Kirjoittaja Aihe: Apua metallityökoneiden hinnan arviointiin | Sulo Vileenit Ohoi!  (Luettu 1360 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 426
Kaverini isä kuoli ja ja kellari pitäisi tyhjentää. Kellarissa on runsaasti roskaa ja kertynyttä roinaa, mutta seassa reilusti käyttökelpoista ja rahanarvoistakin tavaraa, Kävin jo vähän auttamassa ja kertomassa, mitä tavaroita kannattaa yrittää myydä. Kuitenkaan nyt oltiin sellaisella alueella etten pystynyt ekstaktia hinta-arviota tekemään tavaroista.

Käyvän hinnan arviointiin tarvitsen nyt kotiverstaslaisten apua. Jos herää ostamisen halua niin viestiä vaan, mitä enemmän ostat sen enemmän säästät ;D Eli paljousalennusta varmasti on.

Metallisorvi yksittäisenä tuotteena arvokkain. Sanoin myös vinkiksi ettei varsinkaan sovin yhteydessä yksittäisiä tarvikkeita myydä erikseen. Ne sisältyy kaikki sorvin kanssa pakettina.
Sorvi on vaikeasti kellarissa ja huonosti liikuteltava ensin toiseen tilaan ja jyrkän luiskan kautta kellarissa (rintamamiestalon tyylinen ratkaisu)

Paljon teräpaloja, jokunen terävarsi, omatekoisia teriä ja mitä nyt kuvissa on ja isot poranterät. Koitin keräillä kuviin koneisiin kuuluvia tarvikkeita. Jyrsinkonetta ei ole, mutta selkeästi jyrsinkoneenteriä löytyy.

Penkkiporakone ja ja siihen jonkin verran tarvikkeita, nähtävästi vaihettu moottori joskus.
Sähkömoottoreita, mutta vähän oletan että ne voi olla rikki ja tuotu odottamaan korjausta.

Kaksisarvinen alasin, ei painosta tietoa, mutta mittakaavaa on kuvassa.

Ruuvipenkki ja pöytä sille.

Teräksinen aika iso pöytä. Varmasti edullisesti pois jos joku vaan hakee sen. Samaan hintaan saa varmasti kaikkea terästavaraa mitä löytyy.

Facomin ulosvetäjä ja voi löytyä vastaavia lisääkin.

Kaikkien koneiden nimiä en edes tiennyt, vaikka käyttötarkoitus onkin mulle selvä.

Halpoja käsisähkökoneita jonkin verran. Porakonetta, puukkosahaa jne.

Työkaluteline seinälle.

Hylly, lukkopihtejä, työkaluvaunua, hitsikone (nähtävästi Kemppi Mig, on toisessa paikassa, en päässyt näkemään), hitsipuikkoja, hitsauslankaa pari rullaa.

Kaikki kuvat:
https://itsok.kuvat.fi/kuvat/Myytavia/

Laitan lisää viestejä kohta.

Edit. Ja siis Ylöjärvellä on paikka
« Viimeksi muokattu: 11-02-2018, 16:52:23 kirjoittanut (Piilotettu) »

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 426

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 426

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 426
Ja loppuja enemmän sekalaisia tavaroita:

https://itsok.kuvat.fi/kuvat/Myytavia/loput/


Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 430
Mullon samanlainen storebro ja on kätevän kokoinen autotallisorvi. Hinnat pyörii siellä 1500-2000 paikkeilla, varusteista riippuen. Tuossa näkyisi olevan kierre kello myös ja jonkinlainen stoppari, lisäksi noita pikavaihtopitimiä.

Kone painaa vajaan tonnin ja kuten yleensä, ovat yläpainoisia niin pitää varoa kaatamasta. Mulla siirrettiin tuota vastaavassa tilanteessa kahdella moottorinostimella. Toki kannattaa keventää eli pakka, kärkipylkkä jne pois ensin.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 116
Ei oo kierrekello, vaan kapine jonka oikeeta kutsumanimeä en juuri nyt saa päähäni.  oisko johdekello? Pyörii kitkan avulla johteen kyljestä.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 717
Mittakelloksi olen omaa elffiä haukkunut,mikä lienee virallinen nimi.

Poissa (Piilotettu)

 • Valvoja
 • Viestejä: 2 911
Pylväsporakone ehkä 100eur jos on siedettävä yksilö, alasin 2-5 euroa kilo (100kg??) jos on joku vanha teräksinen laatualasin, sikkikone 100-200eur?

Alasin on tuon sorvin jälkeen arvokkain esine ja siinä on paljon isompi kilohinta kuin sorvissa  ;D

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 426
No niin, hyviä arvioita on tullut käypäsistä tavaroista. Penkkikone on helppo testata, mutta sorvi vaatii kyllä vähän enemmän tutkimista ennen koelastua ja siihen ei minun taidot välttämättä riitä.

En valitettavasti jaksanut enää tutkia tarkemmin alasinta, mutta 100kg voisi olla lähellä. Kokoluokka on kyllä sama kuin töissä olevalla Lokoman 100A:lla. Mutta Lokomolainen ei kyllä ollut.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 426
Porakone on lähtökohtaisesti tällä hetkellä myyty.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 23
Tuttuja koodinimiä tuossa GWS vetolaatikossa - tuolla on tehty matkapuhelinhistoriaa! Nätin näköinen sorvi, vahva  tai kikat tunteva koneenliikuttaja saa tuosta hienon pelin.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 426
Käytännössä kaikki rahanarvoinen metallitarvike ja työkalut, mittalaitteet ym on myyty. Yksi tuttu käy vielä hakemassa värkkäysrautaa lisää ja mahdollisesti myöhemmin isohkon metallipöydän. Voi olla ettei vaan mahdu pois ennen kuin sorvi on pois tieltä.

Ja sorvikin on alustavasti myyty foorumilaiselle. Vähän taitaa joutua vielä miettimään poiskuljetusta, mutta eiköhän se sieltä pois tule, on se sinne joskus saatukin :)

Jotain pientä voi tulla myyntii hieman myöhemmin kunhan tiloissa on ensin siivottu ja pääsee ihan viimeisiin nurkkiin käsiksi.

Kiitokset avusta ja kiinostuksesta.