Kirjoittaja Aihe: Sähkömopot tulee  (Luettu 1079 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 355
Sähkömopot tulee
« : 16-12-2017, 08:55:21 »
Bike lehdessä esitellään hieman KTM:n näkemystä sähkömoottoripyöristä ja mopoista.

http://www.bike.fi/uutiset/yleiset/pierer-ampuu-kovilla-puhuessaan-sahkopyorien-tulevaisuudesta

Lopussa olevat kommentit pätee myös sähköautoihin ja tosiasia toistaiseksi niissäkin on että akku, laturi ja lataus maksanee enemmän mitä polttoaine tulisi maksamaan auton käyttöiän aikana. Elikkä käytännössä sähköajoneuvot tulevat korvaamaan polttomoottoriversiot heti kun akkujen hinta on saatu painettua riittävän alas.

" Piererin lisäksi äänessä oli KTM:n myyntipäällikkö Hubert Trunkenpolz, joka puhui luonnollisesti rahasta. Hän totesi, että akkuteknologia on kallista, minkä takia hinnoittelussa tullaan erottamaan akku ja laturi sekä itse ajopeli.

”Olemme kehittäneet vuokrausjärjestelmän, jossa asiakas voi liisata akun ja laturin. Olemme miettineet hinnoittelun siltä pohjalta, että se vastaa normaalia polttoaineen kulutusta”, Trunkenpolz sanoi.

 Itävallassa todettiin, että hinta voisi olla noin 50 euroa kuukaudessa. Vuokrausjärjestelyllä haetaan toimintamallia, jolla voidaan kehittää akkuja entistä tehokkaammaksi ilman, että kustannukset nousevat kuluttajalla mahdottomaksi."
Aikaisempi nimimerkki kkuula
Asun Vantaalla

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 044
Vs: Sähkömopot tulee
« Vastaus #1 : 16-12-2017, 09:41:57 »
Olen noita Zeron sähkömoottoripyöriä katsellut jo pari kesää. Ajatuksena ihan metka. Melko huoltovapaa ja toimintasädekin kohtuullinen. Suurin ongelma henkilökohtaisessa ajattelussa sähkön käytön lisäämiseen on tuo siirtomaksujen valuminen maasta pois.
(Ja jollain se pienentynyt verokertymä kuitenkin paikataan)
-     sitä saa mitä tilaa   -

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 784
Vs: Sähkömopot tulee
« Vastaus #2 : 16-12-2017, 09:56:55 »
Siirtomaksuun ei itse pysty vaikkutamaan, paitsi irtisanomalla sähkösopimuksen.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 154
Vs: Sähkömopot tulee
« Vastaus #3 : 16-12-2017, 14:11:29 »
Erkkola ja Solifer, Erkkola kaatuili akuista ja pienestä vauhdista huolimatta, soliferilla ajoin kylän ympäri akkuina 3x auton akku... Vauhtia ei ollut 800w moottorin tarrasta huolimatta riittävästi verrattuna 250w mummopyörään minkä vauhti oli 36km/h polkematta.

Seuraavaksi siirryn teollisuuden DC servon kokeilemiseen. Mielestäni akut ei ole se iso ongelma, perus lyijy akku on vielä ihan hyvä keksintö hinnan ja virran puolesta pienissä vehkeissä. Kuinka kauas mopolla pääsee? Tai kuinka pitkälle täytyy päästä? 20km matka on usein ihan hyvä...

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 530
Vs: Sähkömopot tulee
« Vastaus #4 : 16-12-2017, 19:35:08 »
Vaikka sähkökäyttö maksaisikin enemmän kuin fossiiliset polttoaineet ikinä, niin todennäköisesti käy sama kuin sähköautoissa; sähkö tarjoaa ominaisuuksia, joiden vuoksi ajoneuvo ostetaan, eikä ajatella siinä vaiheessa säästöä. Esim. Teslalta saa "kohtuuhintaan" melkoisen suorituskykyisen auton. Samanlaisen jos yrittää hankkia polttomoottorikäyttöisenä niin hinta on moninkertainen.
Moottoripyörissä sähköllä saa aika makean vääntökäyrän ja jo tuo ominaisuus houkuttaa sähkömoottoripyörään.

Samaan aikaan joka paikassa kehitetään yhä enemmän ylinopeuden kitkeviä järjestelmiä ja jos nykyiselläänkin moottoripyöräilystä haluaa nauttia, vaatii se lähestulkoon aina lyhyitä ylinopeusjaksoja. Paitsi sorateillä, joilla laillisen 80km/h pitäminenkin on väilllä mahdotonta :D