Kirjoittaja Aihe: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla  (Luettu 7608 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 278
Vs: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla
« Vastaus #15 : 04-12-2017, 15:42:45 »
Hiukan lääppimispuhelimen puolesta; on ihmisiä joilla on se ikivanha näppäinpuhelin käytössä ja kalenteri hoidetaan "aina väärän takin taskuun unohtuneen" paperikalenterin avulla. Jos jotain täytyy tehdä tietokoneella, pitää ensin tietysti mennä sen tietokonneen luokse, käynnistää se ja vasta sitten pääsee katsomaan vaikka googlesta tietoa. Tapaamisia järjestäessä täytyy etsiä sitä kalenteria ensin ja vasta sitten uskaltaa luvata järjestyykö. Ja tietysti osa tapaamisista menee ohi, kun ei ole ehtinyt kiireessä vilkaista kalenteria.

Jos ei vertailtaiskaan puhelimia ja näitä kosketusnäytöllisiä taskutietokoneita lainkaan? Tällä lääppimistietokoneella voi jotenkuten soittaa, mutta muuten se on enemmän tietokone kuin puhelin. Jos tarve on pelkkä puhuminen, niin mikäs siinä.  Mutta ainakaan itse en juuri enää kauheasti edes aukaise pöytäkonetta, koska puhelimesta löytyy kaikki mitä ihminen tarvitsee :D Iltaisin tulee katsottua elokuviakin puhelimen näytöltä sängyssä köllötellen. Kuulokkeet päähän ja kokemus on kuin elokuvateatterissa. Paitsi että kun käy väsyttämään, voi käydä nukkumaan välittömästi.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 992
  • Käsityöläisen kotisivut
Vs: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla
« Vastaus #16 : 04-12-2017, 18:03:53 »
Jaa, mulla on semmoinen näppäinpuhelin jossa on ihan toimiva kalenteri ja kamerakin vielä. Nettiä en siihen ole laittanut koska sille ei ole tarvetta, pöytäkone riittää ja on mukavampi käyttää. Ja vaikka minulla olisi kosketusnäytöllä oleva puhelin, niin tuskin siitä elokuvia kuitenkaan katselisin, lähinnä siksi että näyttö on niin onnettoman pieni, ihan sama juttu pädin kanssa :)

Poissa (Piilotettu)

 • Valvoja
 • Viestejä: 5 167
 • (Piilotettu)
Vs: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla
« Vastaus #17 : 04-12-2017, 22:05:25 »
Menee ketju pahasti OT:ksi, mutta taas tämän kerran.

Joopa, se on hiplaaminen helppoa, kun on kaksi silmää ja muutenkin näkö tallella. Ei mullakaan näössä mitään vikaa ole, paranee vain vanhetessan kuulemma, mä en vain näe. Siis en näe noin hemmetin pieneltä ruudulta juurikaan mitään enää. Siksi en yleensä lue enkä lähetä tekstareita. Näppäinpuhelimesta löytää nappulat, kun niiden järjestys ja paikka on vakio, sormella tuntee sijainnin. Lääpyttimessä mikään ei ole siinä kohdassa sormella koskiessa kuin missä se näyttäisi olevan ja muutenkin ne näppylät välttelee mun sormiani, KOKEILTU ON.

Netissähän tässä tulee roikuttua ilta illalta, kotikoneessa on iso näppis ja 26 tuumainen näyttö, näillä pärjää. Mutta vielä en ole sisäistänyt tarvetta roikkua netissä joka hetki ja missä tahansa, siksikään en tarvitse minkään kokista mukana raahattavaa nettiyhteyttä.

Kalenteria en ole koskaan oppinut käyttämään, siis minkäänlaista, kai asennevamma. Olen aina ajatellut, että jos en muista mennä johonkin kokoukseen tai tapaamiseen, niin ei se sitten ole tarpeellistakaan enää. Siis kalenterini on aina toiminut korvien välissä riittävästi.

Puhelin on kuitenkin aina mukana edelleen ja päällä 24/7, oli niin kauan näkkäri kiinni tuosta tavoitettavuudesta.

Valokuvausta olen pikkukundista alkaen enemmän ja vähemmän harrastanut, joten sitä varten on oikeita kameroita kertynyt ja aina yksi ainakin auton hanskalokerossa mukana kulkee.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 340
Vs: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla
« Vastaus #18 : 04-12-2017, 22:16:31 »
Oma puhelin on vanha Nokian näppäin puhelin ja loisto pelihän se on käyttää.  ;) O0

Töissä on korealainen lääppypaska. Pelkän soiton tekemiseksi pitää puhelinta hinkata moneen suuntaa ja etsiä numeroa useammalla näppäyksellä, puhelin tekee vaikka mitä vi*** ihmetoimintoja kun vähän puhelimen asento vaihtuu ja joku hipaisee näyttöä jostakin reunasta. On ollut monta kertaa lähellä, että lyön sen paskan pyödän reunaan tai heitän sen seinään. Päivityksiä tuohon tulee lähes joka viikko ladattavaksi ja joka päivityksessä melkein kaikki toiminnot muuttuvat toisenlaisiksi käyttää.  :crazy2: Kaikkea paskaa se maa päällään kantaa...

Kalenteria töissä joutuu käyttämään, kun pitää vuodenkin päähän sopia tapahtumia. Omat menot muistan ihan ilman kalenteria, jos jotakin unohtuu otetaan uusi yritys uudella vauhdilla...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 499
Vs: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla
« Vastaus #19 : 05-12-2017, 17:59:01 »
 Koetan varmuuskopiot pitää luurissa ajantasalla, mutta päivitykset otin pois päältä toista vuotta sitten. Toistaiseksi toimii eikä ole sarvia kasvattanut mokoma paholaisen keksintö. Muutaman kerran muuttuivat toiminnot päivitysten jälkeen niin päädyin sitten tällaiseen ratkaisuun.
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 60
Vs: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla
« Vastaus #20 : 06-12-2017, 08:48:39 »Kalenteria en ole koskaan oppinut käyttämään, siis minkäänlaista, kai asennevamma. Olen aina ajatellut, että jos en muista mennä johonkin kokoukseen tai tapaamiseen, niin ei se sitten ole tarpeellistakaan enää. Siis kalenterini on aina toiminut korvien välissä riittävästi.


Sille vastapelurille joka odottaa sinua tapaamiseen saattaa tuntua vähän ikävältä. Onko hänen aikansa niin halpaa, että hän voi vaan istuskella ja odotella?

Poissa (Piilotettu)

 • Valvoja
 • Viestejä: 5 167
 • (Piilotettu)
Vs: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla
« Vastaus #21 : 06-12-2017, 12:54:45 »Kalenteria en ole koskaan oppinut käyttämään, siis minkäänlaista, kai asennevamma. Olen aina ajatellut, että jos en muista mennä johonkin kokoukseen tai tapaamiseen, niin ei se sitten ole tarpeellistakaan enää. Siis kalenterini on aina toiminut korvien välissä riittävästi.


Sille vastapelurille joka odottaa sinua tapaamiseen saattaa tuntua vähän ikävältä. Onko hänen aikansa niin halpaa, että hän voi vaan istuskella ja odotella?

Ei ole kenenkään koskaan tarvinnut minua odotella. Yleensä kokoonkutsujana olin aina ekana paikalla. Kokoonkutsuttuja sen sijaan välillä piti perään kysellä, kun kalenteri oli siellä jossain, tai sitä ei muistettu katsoa, tai ei muistettu.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 314
Vs: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla
« Vastaus #22 : 06-12-2017, 13:14:10 »
Palatakseen alkuperäiseen ongelmaan niin selväähän se on ettei yhdenkään kuluttajaelektroniikan valmistajan kannata ylläpitää vanhoja mallejaan.
Ittellä on telkkarin korvikkeena ollut videotykki jo kohta kymmenen vuotta ja virittimenä elisaviihteen boksi saunavision ajoilta asti. Eikä ole tarvinnut käsiin vanhentuvan kaman kanssa kiukutella. :) elisalta tulee aina tarvittäessa uusi boksi eikä maksa yhtään extraa. Mikä parasta hiukka yli 100" kuva pienen olkkarin seinällä.
Aikaisempi nimimerkki kkuula
Asun Vantaalla

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 248
Vs: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla
« Vastaus #23 : 21-12-2017, 08:37:55 »
Tämähän on ollut tuttua mafian toimintaa tietokoneissa jo vuosia. Pitää maksaa suojelurahaa säännöllisesti, jotta ostamasi laite tai ohjelmisto toimii.  O0

Tämä lienee vasta alkua?! Sama tulee varmaan jatkossa kaikkiin laitteisiin ja kulutus hyödykkeisiin, jotka vaan jotenkin saa tehtyä toimimattomiksi. Kiva kun tulevaisuudessa auton tai vaikkapa talon lämmitysjärjestelmän ohjelmistoa/laitteistoa ei tueta enää ja ne tulevat käyttökelvottomiksi vuoden-parin päästä niiden hankkimisesta.  ;D O0

No niin - tässä se nyt on. Ajonvakauksen/luistoneston tuki on vissiin loppunut - koita pärjätä :-(

Onneksi ei ihan. Tuki palautui mutta moottorinohjauksen merkkivalo jäi palamaan.
Luotan ja hehkutan paikallisen tuen puolesta. Erityisesti tällaisella pienemmällä paikkakunnalla:
Ajoin aamulla lähellä olevaan paikallisen yrittäjän huoltamolle/korjaamolle. Yrittäjä pääsi tutkimaan vikakoodeja hetimiten ja kiinnitti heti huomion akun alhaiseen jännitteeseen. Akku oli alle vuoden ikäinen, mutta kun nyt piti lähteä ajoon, se vaihdettiin uuteen ja vanha jätettiin tutkittavaksi.

Homma hoitui ja vikakoodit nollattu reilussa vartissa!!! Kustannus tähän mennessä 20e! Pitänee viedä kaverille leikkuulauta tai jotenkin muuten huomioida vielä tuosta. Eikä tämä kokemus tästä hienosta yrittäjästä ollut ensimmäinen eikä ainoa.

nimimerkki: vaikka huoltamoyrittäjä ei polttoaineesta saisikaan paljoa katetta, niin en tankkaa kylmäasemalla

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 589
Vs: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla
« Vastaus #24 : 21-12-2017, 09:44:07 »
Ei se ole hyvä olla kestäväkään laite. Mun NOKIA 1600 puhelin oli käytössä (24/7) 10 vuotta ja kaksi kuukautta. Kaksi kuukautta vaille kymmenen vuoden ikää alkoi eka akku oikuttelemaan, löytyi onneksi lähes käyttämätön tilalle. Kolme viikkoa sitten korvasin kännykän lähes käyttämättömällä samanlaisella NOKIA 1600:lla jonka sain kaverin tyttäreltä. Kuuleekin paljon paremmin, kun luuri ei ole täynnä puupurua.

Ai mikä tässä sitten oli huonoa? Ympäristötekijät, ainakin viimeiset viisi vuotta se vaivasi useita ihmisiä, joilla oli itsellä lääppimispuhelin. Kai se kismitti joitakuita niin perusteellisesti, kun NOKIA vain kesti ja kesti, kun itse vaihtoivat lääpyttimiään vähintään kahden vuoden välein (akku mukamas loppui).

Katsotaan nyt mikä puhelin sitten 2027 pitää hankkia, kolmatta 1600:a tuskin enää löytyy.

 Nyt meinaa kyllä melkein harmittaa, kun jollakulla on vielä vanhempi puhelin. Itsellä on 2310 malli vm. 2006. Olen vasta 2. omistaja. Akun kapasiteetistä on jäljellä noin 65-70%.  Ostin toisen samanlaisen puhelimen käytettynä, niin akun loppuessa vaihdan ladatun tilalle. Omalla laturilla ei saa virtaa, niin bantamilla latailen irrallaan. Veikkaan syyksi juniorin kuolan aiheuttamaa huonoa kosketusta puhelimen latauspistokkeessa. Muutoinkin juniori on aikas rajusti kohdellut tuota silloin kun on saanut näppeihinsä.

 Itsellä on sitkeä päähänpinttymä käyttää kaikki mahdollinen loppuun asti.

P.S. En saanut tätäkään kirjoittaa rauhassa, kun piti keskenkaiken tuo Nokialainen pelastaa juniorin kidasta ::)
Anatoomisesti väärässä paikassa sijaitseva peukalo hankaloittaa puuhastelua..

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 278
Vs: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla
« Vastaus #25 : 21-12-2017, 12:38:15 »
Nykytekniikka tuo myös mahdollisuuksia; itselläni puhelimeeni päivittyy automaattisesti työkalenteri, perheen yhteinen jaettu kalenteri, urheiluseuran tapahtumakalenteri sekä kaveriporukan porukkalenkkikalenteri (Nimenhuuto.com). Erityisesti tuo perheen yhteinen kalenteri on mainio, kun jos tapahtuma vaikuttaa molempien menoihin, voi sen kirjata yhteiselle kalenterille ja se ilmestyy molempien puhelimeen automaattisesti.
Leffojen katsontaan puhelin tuntuu pienelle, mutta kun sängyssä pistää luurin 20cm päähän silmistä, on kuva itseasiassa aika ison tuntuinen.
Ulkomailla puhelimella voi ottaa kuvan tekstistä ja se osaa kääntää tekstin automaattisesti Suomeksi. Yhä enemmän tulee älyluuria käytettyä puheohjattuna, koska on nopeampaa kuin kirjoittaa käsin.

Älypuhelimet antaa mahdollisuuksia toteuttaa vanhoja asioita uudella ja järkevämmällä tavalla. Moni ei halua opetella uutta ja edes miettiä, helpottaisiko se elämää jotenkin. Tätä kutsutaan muutosvastarinnaksi. Usein työssäkin huomaa että kun on otettu kirjekuoresta lasku ja näpytellään sitä tietokoneelle, niin jos joku tarjoaakin mahdollisuutta että lasku ilmestyisi sinne laskutus-sovellukseen automaattisesti, haluttaisiin silti tehdä vanhalla ja kankealla tavalla. Joissain tilanteissa ymmärrän että taustalla on oman työpaikan (tietokoneelle) menettämisen pelko. Mutta jos vastustetaan oman arkielämän helpottumista - ihmettelen suuresti, mistä vastarinta kumpuaa.

Itse aiheeseen; moni valmistaja lopettaa vanhojen puhelinten päivitykset ja kohta tulee jokin uusi sovellus - joka ei suostu toimimaan vanhalla käyttöjärjestelmällä. Tämä on mielestäni sikamaista rahastamista. Usein nimittäin versioriippuvaisuus tehdään tahallaan - ilman mitään perustetta. Joskus softan uusi versio on helpoin tehdä "uusimmalla kehitystyökalulla" josta ei edes voi valita vanhemman käyttöjärjestelmän tukea. Niinpä asentaessa sovellus ilmoittaa tylysti; "ei tueta näin vanhaa käyttöjärjestelmää". Vaikka kyse on sovellusten vanhenemisesta, niin koska laite on yhtä kuin fyysinen laite + sen sisältämä käyttöjärjestelmä, voidaan miettiä tämä toiminta menekinedistämiseksi laitteen käyttöiän hallinnalla.

Viimeisin laitteen käyttöiän heikentäminen menekinedistämiseksi kusi AMD:n omaan jalkaan; lopettivat Windows 10:stä vähän vanhempien Radeon näytönohjainten tuen. Itsellä ko. näytönohjain oli integroitu emolevylle. Kun hommaan ei alkanut löytyä ratkaisua, ostin uuden näytönohjaimen, mutta Nvidian. Heidän sekoilunsa siis kaasi rahaa vastustajan laariin. No, itseppä kerjäsivät.


Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 76
Vs: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla
« Vastaus #26 : 22-12-2017, 04:23:53 »
Noista älyluurien akuista kun oli aikasemmin jo juttua niin se pelkkä akun vaihtotyö on kans aika bisnes.

Serkku niitä hommia tekee työkseen ja vaihteli naapuruston puhelimiin akkuja tossa kesällä.

Akut 20-30€ keskimäärin ja työhön menee 5-10min. Sanoi et mun Honor 7 on kategoriaa vaikeempi tapaus, meni vissii vartti ja normihinta ois ollu 75€ vaihdolle firman nimis tehtynä. Nyt pääsi siis muutamal kaljalla ja lämpimäl saunal  ;D

Pointtina vähän se et jos akun vaihto maksaa melkein satasen ja uus luuri ~200€ ni herää kysymys kannattaako niitä ees enää korjata.

Toisaaltaa, eiks ne vähän kaikki laitteet oo nykyään tommosii et josset itte osaa korjata, osta uus jos haluut säästää   :idiot2:

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 37
Vs: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla
« Vastaus #27 : 22-12-2017, 06:29:48 »
Viimeisin laitteen käyttöiän heikentäminen menekinedistämiseksi kusi AMD:n omaan jalkaan; lopettivat Windows 10:stä vähän vanhempien Radeon näytönohjainten tuen. Itsellä ko. näytönohjain oli integroitu emolevylle. Kun hommaan ei alkanut löytyä ratkaisua, ostin uuden näytönohjaimen, mutta Nvidian. Heidän sekoilunsa siis kaasi rahaa vastustajan laariin. No, itseppä kerjäsivät.
Sama tuli vastaan, kyseessä taisi olla 4600 Radeon. Windows 10:n päivityksen yhteydessä ajurit katosivat eikä Windows update niitä löytänyt. AMD-sivut ilmoittivat ettei ajureita saa. Mutta vanhat ajurit löytyivät Windowsin ajurilistalta ja suostuivat asentumaan ajurilistalta käsin valittaessa.

Apple haastettiin juuri oikeuteen, kun he kertoivat että hidastavat vanhempia Iphoneja akkukeston nimissä:
https://www.macrumors.com/2017/12/21/apple-lawsuit-slowing-down-old-iphone-models/

Kun maailma ei riitä.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 278
Vs: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla
« Vastaus #28 : 22-12-2017, 09:46:48 »
Nykytekniikka tuo myös mahdollisuuksia; itselläni puhelimeeni päivittyy automaattisesti työkalenteri, perheen yhteinen jaettu kalenteri, urheiluseuran tapahtumakalenteri sekä kaveriporukan porukkalenkkikalenteri

Offtopic; mistä johtuu että lukihäiriö saa minut lukemaan aina työkalenteri->tyttökalenteri. Sitten pitää silmäillä tekstiä tarkemmin ja varmistaa että kirjoitinko oikein. Eilen tapahtui ja äsken uudelleen :D

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 190
Vs: Menekinedistämistä laitteen käyttöiän hallinnalla
« Vastaus #29 : 22-12-2017, 10:54:22 »
.....

Älypuhelimet antaa mahdollisuuksia toteuttaa vanhoja asioita uudella ja järkevämmällä tavalla. Moni ei halua opetella uutta ja edes miettiä, helpottaisiko se elämää jotenkin. Tätä kutsutaan muutosvastarinnaksi. Usein työssäkin huomaa että kun on otettu kirjekuoresta lasku ja näpytellään sitä tietokoneelle, niin jos joku tarjoaakin mahdollisuutta että lasku ilmestyisi sinne laskutus-sovellukseen automaattisesti, haluttaisiin silti tehdä vanhalla ja kankealla tavalla. Joissain tilanteissa ymmärrän että taustalla on oman työpaikan (tietokoneelle) menettämisen pelko. Mutta jos vastustetaan oman arkielämän helpottumista - ihmettelen suuresti, mistä vastarinta kumpuaa.
.....

Minulla ei ole niin hektistä sosiaalista elämää että pitää lääpintäluurin minua käskyttää joten en näe mitään käyttöö em. ominaisuuksille.

Tuo "muutosvastarinta" on uusi "rasisti" leima. Kaikkee mennään sotkemaan ja jos ei lähsetä hullutuksiin mukaan, niin syytetään muutosvastarinnasta.

Mieluummin käytän netflixiä, koska se on oikeesti helpompi ja parempi kun videovuokraus ja videonauhureiden ajastus. Samoin töissä oleva kalenterisovellus on oikein hyvä. Ja nykyinen hammaslääkärin ajanvarausten muistutussyteemi on aprempi kun ennen.

Mutta kaikki muutokset eivät ole edistystä. Huomattava osa muutoksista on huononnuksia.

Älykännykkä on mulle sellainen turhake että kun työnnettiin töistä sellainen samsungin räkäle, niin pitkin hampain otin sen, mutta kun se pitöis ladata joka päivä. Eikä se edes kuulu kotona (ELISA) joten sitten se on kotona kaapin päällä kun minä olen kotona että ihan rauhassa saavat soitella.

Pahimpia on nämä pukupissikset jotka forwardoin työmaileja jaksamatta lukea niitä ajatuksella läpi ja kun lääpintänäytöllä on niin työlästä kirjoittaa tai jotain. Suureksi osaksi älykännyköillä lääpityt mailit ovat huomattavasti huonompia ja niitä on entistä enemän. Ennen tipahti töissä 10-20 postia päivässä ja niihin piti jotenkin ragoida ehkä puoleen. Nykyisin tulee yli 50 mailia ja suurin osa niistä on lähetetty eteenpäin isolla jakelulla ja ajatuksella ehkä lukee ja reagoi niihin. Eli lääpintäkännykät ovat mahdollistaneet aivottoman käytöksen ja siten on heittäydytty aivottomiksi.

Ihmettelen suuresti että miksi ihmiset susotuvat kantamaan mukana saatanan isoa ja huonoa tietokoneen korviketta jonka joutuu uusimaan jokatoinen vuosi? Mulla ei ollut ennen yhtään kännykää joka tarvitsi huoltoa. Ne vaan kesti, toimivat monta päivää ilman jatkuvaa paapomista, sopivat taskuun ja oli aivan varmaa että ne toimivat hätätilanteessa.

Nämä suurenmoiset lääpintälirpakkeet ovat kalliiita, epäluotettavia, eivät kestä kosteutta eivätkä tiputtelua, eivät sovi taskuun, pitää olla lataamassa joka päivä, latausliitin on käsittämättömän huono, latausjohdot ovat lyhyitä, eivät toimi pakkasessa eivätkä verisin/likaisin/märin käsin/hanska kädessä, lataus loppuu alta aikayksikön, eivät kestä, ei voi vaihtaa itse akkua.paska.paska.paska

Pekka