Kirjoittaja Aihe: Virittäydytäänpäs jouluun  (Luettu 1497 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 499
Virittäydytäänpäs jouluun
« : 23-12-2017, 12:38:37 »
 Tuo vuoden kaupallisin, perheväkivallan tilastopiikki ja muutoinkin synkkyyttä&ahdistusta aiheuttava eriarvoistava ajanviete kolkuttelee ovella. Historiallisesti on myös syytä muistaa, että tietty uskontoryhmittymä pölli tämän juhlapäivän toiselta uskontoryhmittymältä kun aiemmin vietettiin keskitalven juhlaa. Näiden uskovaisten nimiä en paljasta, kun joku kuitenkin niin mielensä pahoittaa.

 Mutta asiaan. Tässä viime päivien aikana tehtyjen huomioiden perusteella naputtelen pari vinkkiä kuinka helposti ja pienellä vaivalla pääsette itsekukin oikeanlaiseen joulufiilikseen.

- Ihan ensialkuun, vielä tänään ja nyt samantien, juokaa virvokkeita runsain määrin. Kahvia, tuota tummaa saastaa, tai vettä/mehua/piimää, mitä vain. Alkoholit jättäkää vielä väliin. Pääasia, että juotte pari tuopillista vaikkei janottaisikaan.
- Pukeutuminen on kaiken perusta. Pukukoodina seuraavaan riittiin ei kravatti ole yhtään huono ajatus. Kunhan vain muistaa lämpimät toppavaatteet, lämpövuorisaappaat, pitkät kalsarit jne. Tässä(kään) ei voi liioitella ja esimerkkiä kannattaa haeskella naparetkikunnan asusteista.
- Valitkaa sopiva paikka mielen jouluharmonian hienosäätöön. Ostoskeskuksia sen tarkemmin mainitsematta, voi suurempien taajamien Prismat sun muut yksittäiset isot kauppapaikat olla ihan hyviä. Pääasia että mahdollisimman moni muukin on saman paikan valinnut. Bonusta tuo alimitoitetut parkkipaikat ja kurjat liikennejärjestelyt.
- Kaupparetkelle kannattaa ottaa mukaan ed. valmisteluin hoidetut lapsukaiset. Onhan tärkeää saada koko perhe joulufiiliksiin. Päiväunet pitää kuitenkin jättää lapsilta väliin. Jos omia ei ole, tai ovat jo liian vanhoja, lainatkaa naapureilta.
- Emäntä, tahi joku muu pitää huolen ostoslistan epämääräisestä täydentämisestä pitkin ostosretkeä. Hyviä ostoartikkeleita ovat mm. eksoottiset hedelmät ja mausteet joiden nimiä ette ole ikinä kuulleetkaan eikä näin ollen ole mitään käryä miltä ko. rehu edes näyttää, väristä puhumattakaan. Alustava ostoslista on myös kirjoitettu sellaiseen järjestykseen ettei se noudata tavaroiden esiintymisjärjestystä kauppapaikassa. Eikä teillä saa olla mukana myöskään kynää jolla yliviivata jo löydetyt tuotteet.
- Näihin aikoihin tulee lasten rakon antaa vihiä aiemmin nautitusta nestemäärästä.
- Mikäli jollain ihmeen keinolla lopulta pääsette kassalle saakka, voidaan sopivin ennakkojärjestelyin saattaa eteenne jonossa vanhahko henkilö joka yllättävän maksutapahtuman kohdatessa alkaa etsimään kolmesta veskastaan kaiken tarpeellisen tavaran seasta kolikkokukkaroaan. Kukapa sitä nyt kortilla, saati seteleillä vähäistä alle satasen ostosta maksaisi. Luonnollisesti ensimmäisessä kukkarossa ei ole kylliksi rahaa..
- Päästyänne parkkipaikalle olette jo sen verran kuumissanne selän valuessa hikeä, ettei ole kiinnostanut tippaakaan etsiä vessaa saati jonottaa sen ovella omaa vuoroa. Lasten huuto alkaa jo olemaan pelkkää usvaa taustalla.
- Parkkipaikalla havaitsette ruuhkan, jonka rinnalla kehäkolmosen talven ensimmäinen ketjukolarisuma on lastenleikkiä. Tässä kohden havaitsette polttoainemittarin "opiskelijavalon" syttyneen, joka puolestaan tuo jälleen uuden potentiaalisen ongelman käsittelyyn.

 Kotiin päästyänne, alattekin olemaan jo hilpeään ja levolliseen joulufiilikseen antautuneena. Emäntä toki on kotosalla keksinyt uusia siivousjuttuja ja fengsui vaatii seuraavaksi kalusteiden uudelleen järjestelytalkoita. n. 43% mukana olleista lapsista on tehnyt allensa ja nuorimmainen puklasi penkille yläkautta kurat. Myöhemmin iltapäivällä emäntä huomauttaa leppoisan kitkerästi kuinka akaattinenkurmitsauute on sitten herralta unohtunut kauppaan ja ei auta kuin kipaista siellä pikaisesti...

 Hauskaa joulua. Älkää kuitenkaan tehkö itsemurhaa, siitäkään huolimatta että elämme tuon toimenpiteen tilastopiikki -aikaa.
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 468
Vs: Virittäydytäänpäs jouluun
« Vastaus #1 : 23-12-2017, 13:10:36 »
Tästähän tuli ihan mainiot sävärit. Positiivinen ajattelu kannattaa aina.  ;D
Elämässä kaikkein vaikeinta lie se kun hyvin tehty kaiken aikasi vie...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 272
 • (Piilotettu)
Vs: Virittäydytäänpäs jouluun
« Vastaus #2 : 23-12-2017, 14:07:45 »
Kaikesta huolimatta rauhallista joulua tutuille, puolitutuille sekä vielä tuntemattomille :happy:

Paikalla (Piilotettu)

 • (Piilotettu)
 • Valvoja
 • Viestejä: 2 534
 • (Piilotettu)
Vs: Virittäydytäänpäs jouluun
« Vastaus #3 : 23-12-2017, 17:50:32 »
Kiva huomata mistä kaikesta olen jäänyt paitsi ;)

Rauhallista Joulua.  :ninja:
- Halpa ja hyvä on yleensä eri paketeissa -

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 819
 • (Piilotettu)
Vs: Virittäydytäänpäs jouluun
« Vastaus #4 : 23-12-2017, 19:04:50 »
En ole jouluihminen, enkä turhia hössötä. Joululahjaostot on unohdettu, lastenlapset ovat teini-iässä, ja ovat kiitollisia kirjekuoren värillisestä  sisällöstä. Ei tuhaa stressausta. Aattoilta tyttären kruunaa joulua riittävästi.
Hyvää Joulua verstaslaisille!
Muista; Elämä on nyt!

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 675
 • (Piilotettu)
Vs: Virittäydytäänpäs jouluun
« Vastaus #5 : 23-12-2017, 21:48:55 »
Otuksen mainiosta avauksesta tuli mieleen 2010 jouluaaton iltapäivä.

Jotakin tarpeetonta oli jälleen listasta unohtunut, päätin ajaa kotimatkalla Espoon Sellon kautta ja noutaa puuttuvan tuotteen monipuolisesta kauppakeskuksesta.

Parkkihallin sisäänajorampille jonottaessa älysin virheen liian myöhään. Jono ei vetänyt ja taakse oli jo kertynyt taktisen vetäytymisen estäviä ajovaloja. Päätin että tarpeeton saa jäädä kauppaan ja yritän vain selviytyä takaisin ulos räntäsateeseen. Autona palveli tuolloin pari numeroa espoolaista keskilukukotteroa läskimpi avolava, siitä on hyvä näkyvyys. Ostokiimasta luopumisen jälkeen varsinaista hätää ei ollut, avasin sivulasin ja kuuntelin parkkihallin kaiuttimista hempeitä joululauluja. Alkumatkan rentouttavaa äänimaisemaa rytmitti Cumminsin pakoäänet, en siinä vaiheessa oivaltanut mihin sotaan joudun.

Matka parkkihallin läpi kesti melkein kaksi tuntia. Hallin ensimmäisessä kiertoristeyksessä joulumusiikin komppaajaksi alkoi ilmestyä lisää soittajia. Tarkastelin ja kuuntelin absurdiksi muuttunutta visuaalia ja äänimaisemaa ikäänkuin ulkopuolisena. Kumien vinkunaa, jatkuvia äänimerkkejä, puskurimuovin toistuvia läjähdyksiä ja perkeleitä lenteli ristiinrastiin vaikka petteri punakuono yritti kaiuttimissa parhaansa. Äidit ja isukit kuskasivat täysiä ostosrattaita otsasuonet verta pullollaan ja rystyset valkoisina, ilmeet sitä luokkaa ettei silmitön väkivalta ole nyt kaukana. Lukuisat keskisormet olivat vähiten uhkaava viestintäkeino, näin kun toista autoa heitettiin konvehtirasialla. Tavallisesti kalliiksi miellettyjä muovipuskureita käytettiin surutta tilavaraukseen ruudusta poistuessa, milliäkään ei espoolainen anna jouluna periksi.

Tapahtuma lienee samalla universumin ainoa alle kolmevuotiaiden 4-audien, 5-bemareiden ja 6-volvojen spontaani kokoontumisajo. Tapahtuman vastuullinen järjestäjä on joulupukki. Sama hahmo kuulemma masinoi kesäbisneksenään kruisingit, katukisat ja mopomiitit.

Aattoretki kauppakeskuksen parkkihallissa on hieno elämys. Matkalla opin että anoppi selviytyy yhden joulun ilman hyasinttiä, lautasliinat voi korvata talouspaperilla ja maapallo ei syöksy tuhoon vaikka puurosta puuttuu manteli. Jos teillä on huomenna löysää aikaa niin kannattaa kokeilla tuota ilmaishuvia. Retki on ikäänkuin Lintsin kummitusjunan ja törmäilyautojen sekä pakohuoneen ja Tarantino-elokuvan yhdistelmä. Varusteeksi ehdotan ajoneuvoa jonka korinosien kosmetiikka ei pienestä joulumielestä häkelly.
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 602
Vs: Virittäydytäänpäs jouluun
« Vastaus #6 : 24-12-2017, 10:07:37 »
otukselta aivan mainio joulunavauspuhe!!

kävin eilen jouluostoksilla, niin oli kyllä kokolailla kuvailemasi meininki. tosin itte olin vain kaverin kanssa, eikä ollut kersoja, eikä kauppalistaa. mutta kusihätää pukkas, kun oltiin lähdössä tuosta ostoskeskuksesta pois. käytiin siinä syömässä kesken shoppailun ja join siinä sitten parit kaljat, niin kyllähän sen tietää, että virtsanpaine siitä kasvaa jonkun ajan kuluttua. ruuhkassa koittaa ettiä sopivaa väliä, mihin tuikata. ja autokin vain sutii ja sutii, kun pitäisi ripeesti kiihdyttää. ja virtsanpaine vain kasvaa kasvamistaan. lopulta päästiin pois ja pääsin helpottamaan oloani. ei tullut edes kuset housuun.


tuosta tuli vielä mieleen oma joulu jotain ehkä n. 7 vuotta takaperin. asuttiin maalla. oltiin vaimon kanssa pyydetty yksi tuttava pariskunta kylään viettämään joulua. tuosta joulusta tuli oikein vanhanajan joulu. onneksi meillä oli puuliesi, sekä oma kaivo.

kävi meinaan niin, että jouluaattona oli ihan jonkun verran pakkasta ja vesiputki päätti jäätyä. ei saatu vettä hanasta. aikani koitin paikantaa jäätynyttä kohtaa ja lämmitellä sitä jollain raksalämppäreillä talon rossipohjassa. ei sulanut. no, ei muutakun kaivosta ämpärillä ja narulla vettä nosteleen. ei haitannut kauheasti toimintaa. no, sitten piti safkaa alkaa tekeen, niin kas. lykkäs sähkökatkon. ajateltiin, että kait se siitä kohta menee ohitte, mutta eipäs mennyt, vaan kesti pidemmän aikaakin. no, safkat valmisteltiin puuliedellä, joten joulu onnistui kaikesta vastoinkäymisistä huolimatta. oli pihasaunakin ja puulämmitteinen, niin päästiin joulusaunaankin. oli oikein tunnelmaa, kun kynttilänvalossas syötiin. taisi ne sähköt sitten jossain kohtia palautuakkin.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 136
Vs: Virittäydytäänpäs jouluun
« Vastaus #7 : 24-12-2017, 23:22:36 »
Ennen kauppaanlähtöä kannattaa ladata lapset täyteen sokeria. Pikku tankkaus vielä kaupassa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 190
Vs: Virittäydytäänpäs jouluun
« Vastaus #8 : 25-12-2017, 12:15:29 »
Kyllä ihmiset ovat sosiaalisia kun pitää yhtäaikaa tuppautua jokapaikkaan.

Minö olen oppinut välttämään juhannusruuhkat ja jouluruuhkat ja ihan rauhassa on saanut lla eikä ole tarvinnut päivitellä että "mistä ne kaikki kusipäät osaa lähtee samaan aikaan liikkeelle kun minä". :)

Vähä ennen joulua vaimon kanssa käytiin ostamassa ostoskärryllinen ruokaa (paljon perunaa, juureksia ja lihaa). Parrkipaikka löyty ostarissa ruokakaupan oven vierestä, hyllyissä oli uokaa ja kassa oli ystävällinen.

Kerran oltiin joulu hotellissa: sinne oli tullut vanhempia yksinäisiä ihmisiä, venäläisiä perheitä ja businesmatkailijoita. Kellään ei ollut minnekkään kiire kun ulkona oli lunta, pakkata ja kaikki kiinni. Ihmisillä oli hauskaa ja aika yllinkyllin.

Pekka