Kirjoittaja Aihe: Seuraava kestävä älypuhelin?  (Luettu 4784 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 5 119
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #30 : 27-12-2017, 00:35:05 »
OK. Motorola Moto X Force ei tule enää kuntoon ja haluavat palauttaa rahat.

Se on ollut muuten täydellinen puhellin. Oli vaan sähköisesti epäluotettava.

Uusi puhelin pitäsi hommata. Käytiin tänään kaupoilla eikä tiskillä ollut yhtään kestävää puhelinta. Kaikissa puhelimissa oli vakavia puutteita.

Samsungin uutta mallia S8 kehtuttiin. Kaverilla oli 6:n ja se oli ok, mutta akku lopussa ja näyttö säröillä kahden vuoden jälkeen. Samsungin #7 tai olla malli joka rähjäteli lentokoneissa ja syttyi palamaan muualla eikös siitä muutenkaan ollut mitään kotiin kirjoiteltavaa. Mulle ei selvinnyt kaupassa oliko siinä usb-c liitin ja laturi, jossa ko. liitin eikä mitään adapterimoloo välissä. Samsungeissa on usein vakiona käsittämättömän lyhyt latausjohto ja ohjeissa sanotaan että ei saa köyttää muita kun samsungin omia piuhoja.....lisäksi samsungilla on aplemaisia taipumuksia rampautaa vanhoja laitteita päivityksillä. Pitkä miinus.

Huawei P10 oli toinen suositeltu. Ei senkään luvattu kestävän kahta vuotta.

Vaikeeksi menee...pitäne vaan ostaa halvin ja odottaa sen hajoomista, ehkä ihmiset alkaa vaatia lääpintäkännyköiltä edes alkeellista kestävyyttä.

Olisko kuitenkin ehdotuksia näistä yleisistä merkeistä?

Mitenkäs näistä halppiksista Nokia 6? Minkäänlaista kestävyyttähän siltä ei voi odottaa, mutta jos laittaa jonkun näytönsuojan ja kalossin päälle, niin onko se käytettävyydeltä aivan paska?

Pekka

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 529
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #31 : 27-12-2017, 08:09:05 »
oliko siellä huawein tarjontaa ollenkaan? tarkista nyt vielä niindenkin malleja. yllätti ainakin mut positiivisesti hinta-laatusuhteeltaan.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 469
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #32 : 27-12-2017, 09:12:44 »
..Samsungin #7 tai olla malli joka rähjäteli lentokoneissa ja syttyi palamaan muualla eikös siitä muutenkaan ollut mitään kotiin kirjoiteltavaa. Mulle ei selvinnyt kaupassa oliko siinä usb-c liitin ja laturi, jossa ko. liitin eikä mitään adapterimoloo välissä. Samsungeissa on usein vakiona käsittämättömän lyhyt latausjohto ja ohjeissa sanotaan että ei saa köyttää muita kun samsungin omia piuhoja.....lisäksi samsungilla on aplemaisia taipumuksia rampautaa vanhoja laitteita päivityksillä. Pitkä miinus. ..

Käytössäni on Samsung Galaxy S7, joka on toiminut kaikin puolin mainiosti. Kuvat ja video ovat mielestäni ok. Räjähdellyt malli ei ollut seiska, vaan jokin Note.

Seiskassa on jo vakioksi muodostunut MicroUSB-liitin, eli normi laturit toimivat, muutkin kuin Samsungin omat. Myös 3,5 mm kuulokeliitin löytyy.

Galaxy-malleja olen käyttänyt ekasta alkaen, mutta kohdalleni ei ole osunut yhtään järjestelmäpäivitystä, joka olisi laitteen rampauttanut. Sen sijaan "väkisin asennetut", mielestäni turhat ohjelmat hiukan harmittavat. Samaa vikaa tuntuu olevan muillakin valmistajilla.

Jälkikasvulla on käytössään Huawein kännykät, jotka nekin ovat toimineet hyvin. Kelpuuttaisin itsellenikin.
Elämässä kaikkein vaikeinta lie se kun hyvin tehty kaiken aikasi vie...

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 623
  • (Piilotettu)
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #33 : 27-12-2017, 10:17:14 »
Kokemuksia on Honorista ja Huaweista, jotka saman valmistajan puhelimia. Molemmat ovat olleet toimivia ja suositeltavia. Mekaaninen kestävyys luultavasti yhtä huono, kuin muillakin älyluureilla. Ainakin tyttären Honorista näyttö hajosi, kun tipahti 1/2 metristä kivilattialle. Itse tiputin joskus Honorin reilusta metristä kivilattialle, eikä tullut kuin painuma alumiiniin. Nyt itellä on Oneplus 3 luuri, ja tähän olen ollut enempi kuin tyytyväinen. Ei juurikaan mitään valmistajan tauhkaa, muutenkin aika puhdas Android. Päivityksetkin on tulleet ripeästi. Oneplussaa ei tosin myy Suomessa, kuin Elisa.

Yhä useammissa puhelimissa on tuo takapuolikin lasia, joka lisää rikkoontumis riskiä. Joten tuokin seikka kannattaa ottaa huomioon luuria valitessa.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 236
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #34 : 27-12-2017, 10:35:22 »
Itsellä ollut Galaxyjä ja eka lähti kaupasta liittymän kytkynä, johon löytyi kaverin avustuksella liittymä, jonka kk-hinta oli 50snt. Eli puhelimesta maksoin rahoitusluluja sen 50snt/kk.
Muutaman vuoden päästä tarjottiin puhelinta täysin ilman liittymää ja koroitta. Otin sellaisen. Seuraavaa galaxyä ostaessa piti taas ottaa jokin liittymä ja maksankohan tästä pöytälaatikkoliittymästä nyt jotain 2€ luokkaa.

Suhtaudun puhelimiin että 2-3 vuoden välein voin vaihtaa uudempaan. Makselen 15€/kk pois joten ei kirpaise kalliimmankaan mallin hankinta. Silti suojele  luuria gorilla-lasilla ja suojakuorella, vaikka malli on itsessään "suojattu" S5 Active.
Seuraavaa luuria kun hommaan, varmistun ettei näytönlasi ulotu liian reunaan puhelinta. Ja että puhelin on käytettävä, vaikka sen ympäröisi Otterboxin järeimmillä suojilla.
Ei puhelimen voi olettaa kestävän kivilattiaan pudottamista ilman paksua mekaanista suojaa ympärillään. Nykytrendi on ollut tehdä puhelimista ohuita ja siroja, jotka jo kertoo että ei voi kestää.

Yksi pikku huomio; kaksi puhelintani ehti tipahtaa, ennenkuin ostin suojakuoren. Sen jälkeen ei juurikaan ole tippunut. Ja tämä johtuu siitä että puhelin aataminasussaan on liian liukas meikäläisen hyppysiin. Pehmeä muovinen/kuminen suoja tekee puhelimesta paremmin näpeissä pysyvän ja ehkäisee jo siten puhelimen vaurioitumista.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 529
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #35 : 27-12-2017, 12:59:40 »
totta. tuo suojakuori auttaa. muuten lasinen ja metallinen luuri on esim. pakkasella aika liukas kylmissä hyppysissä. kuminen kuori, mikä peittää luurin takaosan ja reunat on hyvä. se tuo pitoa käsiin ja jos sattuu putoileen, niin ei mene kovin herkästi rikki.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 668
Vs: Seuraava kestävä älypuhelin?
« Vastaus #36 : 27-12-2017, 13:58:31 »
Kyllä se vaan on niin, että oikeasti kestävä puhelin maksaa sen minkä maksaa. Eikö ole paljon kalliimpaa ostella uutta vuoden välein, juoksuttaa huollossa kalliissa lasin vaihdossa, yms. Nämä suuren valmistajien mukamas "kestävät" XCoverit ja muut voi heittää hevon kuuseen. Ja mitä se sellainen on jos pitää lisäkuorilla, kumisuojilla ja muilla hakea kestävyyttä. Paljonko maksaa tai ainakin vi+tuttaa "down time" kun puhelin ei ole käytettävissä vaan korjaamolla?

Catti on näyttänyt kestävyytensä, viisi vuotta ollut B15, joista viimeiset kolme B15Q vain sen takia kun se on tupla-SIM. Sen on lukemattomia kertoja lennellyt koneiden päältä betonilattialle, ulkona asfalttiin, kastunut sateessa ja öljyssä, hiplattu rasvaisillä käsillä. Viimeksi aamulla se kolisi portaat alas kun lipesi otteesta. Ei muuta kuin vähän sumentuneet alumiinireunat. Ei koskaan takuuhuollissa, ei mitään vikaa ikinä. Cat on toki vain tuotemerkki, brändi, jolla on vahva assosiaatio hyvämaineisiin maansiirtokoneisiin. Kiinalainen vaiko taiwanilainen Compal tuokin on valmistanut, mutta kun on oikeasti kestävä.

Kyllä Cat on ollut puhelimista halvin ja huolettomin.