Kirjoittaja Aihe: Autotalli  (Luettu 3071 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3
Autotalli
« : 03-01-2018, 00:51:26 »
Heips. Olen nyt jonkun aikaa pohdiskellut yhtä asiaa. Eli jos rakennan n. 45-50 neliöisen autotallin jonne tulisi makuuparvi sekä maantasalle pieni wc & keittokomero, niin saako sellaisen edes rakentaa? Ja jos saa, niin olisiko se luviltaan oktalo vai harrastetila vai joku muu?  :idiot2:
Keittiö siis olisi lähinnä tyyliä jääkaappi, tiskiallas ja keittotaso. Veskissä olis myös suihku sekä pesukone..
Olisi vaan kiva tietää että onko se edes mahdollista vai kuoppaanko ajatukseni jo nyt. Ja siis autotallin ja oleskelupuolen välissä ei olisi mitään seinää

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 603
Vs: Autotalli
« Vastaus #1 : 03-01-2018, 07:01:22 »
saa rakentaa, jos nyt ylipäätään saa mitään rakentaa.

itte tekisin sillain, että hakisin luvan.. öö.. oliko se nyt joku harrastetila nimellä tms. ei kuitenkaan autotalli, koska autotallissa ei saa juuri muuta säilyttää, kun autoa. joku verstas, tai harrastetila tms. sitten tekee suunnitelmat ja jättää nuo parvet ja keittiöt siitä pois, jos ne aiheuttaa enemmänkin haittaa hakuprosessissa. rakentelee sit jälestä käsin.. mutta vois olla, että menee ihan noineenkin, kunhan vaan tekee sopivat piirrustukset. ainakin kannattaa alottaa siitä, että tekee paperit sen mukaan, mitä on rakentamassakin. ja jos jostain syystä se torpataan, niin karsii vasta sitten ja rakentaa kuitenkin myöhemmin ne sinne, jos niin haluaa. näinhän ei saisi neuvoa, mutta mitä tässä pohjoiskoreassa, anteeksi ei kun suomessa nyt saisi tehdä.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 314
Vs: Autotalli
« Vastaus #2 : 03-01-2018, 07:09:50 »
Kait siellä harrastetilassa saa virallisestikin olla sosiaalitila kaikilla ominaisuuksilla.
Aikaisempi nimimerkki kkuula
Asun Vantaalla

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 603
Vs: Autotalli
« Vastaus #3 : 03-01-2018, 07:26:52 »
juu saa, kait. ajoin vain takaa sitä, että tuleeko siitä sitten enemmän byrokratiaa ja lisävaatimuksia ja kustannuksia, jos siellä on esim. alakerrassa tulityötila ja yläkerrassa nukkumatilat. en tiedä tarkalleen miten nuo menee. helpoimman kautta, mutta kuitenkin suurinpiirtein pykälien mukaan menisin itte ko tilanteessa. maalaisjärjen kanssa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 54
Vs: Autotalli
« Vastaus #4 : 03-01-2018, 08:56:17 »
Luvista en tiedä, mutta mitä meinasit tallissa tehdä ja säilytttää? Pelkkä pöly, liuotinhöyryt, maalinkäry, hitsauskäry, bensa ja kumista tuleva haju haittaa, eikä ole edes terveellistä. Vielä jos on parvi jonne ne kaikki käryt nousee. Paloturvallisuus?

Väliseinä jossa paloluokka ja palo-ovi, ja joku vara uloskäynti asuin tilasta.
TJ

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 693
Vs: Autotalli
« Vastaus #5 : 03-01-2018, 09:31:34 »
Selkeästi on tarvetta kunnolliselle harrastetilan ja asunnon yhdistelmälle. Tässä yksi näkemys asiaan: https://www.youtube.com/watch?v=Ti5iRtYYqJg

Rakennuspalikkana on kontti, mutta pidän tästä ideasta, keskellä iso nosto-ovi ja halli, sivuilla verstas-/varastohuoneet ja yläkerrassa loft-asunto. Tosin tästä ei näy onko verstashalli ja asunto samaa "ilmatilaa", mutta pölyjen jä käryjen takia tekisin parven reunalle ison lasiseinän joka erottaa tilat mutta säilyttää näkyvyyden ja tilan avaruuden.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3
Vs: Autotalli
« Vastaus #6 : 03-01-2018, 10:40:31 »
No joo, mietin kyllä sitäkin että jos väliin tekee seinän ja lasista osan, jotta säilyisi avaran tunne tilassa ja että tuntuisi yhtenäiseltä. Toki ei siis tallissa olis tarkoitus paljoa muuta tehdä kuin säilyttää autoa ja vaihtaa esim. Renkaat ja polttimoita itse.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 603
Vs: Autotalli
« Vastaus #7 : 03-01-2018, 13:17:40 »
eli enemmänkin autotalli, kun mikään harrastelutila ilmeisesti. jos sen rakennusluvan hakee autotallille, niin sillon siellä ei saa harrastella. esim. auton hitsausta tms. ei saa kaiketi tehdä. mutta jos alkaa rakentaan, niin hakee sitä lupaa verstaalle tms, vaikka sitä sitten pitäisikin autotallina. näin ei ainakaan vakuutusyhtiöt voi vedota siihen, että on autotallissa tehty jotain, minkä seurauksena on tapahtunut x, mistä pitäisi korvauksia hakea.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 871
Vs: Autotalli
« Vastaus #8 : 03-01-2018, 13:20:55 »
Harrastetilassa taas ei saa säilyttää autoa, bensaa jne. Puuttuuko rakennustarkastaja parioviin harrastetilassa?

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 603
Vs: Autotalli
« Vastaus #9 : 03-01-2018, 13:29:28 »
ai siinä on sellanenkin sääntö. tiedä sitten, että minkälaisella luvalla tollanen tila pitäisi rakentaa.

tätä ei pitäisi sanoa, mutta mun autotallissa on vaikka ja mitä.. onneksi se sentään on pelkkää betonia lattiasta kattoon, niin jos alkaa palaan niin tuskin palaa koko mökki.. muutamat jauhesammuttimet siellä on jo tuhauteltu... :idiot2:

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3
Vs: Autotalli
« Vastaus #10 : 03-01-2018, 13:36:35 »
Eli kuulostaa melko kinkkiseltä hommalta 🤔 toisaalta sais rakentaa mut toisaalta ei...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 207
Vs: Autotalli
« Vastaus #11 : 03-01-2018, 14:17:00 »
Paras kun soitat kunnan rakennusvalvontaan ja kysyt sieltä. Sitä vartenhan ne loppuviimeksi on.
Valitettavasti näissä on kuntien ja henkilöidenkin välillä isoja eroja (vaikkei saisi olla) joten kannattaa jo heti alkuvaiheessa ottaa ne mukaan kuvioon ja sitä kautta tunnustella missä mennään.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 095
Vs: Autotalli
« Vastaus #12 : 03-01-2018, 14:38:52 »
Rakennusvalvonnasta saat tietoa asiaan, mutta kannattaa kysyä neuvoa myös asiantuntevalta suunnittelutoimistolta, rakennusarkkitehdiltä tms. jolla on kokemusta pääsuunnittelijan toimesta ja lupa-asioista.

Tarvitset rakentamista varten luvan, OK. Onko tontti kaava-alueella vai haja-alueella. Onko tontti kaavoitettu Omakoti- vai muuhun käyttöön. Tässä mahdollisia kysymyksiä joita matkalla voi tulla.

Kaikenlaista saa rakentaa, mutta se, mihin rakennuksia saa käyttää, on eri asia. Asuinrakennukseksi ei kelpaa mikä tahansa luukku, pitää olla elämisen edellytykset, eli sos. tilat, keittö ja makuutilat. No ne sinulle oli tulossakin. Mutt nämä ovat vain ikäänkuin virallisia määritelmiä. Kyllähän monet asuvat loma-asunnoissaan vakituisesti, vaikka sen pitäisi olla kiellettyä. Voit mielestäni rakentaa minkälaisen rakennuksen hyvänsä, jos et ole muuttamassa sinne asumaan.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 193
Vs: Autotalli
« Vastaus #13 : 03-01-2018, 15:41:04 »
Paljon riippuu kaavasta. Mulla on OKT ja mietin erillistä "tallia" harrastetilaksi. Reippaana soitto kuntaan ja ystävällinen virkailija ensinnäkin suhtautui erittäin kielteisesti, mutta silti selosti että talossa joka on kaava-alueella on tarkoitettu asumiseen ja tässä tapauksessa kullakin "huoneella" on tarkoitus, kuten MH, keittiö, OH, etenkin WC ja kylpyhuone. Käsitettä "askatelutila" tai "askarteluhuone" ei tunneta, vaan kyseessä on makuuhuone, johone ehkä tuodaan ompelukone tai neulomakone.

Autotallia ei myöskään tunneta, vaan kysessä oli joku ajoneuvon säilytystila tms. jonka reunaehdot oli tarkaan määrätty. Siellä erikseen ei saa esim. rempata autoa, vaan se on vain ajoneuvon säilytykseen. Muistaakseni saa lisätä tullilasinpesunestettä ja imuroida. Siinäpä se sitten.

Mitään sellaista tilaa ei saa rakentaa jossa on tarkoitus rempata, tehdä puutöitä tia metallitöitä. Tmämän kuulema esti kaava, rakennusmääräykset, paloturvamääräykset ja vakutuusehdot.

Sitten kun kysyin, että missäs sitten saa koneistaa ja korjata moottoriajoneuvoja, niin kehoitettiin muuttamaan pienteollisuusaluelle. Sinne saa rakentaa tuotantotilaa omaan käyttöön :crazy2:

Mutta aina kannattaa kysyä.

Pekka

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 339
Vs: Autotalli
« Vastaus #14 : 03-01-2018, 15:54:26 »
Kyllä on Pekka liemessä. Tunnollisena ja rehellisenä on pakko muuttaa teollisuusalueelle. Tosin siellä ei saa asua.
Aiempi käyttäjänimi sepän poika