Kirjoittaja Aihe: Kaakeloinnin täytteeksi  (Luettu 2305 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 498
Vs: Kaakeloinnin täytteeksi
« Vastaus #15 : 01-02-2018, 19:20:34 »
Sormen olen kastanut saippuaveteen.

Mä olen aika usein kastanut sormen suussa mutta menetelmän huono puoli on että vähitellen alkaa etikkahappo kirvellä kieltä ja saattaa myös olla naamassa osumia silikonista tms.. :)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 784
Vs: Kaakeloinnin täytteeksi
« Vastaus #16 : 01-02-2018, 20:09:25 »
Just sen takia saippuavesi.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 239
Vs: Kaakeloinnin täytteeksi
« Vastaus #17 : 01-02-2018, 21:21:42 »
Silikoni on monin verroin helpompi ja kevyempi laitettava verrattuna noihin liimamassoihin. Jos ilman teippiä tekee silkkasaumoja niin nokka pitää leikata kunnolla viistosti auki, makuasia toiset leikkaa yli 45 ja toiset reilusti allekkin. Oleellisinta on että nurkassa ei ole vettä eikä laatoissa saumapölyjä sitten vaan kunnon näköyhteys tuubin nokkaan ja reilusti tuuttaa sitä silikonia niin että se on niin seinä kun lattialaatassa varmasti kiinni. Kun sitä massan pursuamista oppii katsomaan niin sen näkee siitä pursuamisesta kuinka menee, se on melkein hitsausta seuraa sulaa. Eli massan kuuluu pursuta hieman niin menosuunnassa kun jättöpuolella, ei kuitenkaan nokan reunoista yli ainakaan koko ajan, kun alkaa tulemaan limppiä niin riittävän ajoissa putsaa nokan paperilla ja taas jatkaa vetoa, lisäksi kun saumat on usein hieman syviä niin aina niiden kohdalla pikku nytky pakkia että varmast työntää sillä nokalla sinne saumaan asti massan.
Sitten suihkupullolla Fairy vettä reilusti sumuttaen ja jäätelötikulla joista on jokainen kulma hieman eri nirkolle hiottu  ::) toki aloittelija syö vain sen jäätelön ja ryhtyy silikonia pyyhkimään sen enempää hifistelemättä. Riittävän reilusti vain pitää tikun nurkassa ja putsaa tosi tiuhaan ettei sotke joka paikkaa, tyyli on vapaa voi vetää tai työntää aivan sama kunhan vaan liiat pois kaapii, sitten alkaa se ammatti vaihe ja finistely taas sumutus Fairya nurkkaan ja vaikka sormenpäähänkin ja kevyesti liippaa sormella sitä silkkaa (muotoutuu), sekä nyt pitää olla tarkkana niiden saumojen kohdilla on helppo huomaamattaan jättää silikoniinkin ne sauman jäljet. Noin muuten kunhan saippua vesi on sormen ja silikonin välissä niin saa painella melko vapaasti esim. nurkissa tai putkiläpivienneissä, ei ole moksiskaan.
Harjoitella kannattaa jossakin näkymättömässä kohdassa ja vielä lisä vihje kun sitä silikonia vetää niin kannattaa tehdä seinä kerrallaan tai jos pitkä seinä niin se puoliksi, kunhan suojaa paperilla ettei sumuta sitä vettä sinne nurkkaan ennen silikonia, itse jätän semmoisen 20-30cm pätkän Fairittamatta ja nurkathan kannattaa ja täytyykin kääntää aina sen muutaman kymmenen senttiä ja jos seinänurkat on kanssa tehtävänä niin sekin siihen kolmanneksi mukaan samaan syssyyn.
Olipa vaikeasti selostettu, mutta ei sitä kannata aristella reilusti vaan sitä silikonia niin ei jää rakoja eikä koloja. Sekä vielä lisään kun sillä jätskitikulla niitä nurkkia kaapii ja onnistuu sitä kittiä sinne laatalle sohimaan niin antaa vaan sen kuivua siihen jos ja kun olet sen tikun kunnolla siinä nurkassa hangannut niin ne purse roiskeet voi päivän parin jälkeen vaikka kynnellä höylätä pois, ei se siihen saippua pintaan tartu.