Kirjoittaja Aihe: Isohko sähkökäsihöylä: Triton, Makita vai joku muu?  (Luettu 658 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 78
Omiin tarpeisiini lähinnä tilanpuutteen takia ei iso oikohöylä sovi. Olen katsellun oikohöylien ns. pöytämalleja, jotka saisi nostettua varaston hyllylle, mutta niissä hintaan suhteutetut rajoitteet tulee vastaan heti.

Surffatessa tuli vastaa kuitenkin normisähkökäsihöylää leveämpiä kapistuksia, kuten Makita 1806b ja Triton TPL180. Onko nuo nyt nimeltään käsisähköhöyliä vai sähkäkäsihöyliä vai jotain muuta, ei ole nyt se pointti, vaan onko täällä kokemuksia noista tai vastaavista? Voiko niillä oikohöylätä pidempää tai leveämpää puutavaraa? Triton on ainakin varsin edullinen Makitaan verrattuna ja positiivisia kommentteja tuli vastaan. Kaikista Triton laitteista ei julkisesti esitetyt kokemukset ole olleet yhtä myönteisiä.  Itsellä ei ole yhtään Tritonia, ja Makitan luotettavuuteen tottuneena ”olen hieman varautunut”  ::) Makitalla on toki leveämpikin ”monsterikäsisähköhöykä”, mutta sen hintaluokka on väärässä kategoriasssa.

Pitäisi kesäksi tehdä mökin pihalle kymmenelle henkilölle sopiva pitkähkö kalusto eli  jotakuinkin kolmemetrinen pöytä istuimineen. Voisi tuon yksittäistapauksen tehdä käsihöylilläkin, mutta näillä näkymin tarvetta olisi säännöllisen epäsäännöllisesti jatkossakin.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 192
Vs: Isohko sähkökäsihöylä: Triton, Makita vai joku muu?
« Vastaus #1 : 12-02-2018, 13:41:01 »
Onkohan tässä just tuo Triton käytössä? Vaikuttaa videon perusteella tyytyväiseltä. (on myös aika komee liitos)

https://youtu.be/GKm460QWupM?t=6m28s

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 78
Vs: Isohko sähkökäsihöylä: Triton, Makita vai joku muu?
« Vastaus #2 : 13-02-2018, 01:18:47 »
Muutama muukin video Tritonista löytyy. Ilmeisen pätevä peli ainakin harrastekäyttöön. Päätin kuitenkin jatkaa toistaiseksi sähköttömällä linjalla.

Ilman investointia ei tästäkään kierroksesta selviä. Pitänee hommata rouhintahöylään (Stanley Bailey #4 halpiskopio) kunnon terä, kun nykyinen patarautainen ei pysy terässä yhtään.