Kirjoittaja Aihe: GSM ohjattu pistorasia ulkokäyttöön  (Luettu 1092 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 059
GSM ohjattu pistorasia ulkokäyttöön
« : 26-12-2017, 18:41:46 »
Koetin googlailla otsikossa mainuttua vempelettä mutta huonolla tuloksella. Löytyy kyllä gsm ohjattuja rasioita mutta alin valmistajan suosittama lämpötila -10 astetta celsiusta.

Onko kenelläkään havaintoa sellaisesta GSM ohjatusta rasiasta joka toimisi vielä -30 asteessa? Toimimattomuus sinällään ei ole paha asia mutta jos se menee oikoseen ja sytyttää tulipalon niin se on jo pahempi juttu. Laitteen sijainnista riippuen voi palaa joko traktori tai ulkorakennus tai sitten molemmat ja asuinrakennus samaan syssyyn.

Tarvitsisin laitetta traktorin lohkolämppärin kauko-ohjaukseen. rakentelu ei tule nyt kyseeseen, olen sähkövehkeiden kanssa mallia "tilaa paikalle sähkömies jos ei toimi pistotulpan paikalleen tökkäämällä".
Aiempi nimimerkki Jagr

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 656
"Jotka osaa, ne tekee mitä vaan. Jotka ei ne ryhtyy opettamaan..." J.L.

Paikalla (Piilotettu)

  • Viestejä: 995
  • (Piilotettu)
    • Sääasema Orivesi
Vs: GSM ohjattu pistorasia ulkokäyttöön
« Vastaus #2 : 26-12-2017, 20:06:40 »
Lämmitetty kotelo laitteelle? Lämmönlähteeksi vaikka pieni hehkulamppu ja koteloksi kylmälaukku

Poissa (Piilotettu)

  • Valvoja
  • Viestejä: 5 140
  • (Piilotettu)
Vs: GSM ohjattu pistorasia ulkokäyttöön
« Vastaus #3 : 26-12-2017, 20:49:42 »
Tuo Ohlsonin laite on todella patalaiskoja varten. Laitteen kantama on 30 m, jos ei tuota matkaa viitsi kävellä ja vielä sisätiloissa... Kyllä halvempaa on vetää 30 m kaapelia, jos ei matkaa tuon enempää ole.

Laite ei sovellu kuin sisäkäyttöön, niin tuo -40oC lämpötila täytyy olla alhaisin säilytyslämpötila, ei käyttölämpötila.

Harvemmista sisätiloista löytyy tuollaisia pakkaslukemia, pakastehuoneissakin vähemmän ja tuon kikkeen IP-luokka ei taida olla sinnekään riittävä.
Aikoinaan silloisen työnantajan labrassa oli säähuone, jossa saavutettiin hieman kovempiakin pakkasia koneiden testauskäyttöön ja sehän tosiaan oli sisätiloissa.

Voisiko sinne traktoriparkkiin asentaa ihan normaalin autolämmitystolpan ja siihen viikkokellon. Ei kai siitä suurta haittaa ole vaikka traktori lämpenisi välillä vähän turhaankin.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 113
Vs: GSM ohjattu pistorasia ulkokäyttöön
« Vastaus #4 : 26-12-2017, 22:26:25 »
Valmistajan sivut https://www.ontechgsm.com/

Ontech GSM 9040 ei ole pelkästään patalaiskoja varten, se on ohjattavissa GSM:n kautta kaikkialta matkapuhelinverkon kattamalta alueelta, vaikka Uudesta-Seelannista mitä kauemmas ei maapallolla pääse. Muutama hälytystulo, voidaan liittää lisäantureita ja -lähtöjä lyhyen kantaman radioyhteydellä (kantomatkaksi ilmoitetataan 30 metriä). Tarkoitettu sisäasennuksiin.

Ontech GSM 9025 in IP65-suojattu, ulkokäyttöön tarkoitettu laite, lämpötila-alue -40 - + 55 astetta. Yksi relelähtö (230 V 10 A), muut liitännät ja laajennusmahdollisuudet kuten sisäasennusmallissa. Relelähtö riittäisi ilmeisesti suoraan lohkolämppärille mutta sähkäriä tarvitaan.

Yksi hintareferenssi 2295 Ruotsin kruunua eli noin 230 euroa (https://www.kjell.com/se/sortiment/hem-kontor-fritid/larm-sakerhet-overvakning/larm/larmsystem/fjarrlarm/ontech-gsm-9025-sms-fjarrstrombrytare-p50347).