelisin koko hanan vaihtoa nykyaikaiseksi.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 339
Vs: Pyykkikoneen vesiliitäntä
« Vastaus #2 : 04-11-2017, 20:48:27 »
Onkohan tuossa hanassa ollut takaiskuventtiili suoraan rungossa ja edellinen (mulkku) asukas on ruuvannut sen liikkuvat osat mukaansa? Silloin kierre voi olla ei-normiputkikierre, jotka on vieläkin suurelta osin noita mainittuja tuumaisia.

Taloyhtiön sponssia kannattaa aina yrittää soittamalla isännöitsijälle...

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 095
Vs: Pyykkikoneen vesiliitäntä
« Vastaus #3 : 04-11-2017, 20:55:57 »
Näissä tulee eteen se yhdenvertaisuus periaate. Eli sinun tulee saada kytkettyä normaali pesukoneliitäntä, jos muutkin näin voivat tehdä. Ei tuon pitäisi olla iso asia, jos talonyhtiö ja/tai isännöitsijä on tehtäviensä tasalla. Eli talonyhtiön kustannuksella pitäisi saada uusi hana/takaiskuventtiili/liitin. Olet tosin itse osa talonyhtiötä, ja siten osa kustannusketjua.


Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 294
Vs: Pyykkikoneen vesiliitäntä
« Vastaus #4 : 04-11-2017, 21:09:24 »
Veikkaisin kanssa että imusuora ruuvattu pois. Yleensä noihin tosivanhoihinkin oraksiin saa varaosia, joten saattaa osakin löytyä.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 33
Vs: Pyykkikoneen vesiliitäntä
« Vastaus #5 : 04-11-2017, 21:41:33 »
Veikkaisin kanssa että imusuora ruuvattu pois. Yleensä noihin tosivanhoihinkin oraksiin saa varaosia, joten saattaa osakin löytyä.

Googlasin vielä "pyykkikoneen takaiskuventtiili" Jarppiksen ja juhanahmin
vastauksien innoittamana ja  itsellekin palautui hämärä mielikuva että olisin nähnyt vastaavan rakennelman aikaisemmin
https://postimg.org/image/tdtfrr0sn/
ja juurikin kuvassa oleva kromattu osa, joka liittyy letkun messinkiliittimeen puuttuisi.

Kuva ja omat mittaukset  tukevat mielikuvaa, että takaiskun osien välissä on radiaalisesti välystä D30/32 verran...

Entä onko mielikuvaa millainen operaatio olisi tuo hanan vaihtaminen ?

Pääsulut varmaan kiinni mutta lähtisiköhän sitten hana kokonaisuudessaan  pyörittämällä irti? Tietysti taloyhtiön/huoltofirmanhommia.
Jos vaatisi seinän purkamista, niin silloinhan varaosa olisi ketterin ratkaisu mutta nyt tiedän heittää palloa eteenpäin. :)


Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 214
Vs: Pyykkikoneen vesiliitäntä
« Vastaus #6 : 05-11-2017, 00:21:44 »
Vesikatkonhan se vaatii ja näyttää peltikylppäriltä, toisissa niistä on sulut siellä pesualtaan alla olevan luukun takana, harvempi putkimies niitä tosin suostuu kääntelemään,päämittarilta talo kiinni ja uusi liitin paikalleen, putkimiehelle normaalia työtä. Ei siinä mitään seiniä pureta, vanha hana jengalla ulos sitten siihen tulee suoraliitin http://www.talotarvike.com/oras-suora-liitinpari-281208-2-suluin-p1898  ja sen perään se uusi pk hana.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 683
Vs: Pyykkikoneen vesiliitäntä
« Vastaus #7 : 05-11-2017, 08:45:54 »
Yleensä nuo perushanat ovat taloyhtiön vastuulla ja siten uusivat sen veloituksetta, jos ei sopivaa takaiskuventtiiliä saa. Kannattaa soittaa huoltoyhtiöön, koska asia lienee korjattu jo monissa muissakin huoneistoissa. Itse ei noita yleensä saa edes vaihtaa, vaikka sulut löytäisikin.