Kirjoittaja Aihe: Ajokortti kännykkään  (Luettu 2351 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 278
Vs: Ajokortti kännykkään
« Vastaus #15 : 09-11-2017, 20:00:44 »
Kyllähän monesta muoviläpyskästä voisi nykyaikana luopua. Onneksi pääsyliput moniin paikkoihin on nykyään sähköisiä. Puhelimella näytät  koodia ja se luetaan lukijalla. Itsellä liput usein sähköpostissa, joten jos puhelinkin häviäisi niin liput saisi silti jossain tulostettua tai kaverin kännykällä avattua.

Ihmettelen suuresti, miksi nykyään vielä halutaan erillisiä kirjastokortteja kun se on henkilökohtainen niin eikös ajokortilla voisi lainata ihan hyvin. Muistan kun muovikortit tuli, niin se oli ihmeellistä aikaa. Kohta myytiin lompakkoja johon sai ne 20 eri korttia mahtumaan. Nyt voisi ihan hyvin luopua moisista ja hoitaa kaikki nuo samat hommat yhdellä tunnisteella.

Poissa (Piilotettu)

  • Valvoja
  • Viestejä: 3 007
Vs: Ajokortti kännykkään
« Vastaus #16 : 09-11-2017, 20:27:10 »
Tuo on juuri aivan käsittämätöntä, miksi kaikki kaupat haluaa noita omia korttejaan. Motonetissa tunnistautuminen tapahtuu ajokortilla tms. Luulis onnistuvan kaikissa muissakin kaupoissa.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 385
Vs: Ajokortti kännykkään
« Vastaus #17 : 09-11-2017, 20:40:08 »
Kyllä kirjastosta voi lainata ajokortilla tai henkilökortilla jos kirjastokortti sattuu jäämään kotiin. Silloin pitää vain mennä asiakaspalvelutiskin kautta eikä voi käyttää automaattia.

Motonetti taisi olla edelläkävijä siinä että ajokortti kelpaa kanta-asiakaskortiksi, Suomalainen Kirjakauppa kelpuuttaa myös nykyään ajokortin tai muun tunnisteen.
Kauppojen järjestelmät ei oikein helposti taivu tuohon, on ollut helpompi viritellä oman kortti sitä varten. Tietosuoja-asetus hankaloittaa teknistä toteutusta.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 500
Vs: Ajokortti kännykkään
« Vastaus #18 : 09-11-2017, 20:41:08 »
Entäs jos kännykässä ei ole nettiä, tai ei omista kännykkää?
Pakko olla muukin vaihtoehto, kuin vain kännykässä oleva kortti.

 Miten olisi se muovinen ajokortti? Edelleenkään tuo kännykkäkortti ei ole normaalin ajokortin syrjäyttävä juttu, vaan lisäoptio, jota voi käyttää halutessaan. Tässä on peräti mahdollista kuljettaa jopa samassa taskussa molempia, muovikorttia ja kännykkää. Kuulemma joillain on ajokortti kännykän suojakuoren sisälle jemmattuna.
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 683
Vs: Ajokortti kännykkään
« Vastaus #19 : 09-11-2017, 21:20:27 »
Nörttiyteni on melko alkeellista laatua, joten en tiedä, miten helppo on tehdä oma appsi, jossa jonkun toisen ajokortin tiedot ja oma kuva tulevat näytölle? Eli kun oma kortti on kuivumassa, niin ajetaan kaverin kortilla ja omalla naamakuvalla olevalla kännykkä-kortilla. Jos poliisi tarkistaa vaan katsomalla, niin tuskin jää kiinni.