Kirjoittaja Aihe: Vanhan vaatekaapin "antiikkikäsittely"  (Luettu 960 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 41
Vanhan vaatekaapin "antiikkikäsittely"
« : 09-12-2017, 18:53:52 »
Pelastin kaatopaikalta vanhan vaatekaapin, joka sopisi hyviin taloon puolikiinteästi asennettavaksi vaatekaapiksi. Ainoastaan sävy on väärä ja pintakäsittely paikoin hieman kärsinyt, eli kaappi on ilmeisesti petsattu/kuultomaalattu sellaiseksi perus tummanruskeaksi. Aluksi mietin että maalaan kaapin siististi uusiksi, mutta tulin siihen lopputulokseen että sellainen patinoitunut antiikkikäsittely olisi parempi vaihtoehto.

Ainoastaan taidot ei riitä tekemään tuota ilman opastusta. Haluaisin siis vaaleamman sävyn kaappiin, mutta niin että tummempi vanhempi sävy paikoin kuultaa "kuluneesti" uudesta vaaleammasta pintakäsittelystä läpi. Vaikea selittää, mutta ikään kuin kaappi olisi siis maalattu päälle vaaleammalla sävyllä ja kulunut epätasaisesti niin että paikoin tumma käsittely kuultaa alta. Jotain petroolinsinistä/harmaata sävyä mietin.

Ohessa linkki millaista lopputulosta haen takaa:


Yritin tuolta sivulta metsästää ohjeita kys. pinnan tekemiseksi, mutta en suoraan löytänyt ohjeita. Osaisiko joku opastaa mikä olisi yksinkertaisin tapa toteuttaa tuollainen pintakäsittely? Kuultomaali, vai joku muu tapa? Kaappi on siis hieman kärsinyt ja saa näyttää vanhalta ja patinoituneelta, joten ihan priimaa ei tosiaan tarttisi saada pintakäsittelyllä aikaan.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 135
Vs: Vanhan vaatekaapin "antiikkikäsittely"
« Vastaus #1 : 09-12-2017, 19:45:20 »
Tuossa jotain http://juvilifestyle.blogspot.fi/2011/11/antiikkikasittely-tee-se-itse.html
Googlella lisää : patinointi maalaus

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 466
Vs: Vanhan vaatekaapin "antiikkikäsittely"
« Vastaus #2 : 11-12-2017, 08:59:22 »
Pinnan vanhannäköiseksi hionnassa kannattaa miettiä, mitkä kohdat todellisessa käytössä kuluisivat puhki. Tulee näin autenttisemman oloiseksi.
Elämässä kaikkein vaikeinta lie se kun hyvin tehty kaiken aikasi vie...