Kirjoittaja Aihe: Billnäs? tuolin tunnistusta  (Luettu 1554 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 4
Billnäs? tuolin tunnistusta
« : 01-01-2018, 23:14:00 »
Olisi tuossa kuvan mukainen tuoli ja pöytä josta pitäisi päästä eroon. Itsehän en kuitenkaan näiden päälle niin ymmärrä, mutta ei roskiinkaan moista tuskin kannattaa heittää.

Se mikä tässä nyt itseä hieman mietityttää kun en löydä minkään valtakunnan leimoja/laattoja tuolista, niin onko näitä sitten valmistettu useamman tehtaan toimesta. Varmaan moinen vaikuttaa myös arvoon jonkin verran. Lisäksi tuolissa tuo kippimekanismi kaipaa kunnostusta. Muutenhan tuoli on ehjä ja eikä lakkapintakaan aivan kauhea.

Voisin jopa itse huolia moisen tuolin erinvärisenä kotia, mutta rahkeita ei ole nyt ruveta kunnostukseen. Joten luulisi että näille markkinoita kuitenkin löytyy vaikka ei aito olisikaan?


http://aijaa.com/BuvQ2J

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 951
    • Käsityöläisen kotisivut
Vs: Billnäs? tuolin tunnistusta
« Vastaus #1 : 02-01-2018, 07:39:31 »
Noiden tuolien malli tuli suomeen aikoinaan jenkkilästä ja niitä ovat valmistaneet muutkin kuin BILLNÄS.

Parisen vuotta takaperin kunnostin tuollaisen vastaavan tammisen. Siinä oli naulattuna valmistajan BILLNÄS -kyltti. Oli siinä oma työnsä kun lakka oli pahasti kulunut ja siksi kokonaan poistettava, selkänojan pinnoista se onnistui parhaiten muotosikleillä. Nykyään tuolin pinnassa on Rustin's Danish Oil ja on käytössä kaverini huushollissa.