Kirjoittaja Aihe: Biopolttoainetta valmistamaan  (Luettu 4038 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 608
Vs: Biopolttoainetta valmistamaan
« Vastaus #15 : 17-11-2017, 18:58:17 »
no joo, jotenkin tuo piti muotoilla ettei nyt ainakaan "suoranaisesti" lakia rikottu. mitään en ainakaan myönnä. ja vaikka myöntäisinkin, niin rikos on vanhentunut. ;D

noniin, nyt on aikaa jatkaa. noita öljyjä tuli siis testailtua ja jopa paskanen jäteöljy siis toimi ihan kiitettävästi vanhassa esikammiodiiselissä. noiden kokeiden jälkeen ajelin autolla joitain vuosia ja sinä aikana sitä vähän piristeltiin ja muitakin muutoksia tuli, niin en osaa sanoa saiko moottoririkko jotenkin alkunsa noista öljykokeista, vaiko sitten jostain muista syistä. siitä siis käytännössä oli vähän mäntiä osittain sulanut ja muuta pientä.. kuumana oli käynyt.

sitten tohon vanhaan pensakoneiseen mersuun oon kans kokeillut biopolttoainetta, eli re85:sta. en raakana, mutta n. 50/50 suhteella. toimi talvellakin kokolailla normaalisti, mutta tuntui jotenkin vähän laiskemmalta. en teidä kuinka pitkälle tollanen ikivanha ruiskusysteemi osaa korjata seosta, mutta ainakin jonkun verran, koska kone kävi ja lähti käymäänkin lähes normaalisti. siksi lähes, että noista vähäsistäkin voimista tuntui pikkusen puuttuvan. lopetin sittemmin käyttöauton kanssa testailun, kun joku varotteli, että voi mäntiä sulaa siitäkin, jos pääsee liian laihalle. olihan tuo tavallaan tiedossa, mutta kun halusin kokeilla. sen suurempia säästöjä ei tällä kyllä saanut. kulutusta en koskaan ole tästä autosta mitannut, mutta ainakin laskennallisesti se nousee ja vielä kun tehot laskee, niin eipä siinä mitään säästä.

mopon kaasaria on rassattu toimimaan millon milläkin polttoaineella. yksi mopo toimi etanolilla, sitä voisi siis sanoa biomopoksi. sillä tuli ajeltua parikin kertaa kone oikein kunnolla palasiks. ei sen takia, että se olisi laihalla käynyt, vaan sen takia, ettei se vaan yksinkertasesti kestänyt virityksiä. ja vaikke nyt varsinaisesti biopolttoaineisiin ehkä liitykkään, niin myös parempia "arktisia" polttoaineseoksia on tullut testailtua. yhden illan vähän harrastelee tallissa, niin on raaka-aineet valmiina. siitä sekottelee etanolit, eetterit, pumppubensiinin lyhytjakeisimmat hiilivedyt ja lisää seokseen vielä butaania, niin soppa on valmis. ei ole syttyminen enää ongelma talven pakkasillakaan. toimii muuten hienosti pienkonepensanakin tollanen uudelleen tislattu bensa. se haihtuu kokonaan, eikä jää mitään sellasta jäljelle, joka tukkisi kaasareita. sekä mopo, että saha on saanut maistaa noita koktaileja. johonkin koktailiin pistin vielä nitrometanoliakin, mutta se veti seoksen vaan niin laihalle, ettei oikein toiminut. eikä viittinyt alkaa suuttimia vaihteleen tuon takia, kun on sen verran kallista menovettä ettei sillä viittisi juuri ajella kuitenkaan. vielä tähän asti ainakin mopo, sekä saha on pysyneet kasassa.

joskus kauan sitten yhtä pv:n konetta rankastiin oikein kunnolla. kaasarista suutin kokonaan pois ja tankkiin nitrometanolia. kävi huonosti tyhjää ja kaikkea muutakin, paitsi kaasupohjassa toimi hyvin. oli ensimmäinen kerta, kun näen 2 tahtimoottorin pakoputken käyvän punasena.. ja voisi veikata, että oli tehoja hullunlailla, mutta ei ollut. kiersi kyllä mukisematta selvästi enemmän ja sen seurauksena oli tehojakin jonkun verran enemmän. mutta vääntöjä ei juurikaan tullut enempää. ei ainakaan sillain, että sitä olisi huomannut missään. kulki vain samalla vaihteella selvästi kovempaa, kun normi pensalla. olisi tarttenut tehdä muita muutoksia, jos olisi halunnut alkaa tehojen kanssa leikkiin, mutta haluttiin vaan kokeilla mitä tapahtuu, kun laittaa rc auton polttoainetta mopon tankkiin.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 4 242
 • (Piilotettu)
Aiempi nimimerkki Viilari

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 333
Vs: Biopolttoainetta valmistamaan
« Vastaus #17 : 20-11-2017, 15:56:46 »
Miten ihan häkäpönttö ja siitä kaasut palamaan öljykattilaan tai agregaattiin? Aurinkosähköllä lämminvesi? Ja patteripataljoona varastoimaan aurinkosähköä? Läppärin akkuja muutama tuhat ja siitä tinailemaan.
https://m.youtube.com/watch?v=MFhqUAkK_Xk
https://m.youtube.com/watch?v=vpTOBsxUu7A
« Viimeksi muokattu: 20-11-2017, 16:04:35 kirjoittanut (Piilotettu) »

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 107
Vs: Biopolttoainetta valmistamaan
« Vastaus #18 : 20-11-2017, 16:09:04 »
Tulihan tuota biodieseliä joskus reilu 10v siiten keiteltyä ja ihan kivasti paloi ihan perus oilonin polttimella, sittemmin tuli hommattua moniöljypoltin mikä poltti mäkkärin rasvat sellaisenaan (hiukan suodatettuna tosin).

Sami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 342
Vs: Biopolttoainetta valmistamaan
« Vastaus #19 : 20-11-2017, 16:14:11 »
Kovin paljon olen perehtynyt noihin häkäpönttöjuttuihin. Ei käy kauaa yhdellä panostuksella. Lisäksi kaasun jäähdytys, puhdistus ja sen myrkyllisyys on negatiivisia asioita. Häkäkaasun paineistaminen on hengelle hupaa, sen vuodot lähinnä. Lisäksi investoinnit on mittavia kuitenkin.
Tarve on saada mekaanista tehoa, josta sähkötehoa sitten. Ja sitä sähkötehoa, ylijäämää voi sitten tuhlata lämmitykseenkin. Kyllä hitaasti lonksottava diesel on sopivin, luulen ma.

Kyllä on vaikeata/kallista tuon lämpötilaeron saaminen sähköenergiaksi muuten kuin akuston kautta.
Tietysti tuon halvan raaka-aineen saatavuus on tärkeä. Kaveri, mustasaaressa asuessaan käytti (nyljetyn) ketun rasvaa puukattilassaan. Kehitti arinan siihen hommaan sopivaksi.
Aiempi käyttäjänimi sepän poika

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 286
 • (Piilotettu)
Vs: Biopolttoainetta valmistamaan
« Vastaus #20 : 20-11-2017, 18:28:52 »
Eikös rasvaimu ole muotia nykyään.. Missä olis lähin klinikka..  läskit sähköksi vaan ;D

Kaverilla on puukaasuauto.. se on kyllä hauska peli ajella.. kruisailuun kuuluu pakollinen makkaranpaisto suuliekillä ;D

Noita armeijan agregaattivaunuja on aina välillä myynnissä..

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 333
Vs: Biopolttoainetta valmistamaan
« Vastaus #21 : 20-11-2017, 18:36:27 »
Eikös rasvaimu ole muotia nykyään.. Missä olis lähin klinikka..  läskit sähköksi vaan ;D

Kaverilla on puukaasuauto.. se on kyllä hauska peli ajella.. kruisailuun kuuluu pakollinen makkaranpaisto suuliekillä ;D

Noita armeijan agregaattivaunuja on aina välillä myynnissä..

Niin että läskit sais imun halvemmalla? ;D

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 414
Vs: Biopolttoainetta valmistamaan
« Vastaus #22 : 20-11-2017, 18:49:01 »
Eikös Saksassa ole noita pienvoimaloita ihan kaupallisena? Taisi olla joku Mersun pikkudieseli jauhamassa omakotitalokohtaisesti sähköä ja lämpöä.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 4 242
 • (Piilotettu)
Aiempi nimimerkki Viilari


Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 608
Vs: Biopolttoainetta valmistamaan
« Vastaus #25 : 22-11-2017, 14:00:40 »
tosta pienvoimalasta tuli mieleen. enoni mökillä, joka on jossain keskellä mettää kaukana sähköverkosta, niin sähköntuotto ja lämmitys hoituu isolla diiseliagrekaatilla. se on omassa eristetyssä kopissaan, missä on myös lämminvesivaraaja samassa tilassa. olikohan jotenkin niin, että kone on nestejäähdytetty ja lisäksi pakosarjan ympärillä on vesivaippa. kun kone käy, se tuottaa sähköö ja latailee samalla akkuja. hukkalämpö siirtyy varaajaan, josta se sitten siirtyy mökkin lämmityspiiriin. joku automatiikkakin siinä oli, että kun akkujen varaus laskee riittävästi, niin se starttailee ittekseen ja sammuu, kun akusto alkaa oleen täynnä. sitä en nyt ihan tarkkaan muista mitenkä sitten ylikuumeneminen on estetty, varmaan joku syyläri siinä on ja termari sen verran isolla lukemalla, että työntää lämpöö ennemmin varaajaan, kun syyläriin. tai jotenkin noin.

kyllä se löpöä hörppii, kuten muutkin agrekaatit, eli ei ole mikään eko, tai biolaitos. mutta muuten ihan fiksu ratkasu mun mielestä kokonaisuudessaan. sitä en osaa sanoa onko se käytössä ympäri vuoden, vai onko jotain jäänestoa nestekierrossa, kun aika harvakseltaan siellä tulee käytyä.