Kirjoittaja Aihe: Kiellettäviä asioita  (Luettu 10922 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Valvoja
 • Viestejä: 5 137
 • (Piilotettu)
Vs: Kiellettäviä asioita
« Vastaus #30 : 02-01-2018, 13:04:57 »
Maailma on täynnä tapauksia, joissa on pieleen arvioitu, ettei toimista ole merkittävää vahinkoa.

Meillä on Hollolassa tapahtumassa näin ja kaiken lisäksi vielä kunnan taholta Maakuntaliiton ehdotuksesta. Puuhaavat 290 hehtaarin suuruista kaatopaikkaa kunnan kaskustaajaman viereen asustusaluieden keskelle.

Tarkoituksena on tuoda kaikkea jätettä ympäristökunnista Helsinkiä myöten. Mikään ei saastu eikä hajuhaittoja tule, mutta vierestä vajaan kilometrin päästä pohjavesialueelta poistuvat loputkin huoltoasemat ja teollista toimintaa on rajoitettu.

Kuntalaiset sentään on saaneet vastustusadressiin nimenkeräyksen netissä aikaan.
https://www.adressit.com/ei_kierratyspuistoa_hollolaan


Meni vhän OT:ksi, mutta menköön

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 157
Vs: Kiellettäviä asioita
« Vastaus #31 : 02-01-2018, 14:08:32 »
Täällä Helsingissä on ajoittain havaittavissa ihmeellistä kansalaisluoton palauttamista. Ravintolapäivän lisäksi on useampi puolijulkinen täysin luvaton sauna, joita kukaan ei virallisesti hallinnoi, ja kuka tahansa voi mennä ja lämmittää. Tunnetuin sai monen vuoden jälkeen ilmeisesti virallisen luvankin. Mutta tuolta saaristosta löytyy myös noita tyyliin ajopuista ja mistä lie materiaaleista tehtyjä sissisaunoja, erinomaisen hienoa toimintaa mielestäni.

Toisaalta olen kuullut paristakin ökytalosta joissa oli rakennettu ”vähän” lisää neliöitä ilman lupia, muttei saatu anteeksi vaan piti täyttää se ylimääräinen kerros soralla ennenkuin tuli leima paperiin.

Sitä en tosin tiedä onko sorat siirtyneet nyt sitten hiljalleen ulos...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 218
Vs: Kiellettäviä asioita
« Vastaus #32 : 02-01-2018, 15:49:07 »
Näistä haettavista luvista. Nykyäänhän pitäis aika monessa paikassa, jos ei kaikkialla, hakea lupa, jos meinaa kaataa omalta pihaltaan puun. Jos pihalla on laho puu, joka on vaarallinen, niin sen kaatamisesta pitäisi maksaa muutama satanen lupamaksua tai odottaa että tuuli kaataa sen talon päälle. Pitäis kieltää niitä puitakin kasvamasta ilman lupaa.  :crazy2:
Tositarina muutaman vuoden takaa: Espoossa meni tie jossa kulki myös bussilinja erään vanhan leidin maiden halki. Aivan tien reunassa oli ikivanha lahon tammi joka pudotteli myräköillä reidenvahvuisia oksia tielle. Rova kyseli kaupungilta puunkaatoa koska se oli varallinen. Kaupunki vastasi ettei puunkaato kuulu heille vaan on rouvan vastuulla. Nyt asiaan ehtivät luontojärjestöt jotka hakivat  puunkaatamiselle toimenidekiellon. Kävivät surennuslasien kanssa tarkastamassa mitä harvinaisia jäkäliä ja lahottajia puu kasvoi. Rouva ihmettelemään kuka vastaa jos jotain sattuu. Sai vastauksen että rouva vastaa kaikista puunaiheuttamista vahingoista.
Puuta ei siis saanut millään eikä kukaan kaataa ja vastuu vahingoista kuului rouvalle. Muistaakseni asia kiersi hallinto-oikeutta myöten ja pysyi aina samana.
Onneksi tuli tarpeeksi kova myrsky ja hoiti asian pois päiväjärjestyksestä ja onneksi ei ihmisille ehtinyt tapahtua mitään.
Kari

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 218
Vs: Kiellettäviä asioita
« Vastaus #33 : 02-01-2018, 16:58:51 »
Ja kerran viel,  vanha kysymyshän kuuluu että saako naapurin maalle rakentaa, kysyy nimi. sokkeli jo valmiina.
80- luvulla tuomioistuimen vahvistama vastaus kuului että kyllä saa. Maanomistajalle on vaan maksettava "kohtuullinen korvaus". Kohtuullinen tarkoitti kohtuullista rakentajan kannalta ja että ei parane liikoja pyydellä.
 Noin filosofisestihan se menee että säädös joka estää minua toimimasta kuten tykkään on huono ja siitä ei tarvitse välittää.
Ja päin vastoin sääntö joka suojaa omaisuuttani tai minua niin sehän on aivan välttämätön.
Kari

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 153
Vs: Kiellettäviä asioita
« Vastaus #34 : 02-01-2018, 17:47:49 »
Joutavat kieltämiset pitäisi kieltää!
Tai ainakin säätää max. muutaman vuoden voimassaoloaika ja automaattinen raukeaminen.
Sama koskemaan uusia typeriä lainmuutoksia.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 182
Vs: Kiellettäviä asioita
« Vastaus #35 : 03-01-2018, 21:26:17 »
Lakikirjoissa on johdannoissa mukana vielä nykyäänkin Olaus Petrin  tuomarinohjeet, jotka sisältää mm. sananlaskun "Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei saata olla lakikaan; sen kohtuuden tähden, joka laissa on, se hyväksytään." Saisivat olla ihan sitovana ohjeena lainsäätäjille ja sen toimeenpanijoille vaan eivät ole.

Yksi Olaus Petrin kirjoittama hyvä ohje on ainakin täysin unohdettu: "Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, se ei enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä."

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 7
Vs: Kiellettäviä asioita
« Vastaus #36 : 04-01-2018, 11:48:22 »
Urheilukilpailuissa kolmas sija.
Jatkossa jaetaan vain ensimmäinen, toinen ja neljäs sija, koska pronssissa on lyijyä?

Poissa (Piilotettu)

 • Valvoja
 • Viestejä: 5 137
 • (Piilotettu)
Vs: Kiellettäviä asioita
« Vastaus #37 : 04-01-2018, 19:34:43 »
Kylla perinteinen vaski on kuparin ja tinan seos, ei sitä voi lyijykiellon perusteella palkintopallilta pois jättää.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 468
Vs: Kiellettäviä asioita
« Vastaus #38 : 04-01-2018, 22:01:03 »
 Mielestäni urheilukilpailuissa ei saisi olla kuin ykkössijoja, kaikille. Muutoin joillekin voi tulla paha mieli. Veikkaisin, että jos p-korean väkeä pääsee olympiakisoihin, eivätkä sattuisi voittamaan kultaisia mitaleja, on "paha mieli" aika mitätön ilmaisu kuvaamaan kisailijoiden olotilaa.
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa (Piilotettu)

 • Valvoja
 • Viestejä: 5 137
 • (Piilotettu)
Vs: Kiellettäviä asioita
« Vastaus #39 : 04-01-2018, 22:36:26 »
Eikös se tasapuolisin palkinto olisi vain osallistumistodistus kaikille sijoittumisesta riippumatta.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 662
 • (Piilotettu)
Vs: Kiellettäviä asioita
« Vastaus #40 : 05-01-2018, 02:22:40 »
Näistä haettavista luvista. Nykyäänhän pitäis aika monessa paikassa, jos ei kaikkialla, hakea lupa, jos meinaa kaataa omalta pihaltaan puun. Jos pihalla on laho puu, joka on vaarallinen, niin sen kaatamisesta pitäisi maksaa muutama satanen lupamaksua tai odottaa että tuuli kaataa sen talon päälle. Pitäis kieltää niitä puitakin kasvamasta ilman lupaa.  :crazy2:
Tositarina muutaman vuoden takaa: Espoossa meni tie jossa kulki myös bussilinja erään vanhan leidin maiden halki. Aivan tien reunassa oli ikivanha lahon tammi joka pudotteli myräköillä reidenvahvuisia oksia tielle. Rova kyseli kaupungilta puunkaatoa koska se oli varallinen. Kaupunki vastasi ettei puunkaato kuulu heille vaan on.. <clip>
Tositarina myös Espoosta vuonna 2010: Halusin kaataa tontilta keski-ikäisen, noin Helsingin olympiavuonna ensimmäiset juurensa kasvattaneen vaahteran. Ohjeisto kertoi että puun kaatoon [vailla tarkempaa määrittelyä] on haettava lupa. Kaunis ja terve puu, keljusti vaan häiritsi meidän sekä ilta-aurinkomaisemaa.  Särmänä soittelin pitkin Espoon rakennusvalvontaa ja lupatoimistoja, kysellen mitä kaikkia ehtoja on pykälien mukaan noudatettava. Soittoketjun päätteeksi sain puhelimeen jonkun puisto-osaston tjsp. johtajan joka kuunteli kohteliaasti ja oli pitkään hiljaa. Lopuksi virkkoi kohteliaasti: "Luuletteko te että pidämme kirjaa jokaisesta kaupungin puuvartisesta kasvista. Jos kasvi häiritsee elämäänne niin osaatte varmasti ratkaista ongelman." Saha soi, maisema avautui ja tupa lämpeni.

80-luvun alkupuolella nitrometaanin osto meni luvanvaraiseksi, lennokkikerhon hätäilijät povasi koko lajin lopullista kuolemaa. Pikkukossina kävin Okelista junalla Malmin kyttiksellä, Cox-moottori kourassa kysymässä mitäs nyt tehdään. Poliisi vastasi kirjoittamalla ostoluvan 50 litraa/vuosi. Vanhoja pieruja rasitti ykkösenä koko asiaan puuttuminen, luvan sai helposti kun perusteli käyttötarkoituksen. Nitron ostaminen vapautui rajoitteesta noin 10 vuotta myöhemmin ilman mediahuomiota. Esimerkki ei edusta tätä päivää koska nykyään jokainen lupa maksaa suhteessä sillosta enemmän.

Uudenvuodentinojen kielto kuulostaa typerältä. Vielä typerämpää on maksaa virkamies- ja konsulttityönä eu-laajuisia tai kansallisia poikkeuksia marginaalisen käyttötarpeen vuoksi. Tässäkin kiellossa medialukutaito ja lähdeviitteiden etsintä on sallittua - tinan lyijykielto ei kohdistu ykkösenä tai edes kakkosena perinneharrastuksiin. Wanha ja kulunut eu-kieltomeemi oli kurkkujen mutkasäteen määrittely, siitä kohistiin iltapuluissa ja foorumeilla mutta totuus olikin ihan muuta. Totta on Nitromorsin huonontuminen kloorijohdannaisten rajoitusten myötä ja aivan paskat, tributyylitinan kielto veneen pohjien eliöestomaaleissa. Jostain kumman syystä rungoissa ei kiellosta huolimatta ole näkki villiintynyt. Aselupakuviot ovat 20 vuoden sisällä kiristyneet merkittävästi. Pyssyjä saa edelleen ostaa perusteltuun käyttötarkoitukseen. En keksi tuossa mitään väärää. Kromi- ja Arseeniyhdisteiden kielto rautakaupan painekyllästetyssä puutavarassa ei ainakaan hidastanut lämpökäsittelyn tuotekehitystä. Liukkariohenteisten automaalien rajoitteista kohistiin +10vee takaperin, ei voinut tehdä korjauksissakaan hyvää jälkeä. Jostain syystä korjatut kotterot löytävät maalaamossa yhä edelleen sekä värin että kiillon.

Mä olen varmaan orjallistunut ja taipunut hyväksymään ulkoa annetut ohjeet. En jaksa vi_uuntua vaikka lennokkien 150m korkeusrajoite koettelee isosti. Paskalaki, se aiemmin kohistu kesämökkien viemäröinti juilii yhä edelleen. Noudatin silloin määräyksiä kirjaimellisesti, jälkikäteen pohdittuna olis kannattanut olla pari vuotta lainsuojaton.  Pikkuruinen plussa häämöttää kun eilisestä alkaen saan ajaa Länsiväylän entistä bussikaistaa. Täytyy nauttia pienestä hyvästä ennen seuraavaa kyykytystä. iFart laski palvelumaksujaan vuodenvaihteessa. Poikkeuksellisesta huvista kannattaa nauttia nopeasti. ARK:n ja AKE:n synkkä ja mustamielinen kruununperijä ei ikinä tee mitään pyyteettömästi asiakkaansa eduksi.
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 243
Vs: Kiellettäviä asioita
« Vastaus #41 : 05-01-2018, 05:09:56 »
Mä olen varmaan orjallistunut ja taipunut hyväksymään ulkoa annetut ohjeet. En jaksa vi_uuntua vaikka lennokkien 150m korkeusrajoite koettelee isosti. Paskalaki, se aiemmin kohistu kesämökkien viemäröinti juilii yhä edelleen. Noudatin silloin määräyksiä kirjaimellisesti, jälkikäteen pohdittuna olis kannattanut olla pari vuotta lainsuojaton.  Pikkuruinen plussa häämöttää kun eilisestä alkaen saan ajaa Länsiväylän entistä bussikaistaa. Täytyy nauttia pienestä hyvästä ennen seuraavaa kyykytystä. iFart laski palvelumaksujaan vuodenvaihteessa. Poikkeuksellisesta huvista kannattaa nauttia nopeasti. ARK:n ja AKE:n synkkä ja mustamielinen kruununperijä ei ikinä tee mitään pyyteettömästi asiakkaansa eduksi.

Itsekin olin kauhistelemassa tuota 150m korkeusrajoitetta koska vaikutti pienoismallirakettiharrastukseen. Lennokkifoorumeilta sai lukea miten harrastus loppuu ja rakettiharrastajat laittoivat noottia lainlaatijalle. Tästä päästäänkin sujuvasti vähän aiemmin "helpommin saa anteeksi kuin luvan" -lausahdukseeni. Joissain asioissa ei kannata leikkiä hengellään tai aiheuttaa toisille ihmisille haittaa, mutta aiheutuukohan siitä kauheasti kenellekään haittaa jos lennokki pyörähtää silmukkansa vähän sallittua korkeammalta. Lakiasioihin palataan varmasti sitten jos pienoismalliraketti pudottaa reittilentokoneen, mutta kannattaako pilata elämänsä ahdistumalla tällaisista asioista? Muutama tuttava tulistuu paljon jos a) pyörätielle on pysäköity auto b) hiihtoladulla kävellään. Joskus ymmärrän pyörätielle pysäköivän jos auton voi kiertää turvallisesti ja sen pysäköimiselle on syy. Esim. kasvillisuuden niitto. En soita poliisille kuten tuttavani tekevät. Hiihtoladulla tuli käveltyä viimeisen viikon sisään kahdesti ja ensimmäisellä kerralla ohikulkevaa tietä ajava auto jopa pysähtyi, mutta kuski hillitsi itsensä ja hetken päästä kaasutti pois avaamatta ikkunaa. Syynä oli taaperot, jotka opettelevat hiihtämään ja myös se, että luistelu-ura oli niin kova, ettei jalanjäljet rikkoneet pintaa. Odotin kuitenkin ensimmäistä huutoa "ladulla ei saa kävellä", mutta onneksi sitä ei tullut. Jokunen 15 vuotta sitten tuli keväällä keli jolloin ladut olivat täynnä roskaa ja aivan peilijäässä. Ajoin fillarilla latupohjia pitkin ja koko latuverkoston ainut hiihtäjä kun tuli vastaan, oli hänen pakko pysäköidä poikittain eteen ja valistaa että "ladulla ei saa kävellä". Järkevä kommunikointi ei ollut mahdollista ja muistaakseni en edes pyytänyt anteeksi. Otin kuitenkin tietoisen riskin seuraamuksista ja jatkoin mainioita kovia uria pitkin ajelua.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 468
Vs: Kiellettäviä asioita
« Vastaus #42 : 05-01-2018, 07:58:28 »
 Ai että joskus oikein sielu lepää kun kiukkuinen hiihtäjä koettaa avautua koiralenkkiä piristämään. Alueen ainoa fiksumpi, eli pidempi pururata kun on talvisaikaan pyhitetty sivakoijille ja joskus tulee myöhemmin illalla (lue: yöllä) haukkujen kanssa ko. lenkki käveltyä. Toki tällöin kävely tulee suoritettua pakkasten aikaan ilman että ladun luisteluosiolle jäisi mitään merkkejä kävelystä.

 Mitä melkoisen suureen osaan kieltoja tulee, on monien kieltojen takana virkamiehen pyyteetön pyrkimys parantaa kansalaisten elinoloja. Harmittaa vain, kun monesti tämä pyrkimys vain haittaa melkoisesti omia harrasteita.
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 849
 • (Piilotettu)
Vs: Kiellettäviä asioita
« Vastaus #43 : 05-01-2018, 09:22:26 »
Kiellettäviä asioita:

- alle 30 vuotiaat missit
- tiukkapipoiset niuhottajat
- öyhöttäjät
- tieliikenteessä jännittäjät ja vasemmalle kääntyjät (jenkeissä on joissain kaupungeissa vasemmalle kääntyminen kielletty)
- maanteiden suolaus
Aiempi nimimerkki Janne-K

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 532
Vs: Kiellettäviä asioita
« Vastaus #44 : 05-01-2018, 09:50:22 »
Kiellettäviä asioita:

- alle 30 vuotiaat missit
- tiukkapipoiset niuhottajat
- öyhöttäjät
- tieliikenteessä jännittäjät ja vasemmalle kääntyjät (jenkeissä on joissain kaupungeissa vasemmalle kääntyminen kielletty)
- maanteiden suolaus

tuossahan varsin hyvä lista. tuota voisi vielä täydentää puolikaasulla kiihdyttäjät. toki sen ymmärrän, jos pellin alla on terhakkaampikin kone, niin ei sitä kumia tartte joka valoista lähtiessä polttaa, mutta olisi se litranenkin kauppakassi kiva saada edes joskus etenemään niistä valoista ja motarin rampeista.. eli laiskat kiihdytykset pitäisi kieltää. johan ne autokoulussakin opettaa, että reipas kiihdytys on taloudellistakin. ja tekee liikenteestä sujuvampaa.