Kirjoittaja Aihe: Edulliset poravasarat  (Luettu 3734 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 125
 • (Piilotettu)
Vs: Edulliset poravasarat
« Vastaus #15 : 13-01-2018, 14:13:57 »
Uutta Hiltiä en entisen palaneen tilalle hankkinut.

 Olikos hiltillä semmoinen korjaustakuu, että kone sai olla vaikka kuinka rikki niin korjaus maksaa vain tietyn maksimisumman verran?
  Joskus olen kuullut vastaavaa, mutta en tiedä, onko tällaista enää

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 46
Vs: Edulliset poravasarat
« Vastaus #16 : 14-01-2018, 13:11:55 »
Kiitos hyvistä kommenteista, mutta ei kellään ole arvioita tuosta Bilteman laitteesta?

Vähän itseänikin arveluttaa nuo "kiinaihmeet", halvalla kun ei hyvää saa tai no, tuurilla voi saada.
Jukka

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 672
Vs: Edulliset poravasarat
« Vastaus #17 : 14-01-2018, 14:08:17 »
no mulla ainakin vain huonoja kokemuksia biilteman pikkurälläköistä. toimintasavut tulee pihalle ensi minuuteilla. piltsun poravasaroista ei ole kokemusta. tuntuu, että osa piilteman sähkötyökaluista on ihan ok. ja osa taas täysin sekundaa. aika arpapeliä ostaa sieltä.

ennemmin ettisin jostain just jonkun deutzerin tms, kohtuu halvan, mutta pitkällä takuulla. jos hajoo lähes heti, niin pari kertaa voi palauttaa ja lopulta pyytää rahat takasin. toi mun kiinalainen pieni piikkauskone on ainakin ollut 1000% yli odotusten. kestää ja kestää, eikä hajoa millään.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 917
Vs: Edulliset poravasarat
« Vastaus #18 : 14-01-2018, 14:34:11 »
Mulla on ollut tällainen jo parikymmentä vuotta ja edelleen toimii kuin uusi. Olen lainannut kavereillekin...

https://www.verkter.fi/poravasarat/poravasara-dewalt-d25134k-2-8-j-sds-plus.html

Poissa (Piilotettu)

 • Valvoja
 • Viestejä: 5 220
 • (Piilotettu)
Vs: Edulliset poravasarat
« Vastaus #19 : 14-01-2018, 14:41:33 »
 Okei, tunnustetaan, on mullakin yksi kiinalainen Pora/talttavasara POWER PLUS POW 3051, samannäköinen kuin tuo edellä linkitetty Deutzer.
 Se oli vuoden 2002 alkupuolta, olin remonttityömaalle menossa, jossain matkan varrella muistin mitä olin unohtanut, piikkauskone. Läpiajokaupungin halpahallista tuon ostin, kuutisenkymppiä se maksoi. Työmaalla ukot purki sillä jonkun betoninokareen ja tekivät jonkun isohkon reiän.
 Ukot halusivat kokeilla uutta tehokasta konetta enemmänkin, niin pilkkoivat pihalle kärrätyt betönivalut pienempiin nokareisiin. Silmät kiiluen tulivat ilmoittamaan, että: "Meille kans tämmöset". Seuraavana aamuna sitten hain kummallekin samanlaisen.
 Tuo mun rassikka on edelleen autotallissa jemmassa, naapureille olen sitä lainaillut. Pikkuosia siitä on matkan varrella kadonnut, mutta jytkytys toimii. Yritinhän minä sitä takuuaikana muutaman kerran saada poltettua tauottomalla raskaalla käytöllä, mutten onnitunut, niin itselle jäi. Kaikkia koneita ei kiinalaisetkaan tee maanantaisin.
 Kevyempiä nimikoneita on muutama ja niitä olen mieluummin käytellyt.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 78
Vs: Edulliset poravasarat
« Vastaus #20 : 14-01-2018, 18:19:32 »
Tällaisen ostin Puuilosta jokin aika sitten, Tamforce. Halpa oli. Ensikokemukset harrastekäytössä hyvin myönteiset.

https://www.puuilo.fi/Piikkauskone-1500W

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 17
Vs: Edulliset poravasarat
« Vastaus #21 : 15-01-2018, 16:22:17 »
Hong kongin 850W Deuzer poravasaralla porasin läjän reikiä viime kesänä pihakiviin 16mm kivikiiloille ja ainakaan vielä kone ei mennyt rikki. 40€ tarjoushinnalla ei oikeaa konetta olisi saanut vuokraamosta kuin päiväksi. Mukana tulleet poranterät kyllä sulivat nopeasti.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 298
Vs: Edulliset poravasarat
« Vastaus #22 : 15-01-2018, 18:04:40 »
Varmasti pärjää halpiksellakin, mutta ihan rehellisenä mielipiteenä; kalliimmalla saattaa saada tehokkaamman, mutta huomattavasti kevyemmän koneen. Kun tein 20cm seinään kuppiterällä reikiä, niin alkoi käsiin jo käydä hiukan ja viimeistään kun poraa kattoon kymmeniä/satoja reikiä, niin huomaa erot.
Itsellä ei kauhean monista koneista ole kokemusta, mutta kun vaihdoin "halpiksesta" parempaan, niin yllätyin miten terä upposi betoniin nopeammin ja pienemmällä melulla.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 695
Vs: Edulliset poravasarat
« Vastaus #23 : 15-01-2018, 18:19:35 »
Pitää muistaa kuitenkin suhteuttaa investointi tarpeeseen.
Jos konetta tarvitsee kerran vuodessa, menee halvempikin.
Riittävä riittää.
S

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 54
Vs: Edulliset poravasarat
« Vastaus #24 : 16-01-2018, 09:34:30 »
Itse ostin Clasulta poravasaran (69,9€ muistaakseni) kun aloitin talon rakentamisen. 2 kertaa on tainnut mykistyä tällä välin mutta 5v takuun kanssa ei ole ollut ongelma. Ja jos ottaa rahat takaisin ja ostaa uuden koneen niin takuu alkaa uudestaan  :o verrattuna että vaihtaa suoraan uuteen jollointakuu on alkuperäisestä ostohetkestä..ainakin toisella kertaa tämä toimi.

Mulla oli lainassa myös Hiltin poravasara, en muista mallia mutta vastaava kokoluokka kuin tuo Clasun tekele, sähköputkia esimerkiksi vein ontelosta läpi niin että toinen kone oli alhaalla ja toinen yläkerrassa. Käytännön poraustehossa en huomannut mitään eroa, Clasun koneessa vain oli piikkaustoiminto jota hiltsussa ei ollut. Monesti tuli otettuakin käteen sininen vaikka olisi voinut hiltilläkin porata.

Yleensä ottaen kiihotun kalliista ja hyvistä työkaluista, mutta tämä on kyllä ollut siitä harvinainen kampe ettei ole kaivannut parempaa. Ja porattu ja piikattu on todella paljon.

Mallia ei näytä olevan enää myynnissä, oli alla olevan linkin ekassa kuvassa oleva sininen.
https://www.clasohlson.com/fi/a/Valitse-oikeanlainen-ruuvinv%C3%A4%C3%A4nnin/article_fi_46

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 240
Vs: Edulliset poravasarat
« Vastaus #25 : 16-01-2018, 10:27:17 »
Poravasara on siitä hyvä tuote halpiksena, että tarkkuutta ei juuri vaadita, eikä sitä tarkkuutta hirveän paljoa saa lisää kalliimmallakaan laitteella - kunhan se reikä tulee ja sellaisella toleranssilla että siinä tulppa pysyy, suunnilleen siihen mihin on tarkoitus. Kun taas useimmissa muissa työkaluissa tarkkuudella on kovasti enemmän väliä. Eli kun kun monella muulla työkalulla se on millin kymmenyksissä, niin poravasaralla millin tarkkuus on ihan ok.

Useimmilla halpatyökaluilla juuri noi toleranssit on se ongelma - kun laitteella ei voi tehdä sitä mihin se on tarkoitettu, niin se on hukkaostos, vaikkei maksaisi mitään.

Sinänsä minäkin olen sitä mieltä, että jos tarkoituksena on rakentaa kivitalo tai hajoittaa muutama tonni kiviä kivikiiloilla tms, niin totta hitossa kannattaa satsata poravasaran ergonomiaan, pahimmillaan täristimellä voi saada vaurioita poraajaan. Mutta jos haluaa porata muutaman reiän vuodessa niin turha investoida kalliiseen laitteeseen.

Vuokralaitekin on järkevä vaihtoehto, jos pitää tehdä hirveä määrä reikiä lyhyessä ajassa (mutta jatkossa ei ole tarvetta), mutta ikävä kyllä kallis ja hankala, jos se tarve on 10 reikää vuodessa, ja niistä korkeintaan 2 samana päivän. Jos voiskin hakea jostain ohikulkumatkalla (myös illalla/viikonloppuna) ja maksaa siitä 1€/reikä vuokraa niin en olis omaa laitetta ostanu.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 298
Vs: Edulliset poravasarat
« Vastaus #26 : 16-01-2018, 13:51:28 »
Juuh, tarvehan se ratkaisee. Itsellä vanha talo ja kaikkea pitää aina väkertää niin poravasaraa tarvitsee silloin tällöin. Yhä vähenemässä määrin kuitenkin. En itsekään osta aina kalleinta ja parasta. Haluan tuoda esille mistä asioida halvemman ja kalliin poravasaran ero tulee ja jokainen voi miettiä - tarviiko sellaisia ominaisuuksia.

-Käyttökytkin; halvimmissa on joko täysillä tai pysähdyksissä. Hankaloittaa reiän aloitusta kun terä pomppaa aiotusta kohdasta sivuun. Joskus täydet kierrokset ei ole myöskään optimaalinen porausnopeuden suhteen vaan miedommilla kierroksilla uppoaa paremmin.
-Porausteho; pelkkä poran massa ei merkitse mitään vaan poran iskuvoima, iskun pituus ja oikea iskuntiheys vaikuttaa. Itselläni kävi niin että pienemmän näköinen ja kevyempi poravasara onkin tehokkaampi kuin puolet painavampi Einhell.
-Paino; keveys on kivaa siinä vaiheessa kun poraa päätä korkeammalla olevia kohteita.
-Ergonomia; eräässä lainavehkeessä oli jousitettu kahva. Kiva jos käyttöä on paljon.
-Kuoren kestävyys; töissä Hiltin koneita tuli laskettua aina katonrajasta johtoa pitkin lattialle ja joskus ne tipahteli tikkailta tai tuli laskettua ne liian nopeasti. Oikeanlaista muovia oleva koppa kestää väärikäyttöäkin. Hilteissä on mielestäni todella ruma kuori, mutta siinä vaiheessa kun putsailin Dewaltin akkukonetta kipsipölystä, tuli mieleen, onko ne kaikki kolot ja kohoumat oikeasti tarpeellisia - vai pelkästään ulkonäköseikka :)

Yksi asiakin kannattaa huomioida eli jos tekee urakkaa, niin halpiksissa takuu toimii joskus paremmin kuin kalliimmissa, joissa esim. kivipölyn aiheuttamaa rikkoutumista ei korvata. Itse kun purin takkaa, rakensin sen ympärille ilmatiiviin huoneen muovista. Välillä piikatessa oli niin tiheä harmaa pöly ilmassa, että piti pitää taukoa, koska ei nähnyt mitään. Silloin oli käytössä halpis poravasarat, joita meni kaksi. Kaiketi kivipöly söi hiilet. Käytännössä moottorin teho vain hyytyi. Kauppias, jolta ostin Einhellin, sanoi että tuo takuuseen ja saat heti uuden koneen. Merkkikone sen sijaan lähtee huoltoon, jossa todetaan kivipöly ja joudut itse maksumieheksi. Halpiskoneiden maahantuojat ei jaksa edes tutkia. Mutta toisaalta, kalliimmissa poravasaroissa taitaa olla jäähdytysilman suodatus - jota halvoissa ei.

« Viimeksi muokattu: 16-01-2018, 14:24:41 kirjoittanut (Piilotettu) »

Poissa (Piilotettu)

 • Valvoja
 • Viestejä: 5 220
 • (Piilotettu)
Vs: Edulliset poravasarat
« Vastaus #27 : 16-01-2018, 22:40:38 »
Jos joku on vielä vähän parempaa edullista konetta vailla, niin tuollainen ilmoitus löytyi äsken Torilta
https://www.tori.fi/paijat-hame/Dewalt_D25123_poravasara_43529351.htm?ca=18&w=3

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 179
Vs: Edulliset poravasarat
« Vastaus #28 : 11-02-2018, 16:34:28 »
Purin Baukkarin Hercules-merkkisen poravasaran joka sanoi sopimuksen irti. Kone on ostettu muistaakseni 2012 ja sillä on tehty oma huoneistoremontti, vähän palkkatyötä ja sitä on lainattu muutamia kertoja huonekaluasennuksiin. Tiensä päähän se tuli ollessaa lainassa purkuhommissa. Lainaaja kertoi piikanneensa reidet mustelmilla lattiasta laattoja irti eli ilmeisesti lähes istunut koneen päällä koko painollaan  ::) Ei siis ihme, että tuon hintaluokan kone on antautunut.

Lainaaja kertoi koneen lyöneen kipinää tauon jälkeen ja lopettaneen toimintansa sen jälkeen. Hiilet olivat helpoiten irroitettavissa, joten purku alkoi niistä. Aika mellevät vauriot. Ei lupaile hyvää.
 [ Sinulla ei ole oikeuksia liitteiden katsomiseen ]

Läjä ruuveja irti ja moottori irti vaihteistosta. Hmmm. Mitähän lie jousiprikat tekevät tuossa kohtaa pohdin?  :o
 [ Sinulla ei ole oikeuksia liitteiden katsomiseen ]

No ei ne olleet jousiprikkoja vaan roottorin yläpään laakerin häkki. Laakeri on prässätty vaihteistokoteloon ja ilmeisesti lauennut jossain välissä. Kuulat olivat päätyneet pora-akselin pyörittämisestä vastanneen hammaspyörän viereen vaihteiston toiseen laitaan. Kuulat kuvan ylemmän laakerin oikealla puolella.
 [ Sinulla ei ole oikeuksia liitteiden katsomiseen ]

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 179
Vs: Edulliset poravasarat
« Vastaus #29 : 11-02-2018, 16:55:05 »
Roottorissa näkyy vähän merkkejä toimintosavun karkaamisesti mutta ei siinä määrin, että kone lopettaisi toimintansa. Kommutaattorikin näyttää varsin hyväkuntoiselta hiilien kuntoon nähden. Tasapainotuksen jäljet siistejä. Kommutaattorin puoleisessa päässä olisi kuulemma käämityksellä hyvä olla epoksipeite, jota tässä roottorissa ei ole
 [ Sinulla ei ole oikeuksia liitteiden katsomiseen ]

Syyllinen löytyi. Staattorin käämitys on sulanut kahdesta kohtaa. Eipä tullut tästä enää toimivaa peliä. Liekö laakerin hajoaminen sallinut roottoriin sivuttaisliikettä sen verran, että kopsahtanut staattoriin ja vaurio syntynyt. Moottorikotelossa oli kyllä aika paljon pölyäkin, koska koneessa ei ollut minkäänlaista pölysuojausta. Saattaa olla hieroutunut pölyn ja tärinän vaikutuksesta lakat ohueksi ja ylikuormituksen tuoman lämpökuorman takia päässyt oikoseen. Käämien epoksipeite olisi ehkä suojannut tältä vauriolta, mutta sellaista ei tästä löytynyt.
 [ Sinulla ei ole oikeuksia liitteiden katsomiseen ]

Tuota roottorin laakeria(6000rs) lukuunottamatta kone vaikuttaa mekaanisesti varsin jämäkältä. Hiilenpitimetkin on tukevat ja tehty ainestangosta peltisten rimpuloiden sijaan. Laakerit ovat kiinatavaraa mutta niin ne tuppaa nykyään olemaan merkkikoneissakin. Vaihteiston rasva tosin näytti ihan mämmiltä, joten siinä voisi olla helppo tuunauksen paikka jos haluaa näiltä pidempää käyttöikää. Noita laakereitakin saa aika edukkaasti joten ei tuon ennaltaehkäisevä vaihtaminenkaan kovin kalliiksi tulisi.

« Viimeksi muokattu: 11-02-2018, 16:59:04 kirjoittanut (Piilotettu) »