Kirjoittaja Aihe: Maalipinnan kiillotus  (Luettu 7652 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 306
  • (Piilotettu)
Maalipinnan kiillotus
« : 19-01-2018, 12:01:53 »
Otin naperoille halpiskitaran, joka kyllä hintaisekseen on ihan pätevä peli. Kyseessä siis kuitenkin ihan oikea soitin, Fenderin merkillä tehty kaukoidän ihme. Edellinen omistaja oli saanut sen maalipintaan jotenkin nuhjaamalla valkoista väriä. Ajattelin että nythän on hyvä harjoitella sen maalipinnan fiksaamista. Kysymys siis on: kuinka kiillotan maalipinnan takaisin kiiltäväksi? Valkoinen väri häipyi partakoneen terällä raaputtamalla ja sen jäljiltä pinta on matta. Läpipuhki se ei ole mistään. Kyse ei ole isosta alueesta, se on alapuolelle jäävässä kyljessä. Sain sen jotenkuten tehtyä, mutta miten se homma pitäisi oikeasti tehdä? Pitääkö hankkia lampaantaljalaikka ja siihen kiillotusainetta? Kyseessä oli kuitenkin lähinnä suuruudeltaan Dremel-luokan homma.

Ilkka

Paikalla (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 103
Vs: Maalipinnan kiillotus
« Vastaus #1 : 19-01-2018, 14:44:36 »
Ensin pitäisi pinta tasottaa vauriokohdalta ja ympäristöstä samaan tasoon. Hionta, sanoisin 600, 1000, 2000 lamppuöljyn kanssa. Siis siten, että vauriokohta ja vähän ympäristöstä tulee yhtä mataksi ja tasaiseksi.

Rättilaikka vaikka porakoneeseen kiinni ja ensin karkeammalla ja lopuksi hienommalla vahalla. Itse käytän Mantzernan kiinteitä tuotteita, mutta autopuolelta löytyy nestemäisiä moneen lähtöön. 3M, Presto, Farecla yms.

Tämä siis karkea ohje näkemättä itse soitinta. Jos asustelet Vihdin lähellä niin minulta löytyy kyllä vehkeet.

Paikalla (Piilotettu)

  • Viestejä: 281
  • (Piilotettu)
Vs: Maalipinnan kiillotus
« Vastaus #2 : 19-01-2018, 15:12:57 »
Fareclan (eri karkeusasteita) lisäksi olen erilaisten maali- ja lakkapintojen kiillotukseen käyttänyt AutoGlym Paint Renovatoria. Pelkästään manuaalisesti, pehmeällä kankaalla levitettynä ja tarvittaessa pientä suoraa hioma-alustaa käyttäen.  Sopii erinomaisesti myös metallipinnoille. Saatavana autotarvikeliikkeistä ja esim. paikallisesta Prismasta. ~14 €.
 

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 419
Vs: Maalipinnan kiillotus
« Vastaus #3 : 19-01-2018, 15:26:11 »
Mulle tuli vaihdossa yksi naarmuinen Sigma. Musta vielä elinaarmut näkyy. Myllytin 3M hologramminpoistoaineella ja Flexin epäkeskolla. Olisi saanut olla aloituksessa karkeampaa tahnaa mutta aika hyvä tuli kuitenkin. Kopan kiillottamisessa tulee kaikupohjasta melkoinen meteli. Fixasin ja säädin kitaran muitenkin ja nyt se kiertää jonkun muusikon mukana keikoilla lisää naarmuja hankkimassa...
...

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 306
  • (Piilotettu)
Vs: Maalipinnan kiillotus
« Vastaus #4 : 19-01-2018, 23:31:14 »
No vot. Kitara lähti tällä erää lasten matkassa toiseen osoitteeseen, mutta jos se joskus tänne tulee niin sitten pistän tehden ohjeiden mukaan. Syybille kiitos tarjouksesta, mutta hiukan on liikaa matkaa täältä metsäkulmilta. On täällä kylällä yksi kitaramaakari, jonka kurssilla yhden thinline telen tein, mutta siitä on jo vähän aikaa ja tämä homma jäi sen verran vaivaamaan että päätin kysellä viisaammilta. Ja kiitokset myös muille. Voin muutamalla muulla kohteella vähän harjoitella.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 419
Vs: Maalipinnan kiillotus
« Vastaus #5 : 20-01-2018, 09:51:59 »
Jos hioo eri karkeusasteilla on vaarana etä lakka kuluu puhki. Noissa ei hirveän paljon ylimääräistä paksuutta ole. Materiaaleissa säästetään ja toisaalta raskas lakkakerros heikentää sointia. Tuossa näkyy pelkällä hologramminpoistoaineella kiillottamani jo ylempänä mainitsemani Sigma. Kiilto parempi kuin uudessa.
https://youtu.be/zthgEBnYSUQ
...