Kirjoittaja Aihe: Huumetta?  (Luettu 2643 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 400
Huumetta?
« : 05-01-2018, 21:34:54 »
Sattui tämä viikko olemaan perheestä vapaata aikaa ja yksi päivä vielä sairaslomaa. Siinä sairaslomalla mietin mitä teen ja ajattelin vihdoin vilkaista jakson Netflixin Narcos-sarjaa, vaikka inhoan kaikkia sarjoja. No vihdoin tänään oli 30 jaksoa katsottu. Jumankeuta juu miten jäin koukkuun. Kuin huumetta. Ja illalla aina seuraava jakso ja "jos" katsois vielä yhden. Tänään osittain pikakelasin pari viimeistä jaksoa koska halusin katkolle. Vihdoin jaksot loppui.
Erittäin hyvää viihdettä ja googlettelin että jonkinverran totuuteenkin perustuvaa. Mutta käsikirjoitus loistava. Monta kertaa odotti jotain sairasta yllätystä, tottuneena b-luokan leffojen tehokeinoihin, mutta juoni jaksoi pysyä kasassa ja silti koko ajan jänkitys pysyi yllä.

Ideoita vastaavista sarjoista tai elokuvista? Edellinen sarja johon jäin koukkuun oli Shooter. Ennen inhosin sarjoja koska uutta jaksoa piti odottaa viikko. Nyt inhoan sitä ettei tarvi odottaa vaan voi katsoa vaikka 30 jaksoa putkeen :)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 133
Vs: Huumetta?
« Vastaus #1 : 05-01-2018, 21:57:26 »
Netflix tuottaa aika hyviä sarjoja. Viimeksi katsoin Designated Survivorin, varsinkin eka kausi oli sellainen "jos vielä yhden". Ajoittain harmitti sellainen amerikka-öyhöttäminen mutta hyvin koukuttavaksi osaavat tehdä. Kakkoskausi meni jo hiukan tylsäksi toistoksi.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 423
Vs: Huumetta?
« Vastaus #2 : 05-01-2018, 23:44:09 »
Netflixissä on jotain dokumentteja joita tulee katsottua randomisti. Ipana katsonut paljon sellaista, mitä ei muualla löydy. Vaimon kanssa katsottu joku sarja välillä, mutta mulla jäänyt useampi sarja kesken.

Viimeksi tuli katsottua joku marssin "vallituksesta" kertova ohjelma jossa oli 2016 todellisia haastetteluja ja 2033 kuvitteellista SCFIä sotkettu hyvin. Hieman liiankin alleviivasti.

Pekka

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 912
Vs: Huumetta?
« Vastaus #3 : 06-01-2018, 05:07:46 »
narcos oli kyllä hyvä. tuli kattottua kanssa. vaikka pablon elinkeinona oli kokaiini, niin silti sarjassa ei keskitytä itse huumeisiin sen kummemmin, vaan enemmänkin rahaan ja valtaan. tulee hyvin esille se, että rahalla saa melkein mitä vaan. en nyt muista ihan tarkalleen ulkoa, että mihinkä se liittyi, mutta jossain kohtaa se halus pormestariks, tai joksikin vastaavaks ja joku sitten sano, että lehdistö pistää hanttiin tms. pablo vaan tokas, että ostetaan lehdistöt. ;D

breaking bad on kans hyvä, jos sitä ei ole vielä katsonut. ehkä voisi sanoa, että nykyajan versio paplosta ilman suurta korruptiota. enemmänkin sellasta kissa ja hiiri leikkiä.

köyhän, sekoilevan jenkkiperheen arkielämästä kertoo hyvin shameless, hävyttömät. ihan hauskaa kattottavaa sekin. huumoridraamaa ehkä.

netfliksistä löytyy noi kaikki.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 912
Vs: Huumetta?
« Vastaus #4 : 06-01-2018, 08:11:26 »
kuten kirjotuksieni ajankohdasta saattaa huomata, niin heräsin tänään melko aikasin. no, heräilen ja nukun lomaillessani sillon, kun se sopivalta tuntuu, mutta itse asiaan.

mitä tulee tuohon otsikkoon, niin ajankulukseni kattelin dokumentin "freeway". löytyy sekin netfliksistä. aika opettavainen tarina, että jos lähtee tavotteleen mainetta ja mammonaa huumekauppiaana, niin ei se kovin pitkälle johda. tämä kyseinen kaveri vain sattui selviään aika vähällä vs muu amerikanmalli. tässä oli salaliittoa ja kräkin kaupittelua sun muuta. linnaan, tai kuolemaanhan se johtaa ja siitä tässä kerrottiinkin. ei ihan viimisenpäälle hyvä, mutta kohtalainen kuitenkin. kyllä sitä voi suositella.

ja kun tuon olin kattonut, niin tuli mieleen, että cocainecowboys on myös yksi ihan varteenotettava dokkari ameriikan maan kokaiinisoitumisesta joskus, olikohan se nyt 70 luvulla tms. siinäkin hienosti kerrottu ja dokumentoitu kaikki tarpeellinen. pätäkkää piisaa ja kaukkua tulee etc. tuon kattomisesta on jo aikaa joitain vuosia, mutta löytynee myöskin netfliksistä. siitä on kait tehty joku paranneltu versiokin, en nyt muista, enkä jaksa kaivella sen nimee esiin. jos asia kiinnostaa, niin kyllä sen sieltä jostain löytää. ainakin itteeni tuo dokkari iski kyllä hyvin! rahaa, helppoo elämää.. ja sit se karu totuus, että kun aikansa pelleilee noiden kanssa, niin kakkua tulee.

kyllä melkein kaikki dokkarit on hyviä. koski ne sitten päihteitä, ruokia, tiedettä, tai mitä tahansa noiden välimaastosta, tai jotain muuta aihetta. tiedehän nyt kiinnostaa kaikkia! kunnolla tehdyt dokumentit on aina ihan todella jees. oma päihteiden käyttö rajottuu valitettavasti, tai onneksi.. miten sen nyt ottaa.. pääasiassa etyylialkoholin nauttimiseen ja tarpeen vaatien erinäisten opiaattien käyttöön, koska selkä vaivat ja toisinaan benzodiatsepiinejen käyttöön, jos en muuten saa nukutuks. ja nuo on kaikki ihan lekurin määräämiä, eikä mitään epämääräsiä pimeiltä kaduilta, tai kaverin kaverilta ostettuja roippeita.  eli kokaiinista, tai muistakaan huumeista ei ole omakohtasia kokemuksia. toisinaan nuo lekurinkin määräämät on aiheuttaneet jokseenkin epämääräsiä olotiloja..

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 252
Huumetta?
« Vastaus #5 : 06-01-2018, 08:59:32 »
Breaking Bad on kyllä parhaita tarinoita siitä että crime doesn’t pay. Ja riittää katsottavaa!

Ozark-sarjaa monet myös kehui, tosin omaan makuun liian synkkä.

Netflixillä ja muilla isoilla suoratoistofirmoilla on herkullinen tilanne, kun näkevät todella tarkasti mikä ihmisiä miellyttää ja on budjettia palkata parhaat tekijät. Yhdenlaista huumekauppaa sekin.
« Viimeksi muokattu: 06-01-2018, 09:03:22 kirjoittanut (Piilotettu) »

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 912
Vs: Huumetta?
« Vastaus #6 : 06-01-2018, 10:53:26 »
totta. leffoissa ja monasti myös nossa dokkareissa annetatan ymmärtää, että kun tekee vain vähän huumebisnestä, niin helppoa rahaa on tiedossa ja sitä kautta mainetta kaikkea kivaa. mutta silti lähestulkoon aina se johtaa lopulta johonkin katastrofiin. joko saa kakkua, tai sitten kuolee. tai vähintäänkin kaikki kaverit kuolee. suomessa ei kait niin räiskitä, kuten jenkeillä on tapana sopia asioista. täällä kuollaan yliannostuksiin, tai jotenkin muuten omankädenkautta. ja kun yrittää tehdä jotain businesta laittomuuksilla, niin aika hyvin kuvaava suomalainen versio näistä tapahtumista on jari aarnion touhut, eikä sekään kovin hyvältä näytä. istunut kopissa jo yhden pienen elämän verran ja vielä virkakoneiston korkeahkon viran omaavassa asemassa ko henkilö.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 400
Vs: Huumetta?
« Vastaus #7 : 06-01-2018, 17:23:09 »
No Rahapajahan se pito katsoa läpi. Koukuttava. Putkeen jaksoja katsoessa kyllä huomaa että välillä on venytetty turhaan. Monet osiot kelasin yli, kun jauhoivat vaan juonen kannalta tarkoituksettomia asioita.
Aloitin vähän jotain Phaco tms. Meksikon huumehommista kertovaa sarjaa ja siinä oli ympäristö kuvattu realistisemmin eli ei niin kiiltokuvamaista kuin Narcosissa. Mutta näyttelijät reilusti huonompia.

Se taannoin ilmestynyt Rovaniemeläisestä huumeidenkäyttäjästä kertova dokumentti oli kyllä realistisuudessaan huima.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 196
Vs: Huumetta?
« Vastaus #8 : 06-01-2018, 19:54:37 »


Se taannoin ilmestynyt Rovaniemeläisestä huumeidenkäyttäjästä kertova dokumentti oli kyllä realistisuudessaan huima.

Tarkoittanet Reindeerspotting pätkää? Kait se realistiselta tuntuu kun se on täyttä totta. Pääosassa ollut poika kuoli myöhemmin joko oman käden kautta tai tapettiin Kambodzassa 2010 jos oikein muistan. Ja elokuvan tekijä jäi itse kiinni huumeiden myymisestä yms. ja 2.5 vuoden kakun istuttavaa 2013. Sen piti jotain jatko-osaa tehdä tohon ekaan leffaan, mutta tais jäädä uudelleen kiinni samoista touhuista kun ei oo uutta dokkaria tullu.

Kyllä humehien myynnillä rahaa tekee, ne jotka ei jää kiinni eivät yleensä ole itse käyttäjiä, kuten esim. Aarnio, joka kai ei itse aineita käyttänyt. Teki vaan muita virheitä. Ihan kaikkea fyrkkaa ei varmasti ole löydetty, joten kakun lusittuaan on pesämunaa jatkaa hommia. :D

Rikoksilla rahan tekeminen on hyvinkin kannattavaa bisnestä  Suomessa kun kiinnijäämisriski on mitätön ja tuomiot lähinnä vitsi. Ehdollinen tuomio = ei mitään, ensikertalainen istuu puolet ja ensikertalainen olet kun edellisestä linnareissusta on kulunut 3 vuotta. Linnassa saa aina myös uusia kontakteja muihin konniin ja oppia muiden virheistä/onnistumisista ja täysylläpidon kaupan päälle. Lomahan se on niille. Demla hoitanu homman kotio ettei rahaa asianajajille tuovat konnat vaan liian kauan ole poissa käräjiltä.

Rehellisyys maan perii ja epärehellisyys (ja/tai asianajajat) rahat. :)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 124
 • (Piilotettu)
  • Sääasema Orivesi
Vs: Huumetta?
« Vastaus #9 : 06-01-2018, 20:18:32 »
Siitä reindeerspottingin "pojasta" oli kambozan paikallislehdessä kuva kun roikkui parvekkeella jatkojohto tms. kaulan ympärillä. Netissä levisi se kuva silloin tapahtuma-aikaan, löytyisi varmaan vieläkin jos haluaisi jostain kumman syystä sen nähdä.

Narcosin katsoin vasta, kaikki kolme kautta kerralla. Hyvä sarja ja jatkoa tulee neljäs kausi meksikon kartelleista. Muistaakseni neljäs kausi viivästyy kun osa tuotantotiimiä tapettiin meksikossa kun etsivät kuvauspaikkoja tms.

Game of Thrones, Vikings, Prison Break ja Peaky Blinders on myös hyviä sarjoja ;)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 912
Vs: Huumetta?
« Vastaus #10 : 07-01-2018, 05:41:30 »
prison break on kans hyvä. tosin viimesimmät kaudet enemmän, tai vähemmän väkisin väännettyjä, mutta ihan kattottavia nekin. O0

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 634
  • Remonttiblogi
Vs: Huumetta?
« Vastaus #11 : 08-04-2018, 10:43:16 »
Täällähän tulikin jo kaikki parhaat: Ozark, Breaking Bad, Peaky Blinders ja Narcos.

Joukosta puuttui kutenkin yksi hieman poliittisempi eli The Americans on aika koukuttava vakoojasarja - täynnä toimintaa sekin.
Toinen on myös House of Cards, jossa Kevin Spacey on kyllä aika äijjä.

Mutta hyviä aineitahan nämä on, kun verrokiksi ottaa työpaikan vieressä olevan subutextoimiston asiakkaat.

EDIT: Ja The Walknig Dead unohtui tyystin - vaikka toistaakin hieman itseään, niin siihen jää koukkuun.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 4 330
 • (Piilotettu)
Vs: Huumetta?
« Vastaus #12 : 08-04-2018, 12:44:52 »
Tämä on mainio,saisvat uusia: https://en.wikipedia.org/wiki/Boys_from_the_Blackstuff
Samoin Dennis Potterin koko tuotanto: https://fi.wikipedia.org/wiki/Dennis_Potter
Green Wingiä (Vikatikki) unohtamatta: https://www.youtube.com/watch?v=fU6tKhdrl-8
Aiempi nimimerkki Viilari

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 71
Vs: Huumetta?
« Vastaus #13 : 09-04-2018, 09:34:54 »
El Chapo menee samaan sarjaan Narcosin kanssa.

Foyle's War on yksi lemppareista, hyvin toteutettu poliisisarja sodan ajalta.

Marco Polo oli myös koukuttava, ml. spinoff Marco Polo: One Hundred Eyes

Onko tämä tuttu: https://www.allflicks.fi/  suomalainen projekti, kätevä Netflix haku ja selailu