Kirjoittaja Aihe: Imurin orjakytkennän toiminta  (Luettu 795 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 831
Imurin orjakytkennän toiminta
« : 16-12-2017, 18:40:01 »
Puzerin keskuspölynimuri sanoi moottorin osalta sopimuksensa irti. Ennen kuin hankin uutta moottoria, niin hetki pähkäilyä. Tallissa olisi Festoolin CT22 -imuri ihan jouten. T. Hakala Tooltechnicilta ehdotti jo 10v sitten, että laita keskusimuriksi suoraan tuo Festool eikä mitään "oikeita" imureita. No nyt voisi tuota miettiä pidemmälle.

Saakohan tuohon mitään kaukosäätöä käyttämällä orjatoimintoa? Eli vaatiiko sähkölaitteen pistokkeeseen, että saa päälle vai miten se aistii sen kuorman? Muutenhan tuo olisi mitä mainioin, kun on hyvät suodattimet ja kestopussi O0

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 831
Vs: Imurin orjakytkennän toiminta
« Vastaus #1 : 16-12-2017, 19:35:57 »
Malli onkin CTL 22 e. Imuteho ei näyttäis yltävän entisen tasolle, ainakaan tuolla 28/32mm letkulla. Pitää kokeilla vielä 50mm letkua.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 236
Vs: Imurin orjakytkennän toiminta
« Vastaus #2 : 16-12-2017, 19:46:46 »
Imurit on ihan oma maailmansa. Itse hakenut jo pitkään parempaa keskuspölynimuria. Vanhemmillani oli ja on edelleenkin Allaway ja jos käden antaa imuluukkuun, tuntuu että se repii sormet irti.
Itseäni huijattiin 2006-7, jolloin remontoin taloa ja joku jobbari oli kuullut että tarvin keskuspölynimuria. Aikansa se esitteli ja kehui maasta taivaisiin ja lopulta en jaksanut perehtyä asiaan vaan tilasin sen. Mutta kuinka ollakaan, imuteho onneton. Kyllähän tuo imee lattialta pölyt ja roskat, mutta voisi mielestäni olla suurempikin.

Ostin täältä joltain samanlaisen toisen imurin ja kuvittelin jotenkin että rinnankytkettynä ne imisi vähän nasevammin. Tuo täältä ostettu olikin kaiketi vähän väsynyt, koska oma imuri taisi vetää tuon toisen kautta imut ja kokonaisteho oli melkein surkeampi kuin vanha imuri yksinään.
Sain sopuhintaan teollisuusimurin 3 x 1kW moottoreilla. Se imee kuin... no jätetään kertomatta. Laitoin sen keskuspölynimuriksi, mutta eräänä päivänä menin tyhjentämään säiliötä pienen imurointisession jälkeen ja huomasin että moottorit+"konehuone" oli pirun kuumat. 50mm putkisto ahdistaa niin paljon että moottorit ei kai pyöri tarpeeksi kovaa ja ne ei pääse jäähtymään tarpeeksi. Normaalisti tuossa on 60mm vai jopa 65mm imuletku.

Tässä on nyt ihan h-moilasena että mikä imuri olisi hyvä keskuspölynimuriksi. Kaiketi suuri ilmamäärä ei ole ratkaiseva vaan moottorin kehittämä alipaine on myös tärkeässä osassa. Alipaine käsittääkseni kehittyy suureksi kun roottorit on oikein mitoitettu ja tiiviiit, siten ettei niiden ohi pääse virtaamaan ilmaa.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 182

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 831
Vs: Imurin orjakytkennän toiminta
« Vastaus #4 : 16-12-2017, 19:52:43 »
On kallis mutta on kyllä arvojen valossa tuplatehoinenkin!