Kirjoittaja Aihe: Tulikivi Harmaja  (Luettu 1914 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 18
Tulikivi Harmaja
« : 08-01-2018, 17:54:33 »
Lainaus käyttäjältä: Polle-Olle - 26-04-2015, 14:39:46
Käyttökokemusta Tulikivestä ei vielä ole. Mutta kk:n päästä asennetaan meidän tupaan Tulikiven Harmaja takka kahdella korotuskerroksella. Tulikiven nettisivut ovat p:eestä, sen myönsi paikallinen myyjäkin. Mutta myyjän palvelu oli hyvää. Tulikivi harmaana ei olisi emännälle kelvannut, mutta niihin saa nykyisin värillisen, esim. valkoisen pinnoitteen.

Hei!
Millaisia kokemuksia Harmaja takasta?Olen ajatellut kyseistä takkaa mökille.Mökki on lähinnä käytössä  huhtikuun alusta loka-marraskuun loppuun.Hieman mietityttää kun mökki on viikolla kylmänä ja viikonlopuksi menee,että kuinka nopeasti siitä tulee lämmintä .Nykyisin lämmitys hoituu peltitakalla .Siinä on tulta pidettävä koko päivä ,kun ulkona muutama aste lämmintä.Varsinkin ensimmäisenä päivänäi.Kuinka toimii ilmankierto niistä sivukanavista?Tuleeko lämmintä ilmaa kuinka nopeasti?
Seinät ovat 210mm hirttä joten kun ne saa lämpimäksi ,niin lämpö säilyy yllättävän hyvästi.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 221
Vs: Tulikivi Harmaja
« Vastaus #1 : 15-01-2018, 12:18:39 »

Pari vuotta nyt Harmajan kanssa turattu (korotettu malli). Lämmityksen aloituksesta menee muutama tunti, että lämmintä alkaa kunnolla tulemaan. Ei niistä sivukanavista kovin tehokkaasti hönkää, mutta jotakin ilmankiertoa havaittavissa. Suosittelen lisäksi kaminaa, jotta saa nopeasti "päällylämmintä" pirttiin. Tämän kanssa oli alussa veto-ongelmia koko lämmityksen ajan, kunnes huomasin, että tuhkalaatikkotilassa olevista nuohousluukuista yksi oli löysä, eikä pysynyt kunnolla kiinni (oli raollaan). Kiilasin sen kiinni ja sittemmin takka on vetänyt vimmatusti, vaikka mökin kaikki korvausilmaluukut on kiinni.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 18
Vs: Tulikivi Harmaja
« Vastaus #2 : 15-01-2018, 20:36:12 »
Uuni on nyt tilattu,kesällä vasta tulee joten sittenhän tuo nähdään.Onhan se kaminallakin lämmittäminen aika hidasta,kun seinät on hirrestä.Seinät kun varaavat sen kylmän ja sitten sen lämpimän.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 150
Vs: Tulikivi Harmaja
« Vastaus #3 : 29-01-2018, 20:31:28 »
Juu, ei se mikään pikalämmittäjä ole, varsinkin kun meillä on päällä umpilaatta, kun on kaksi korotuskerrosta jäi katon ja uunin päällisen väli liian pieneksi, jotta ne lämpimän ilman tuloaukot olis saanut jättää auki. Kyllä se sen pari tuntia ottaa, että alkaa kylki lämpenemään.  Mökillä on 13° peruslämpö. Heti kun tullaan pistetään ilppiä isommalle ja sähköpatterit päälle. Parin tunnin päästä voi lämmityksen sitten jättääkin Harmajan varaan. Tilaa n. 45 m2. Vuosi sitten hankittiin tänne vak. asuntoon Tulikiven takkauuni, joka on vuolukiveä sisuksia myöden. Tässä kyllä alkaa lämmönluovutus Harmajaa nopeammin.