Kirjoittaja Aihe: Politiikka, uskonto ja yhteiskunta (slight return)  (Luettu 993 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • (Piilotettu)
  • Ylläpito
  • Viestejä: 281
Kuinkapa moni suuntaa kotonaan omalle verstaalleen, puuhanurkkaan tai vastaavaan nostaakseen v-käyräänsä? Luulen vahvasti, että asia on juurikin päinvastoin. Näen, että kotiverstaan paikka netissä on "virtuaaliverstaana" - osin samanhenkisten ihmisten kohtauspaikkana, josta haetaan positiivisia fiiliksiä, eikä sitä vitutuksen nostatusta.

Lainaus
"Kooveelle saavuttaessa on ennen sisään astumista aika laittaa jäsenkirjat, pyhät kirjat ja muu vastaava ulkopuolella oven suussa odottavaan narikkaan. (Eteispalvelu on maksuton.) Moisilla tylpillä työkaluilla huitomisesta tulee nimittäin seuraamaan ennemmin tai myöhemmin sanktio. Palsta on kaikille mukavampi ja miellyttävämpi, kun tämä pidetään omana pikku utopianaan reaalimaailman ulkopuolella, keskittyen vain palstan asiaan ja sitä sivuaviin "asiattomuuksiin"."

Valitettavasti anarkia ei täälläkään, kuten reaalimaailmassakaan, toimi. Hiekkalaatikolla on oltava yhteiset pelisäännöt ja käytännössä sellaiset on helpompi ylläpidon ja valvonnan miettiä ja luoda, kuin jokaisesta päätöksestä tehdä kansanäänestys. Siksi "hallintojärjestelmämme" on tällainen osin kansanäänestyksillä tuettu oligarkia.

Miksi sitten otsikon aiheet ovat kiellettyjä?

Vaikka aloituskin olisi hyvä, niin viimeistään kolmannen viestin jälkeen ketju muuttuu "eipäs-juupas" -jaappaamiseksi. Kyseessä ei enää silloin ole keskustelu, vaan väittely tai mielipidekirjoittelu. Kummallekaan noista tämä ei ole oikea areena. Lisäksi tuo tinka siirtyy hyvin herkästi muihinkin keskusteluihin, joissa sitten asiallisiinkin viesteihin laitellaan piikkiä edelliselle tai edellisille kirjoittajille.
Myöskin nykyisessä ilmapiirissä voi hyvinkin herkästi päästä vastaamaan foorumin kirjoituksista raastupaan ja niistä ei ole välttämättä edesvastuussa pelkästään alkuperäinen kirjoittaja (jos edes nimimerkin takaa koskaan löydetään) vaan ylläpito ja moderointi myös. Eli yllämainittuun "valtaan" meillä sisältyy myös vastuu sisällöstä.

Jos kuitenkin haluaa ehdottomasti tingata yllämainituista aiheista, niin niille on omat fooruminsa - suomi24 jne. Pidetään kotiverstas tällaisena omana pienenä kuplanaan pahan maailman ulkopuolella - osin samanlaisten ja samanhenkisten ihmisten kohtauspaikkana oman verstasharrastuksen tiimoilta.

Jäähyt

Tähän saakka pikkurikkeitä ja rikkeitäkin ollaan katsottu hieman läpi sormien, ehkä liiankin lepsulla otteella. Pikkurikkeisiin ei jatkossakaan puututa muuten kuin siivoamalla pois, elleivät ne ole jatkuvia ja toistuvia. Tästedes kuitenkin sääntörikkomuksista joutuu hetkeksi seuraamaan peliä sivusta. Jatkuvasta rajojen kokeilemisesta sitten seuraa pysyvä siirto vilttiketjuun. Eli kolme keltaista korttia ja sitten punainen. Lähdetään kuitenkin siitä, että nyt lähdetään puhtaalta pöydältä, menneet ovat menneitä. Tästedes tapahtuvista rikkeistä ja rikkomuksista joutuu sitten vasuuseen.

Pubi

On toiminut suurelta osaltaan hyvin, vaikka joitain aihealueita on ollut kiellettyjenkin listalla. Se on foorumin toiseksi aktiivisin alue huolimatta siitä, että on myös "sensuroituja" keskusteluaiheita. Eli ilmeisimmin iso osa ei suoraan palstan aihepiiriin liittyvästäkin keskustelusta voidaan käydä ilman aasinsiltoja otsikon aiheisiin :)

-Reko
« Viimeksi muokattu: 25-01-2018, 14:07:41 kirjoittanut (Piilotettu) »