Kirjoittaja Aihe: Seuraava kestävä älypuhelin?  (Luettu 4877 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 278
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #15 : 22-11-2017, 16:24:28 »
Itselläni on kestäneet Samsungin lippulaivat niin pitkään että aina kun haluan uutta mallia (n. 3v välein) niin vanha on mennyt vaimolle kun se ei kaipaa samoja ominaisuuksia.

Muutama huomio; joillain kavereillani kuulemma ei puhelimet kestä mitenkään ja sitten kun ollaan saunaillassa, heitellään puhelin pöydälle huoneen puolesta välistä, tungetaan puhelinta takataskuun , jätetään autoon kojelaudalle auringonpaisteeseen ja vastaavaa. Valitettavan usein vika on myös käyttäjässä.
Tuttava "säästi" ja osti samsungin jonkin 150€ vesitiiviin puhelimen. Itselläni on Galaxy S5 active. Siinä sitten opastin tätä vanhempaa herrasmiestä puhelimen hienouksiin niin eihän tästä halvemmasta löytynyt tärkeimpiä asetuksia; ominaisuudet karsitut.
Suurin ikävävä epäkohta oli näytön kirkkaus päivänvalossa ja varsinkin kosketuksen herkkyys - joka oli huono. Jos puhelin ei ota joka näppäilyä niin silloin ihmiset hakkaa näyttöä ja kohta se on entistä pahemmassa kunnossa.

Itse ostin tuohon Active-malliin heti uutena paksummat ja "tahmaisemmat" lisäkuoret sekä näyttöön Panzer Glass:n. Itsellä puhelin lähtee lapasesta jos se on liian ohut ja liukas. Kerran tippui kun laitoin wc-pöntön säiliön päälle. Siksi tuo kumimainen suojakuori on mainio kun estää tahattomia tippumisia ja tekee puhelimen paremmaksi käteen. Eihän se enää mahdu takataskuun, mutta ei ole sinne tarkoitettukaan.

En osaa sanoa, tehdäänkö paremmat ns. premium-mallit laadukkaammiksi, mutta oma puhelimeni on kestänyt jo vuosia ja käytän sitä mm. enduro-moottoripyörän ohjaustangossa gps-laitteena ja samassa käytössä polkupyörässäkin. Puhelin on siis ollut alttiina pakkaselle, kuralle, pölylle, jne...

Lapselle ostaisin ehkä käytetyn premium-mallin tai sitten uudemman, mutta jollain kaikenkattavalla vakuutuksella. Puhelimen suojaukseen kannattaa vähän paneutua. Panssarilasi suojaa myös iskuilta koska paksuntaa puhelimen omaa lasia. Lasinen takakansi on ihan syvältä ja puhelin jossa lasi ulottuu liian reunaan on myös altis kolhuille. Puhelimiin saa hyviä suojakuoria - jotka toki nostaa hintaa, mutta parantaa kestävyyttä (https://www.hudomi.fi/, https://www.verkkokauppa.com/fi/product/52092/grvvv/Otterbox-Defender-suojakotelo-Samsung-Galaxy-S7-musta?gclid=EAIaIQobChMIiurOjLHS1wIVxh0YCh0K8AK6EAAYASAAEgIppPD_BwE, jne...)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 190
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #16 : 22-11-2017, 17:05:22 »
No, eihän sillä kännykällä tarvii suolistaa hirvee, hakata nauloja ja vaikea uskoa että 14v lapsi viettää saunailtoja tai pitää takataskussa puhelinta - eihän nykynuorison housuissa ole edes taskuja.

Mutta olisko se puhelimien valmistajajien aivan mahdonta tehdä puhelin, jossa:
* Mekaaninen kesto on riittävä, just ei näitä reunaan asti laseja ja näyttö sen verran paksu kun em. motorolassa. Se todistaa että näytön saa kestäväksi ilman kalosseja
* Virtaliitin kestää normaalin latauskäytön.
* Kuulokeliitin kestää kuulokkeen käytön
* Akku riittävän iso ja loppukäyttäjän vaihdettavissa
* Virtalähde sellainen että lataa ja riittävän pitkä johto

Vaikka olis kuinka "premium" puhelin, niin em. ominaisuudet vähintään yhtä huonot kun halppispuhelimessa.

Juuri tän syyn takia ostan mahdollisimman harvoin näitä kännylöitä enkä jaksa innostua niistä.

Työkännykkä on joku peremimium samsung eikä se mun mielestä käyttöominaisuuksilta eroa yhdestäkään halppispuhelimesta. Selalinen iso vehke, jossa tuli mukana näytölle asennettava kalvo (en asenna, jos sellainen tarvitaan, niin valmistaja asentaa ja lompakko joka nostaa paksuuden 15 mm, joten melkoinen molo. Normaalin puhelun hoitaminen vaikeempaa kun vanhoilla kapuloilla, ainoa etu whatsup, muut ominaisuude tuubaa. En ole ikinä tihrustanut nettiä sillä enkä ole naumakirjassa.

Ipana haluaa käyttää spotifytä ja nykyisin ptiää roikkua luokan whatsup ryhmässä sekä kättää Wilmaa, joten hän tarvii älykännykän. Mä pärjäisin aivan hyvin ilman.

Pekka

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 499
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #17 : 22-11-2017, 18:06:29 »
Tekstiviestjä vedenalta,ihanko Estonialta niin kuin legenda väittää? UHF-radiotaajudet ei taida veden alla kulkea.Sonim valmistaa kestäviä puhelimia:  http://www.sonimtech.com/

 Makea vesi ja suolainen vesi on faradayn häkin kannalta kaksi eri asiaa. Taannoin testailtiin niin uimahalliolosuhteissa PMR radiopuhelimet toimivat toista metrin syvyyteen saakka. Estonialegendasta kuulin vasta nyt ensikerran. Tämä SMS tapahtui sisävesissä oman seuran jäsenten kesken.
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 758
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #18 : 22-11-2017, 20:14:56 »
Morjens,

Mulla oli Sonim, semmonen UK-armeijan testaama versio, meri- ja metsäpuhelimena.

3 vuoden "no-questions asked" takuu päättyi kun lähetin kolmannen puhelimen korjattavaksi juuri kun kolme vuotta oli menny. Ei kestänyt melonnan rymyharjoitteluita.

Siis ei jatkoon!

T. Simo
Aiempi nimimerkki Simoah

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 286
 • (Piilotettu)
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #19 : 22-11-2017, 20:51:04 »
Samsungit on mulla pelannut mukavasti.. Galaxy5active oli paras ennen kuin ruutu halkesi.. se on vieläkin pojalla käytössä..

Kokeilin Oukitelia mutta sen hitauteen kyllästyi muutamassa kuukaudessa.. se on toisella pojalla käytössä..

Jonkin aikaa sitten ostin samsung seiskan.. tosi hyvä puhelin, pystyy soitteleen ja muuta ;D

Sun pitää Pekka kaivaa vaan sitä lompsaa ja annat tytön käydä hakemassa mieleisensä.. 600€ ja olet vähän aikaa taas paras iskä O0

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 166
 • (Piilotettu)
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #20 : 22-11-2017, 21:14:27 »
Oukiteliä on kehuttu: https://www.youtube.com/watch?v=McXL8r4DmhE
mutta kaikki saa rikki jos haluaa  ;D

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 286
 • (Piilotettu)
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #21 : 22-11-2017, 21:20:12 »
Oukiteliä on kehuttu: https://www.youtube.com/watch?v=McXL8r4DmhE

Oho :o Tuo oli pro malli missä on jo 4 gigamikkeliä käyttis muistia.. mulla oli vaan 2 ja se tuntu hitaalta..

En kyllä kokeillut porata sitä mallia ;D

Akun kesto oli kyllä mahtava O0

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 602
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #22 : 23-11-2017, 11:39:56 »
joo, mää ainakin tunnustan että kaikki omat luurit on menneet rikki omista mokailuistani. kerran kaaduin prätkällä ja luuri tietenkin taskussa. ja taskuedellä katuun.. ei kestänyt samsungin s5:nen sitä touhua. olikohan se samsungin s3:nen mikä ei kestänyt vetää veneellä aallokossa täysiä ja samalla puhelin lenteli pitkin venettä. oli siinä kojelaudalla, kun uistelin. lähdin sitten tekeen siirtymää ja unohdin sen siihen, kunnes oli jo liian myöhästä. kaikkia tälläsiä käyttäjän mokia noi mun puhelimien rikkoontumiset. tuskin mikään normaali luuri sen paremmin olisi kestänyt. öljysillä käsillä räpläämisen ja muutenkin paskasissa talliolosuhtei touhuamisen nuo on kestäneet tähän saakka.

mutta kun ostin nyt tuon halvemman luurin, niin huomaa tehoissa mitään eroa. ja kun on kokeillut jotain niitä halpoja x covereita, mistä oikeasti puuttuu tehoja ja muistia, niin eihän ne kykene suoriutuun juuri mistään, mitä älyluurilta odotetaan. takkuaa ja hidastelee ja gepsiä saa ootella, jos se sitä nyt edes ikinään löytää jne.

pekka muuten mainitti tuosta virtaliittimestä. mun tähän halppis huaweihin tuli joku aika sitten vikaa, ettei kyennyt yhdistään tietokoneeseen. latasi kyllä. jonkun aikaa meni ja se alkoi ittestään toimimaan. ja yhdestä samsungista rikoin lataus pistokkeen, kun ei piuha tahtonut mennä millään paikalleen. koitin toisin päin ja toisin päin ja aikani sitä kääntelin, kunnes meni hermo ja runttasin sen sisään. johan uppos. mutta lakkasi lataamasta.. taas luuri vaihtoon. ;D

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 278
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #23 : 23-11-2017, 12:28:36 »
Älypuhelimiin liittyen; itse tykästyin windows 7:ssa siihen että sovellukset löytyy helposti eikä ole enää sellaista selattavaa ikoniviidakkoa. Windowsissa painaa [Windows]-painiketta ja alkaa kirjoittamaan esim. "ca" niin tarjotaan vaihdoehdoksi calculator ja enterillä se käynnistyy.

Androidissa ärsyttänyt aina kun sovelluksia pitäisi järjestellä jotenkin ja muistaa mistä ne löytyy. Sitten joku sovellus päättääkin päivityksen yhteydessä vaihtaa ikonin ja kun ennen Veikkauksen logo oli punainen ja selkeä, nyt se onkin sinisellä pohjalla oleva valkoinen V-kirjain. Kuukausia etsin aina punaista logoa kun en ikinä muistanut että se olikin sininen.
Etsin vuositolkulla parempaa käyttöliittymää ja vihdoin tänä syksynä löysin Evie Launcherin. https://play.google.com/store/apps/details?id=is.shortcut&hl=fi
Tuossa ei ole mitään ylimääräistä ja kaikki löytyy sen kuin alkaa kirjoittaa sovelluksen nimeä. Ja muutama viimeisimmäksi käytetty sovellus on jo valmiina tarjolla. Haku osaa jatkaa googleen (vaatii pienesti asetuksia) jos haluaakin hakea jotain muuta kuin puhelimen sisältöä. Ääniohjaus suoraan hakutoiminnossa ja monesti tuleekin vain sanottua "Soita xxxx" ja puhelin on kohta jo soittamassa.

Suosittelen kaikkiin Androideihin niin muuttuu älypuhelimen käyttö vähemmän hermoa raastavaksi.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 4 239
 • (Piilotettu)
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #24 : 24-11-2017, 18:11:42 »
Siinä henkilökohtaista puhelinhistoriaa,ylärivi toimivia alarivin puhelimet käyneet pesukoneessa lahjoitettuani ne dementtiselle isälleni.Muutama Ericsson ja ensimmäinen puhelimeni Motorola puuttuu.Yhtään puhelinta ei ole itsellä hajonnut tai hävinnyt.Nyt mennään paremmman puutteessa Sony xperia Z5 compactilla.
Aiempi nimimerkki Viilari

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 115
  • Renkaanvaihdot Keski-Uudellamaalla
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #25 : 24-11-2017, 19:25:52 »
Nokia 6 ostan varmaan seuraavaksi puhelimeksi itselleni. Hinta-laatusuhde kunnossa, kestävyydestä ei tosin ole tietoa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 8
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #26 : 05-12-2017, 23:10:47 »
TTA:n kanssa samaa mieltä Eviestä. Alkuun kaatuili useahkosti mutta nykyään pysyy aika hyvin pystyssä. Samsung A5 käytössä itsellä.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 190
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #27 : 05-12-2017, 23:33:05 »
Kännykkä edelleen huollossa ja kuulema parhassa tapauksessa vielä viikko jonkun osan odottelua. Näköjään vakioaika aina vähintään 3 vko huollossa. Kolmas kera alkaa jo kypsyttämää.

Pekka

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 316
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #28 : 06-12-2017, 18:22:21 »
 Melko paljon sivussa aiheesta mutta silti... Sillon ennen kilpailtiin silläkin kuka tekee pienimmän ja keveimmän puhelimen. Nokialla oli vaikkapa sellaset kuin 8210 ja ihme erikoisuus 7280. No, ne olivatkin melkein pelkkiä puhelimia, eivät tietokoneita kuten nykyiset "puhelimet".

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 402
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #29 : 06-12-2017, 21:47:48 »
http://www.blackview.hk/blackview-198/
Tämä on kestänyt vaikka välillä on tippunut tikkailla seistessä  :ninja:
Failure is always an option.