Kirjoittaja Aihe: Huikea kosteussulkuaine  (Luettu 3084 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 259
Vs: Huikea kosteussulkuaine
« Vastaus #30 : 04-03-2018, 14:03:33 »
Juu, varsinkin kun pääsisi paljon helpommalla vaan liimaamalla ne koukut sun muut seinään sikamassalla. Ite olen koukkuja ja suihkuseinän asentanu sikamassalla, ja paljon helpommalla pääsi kuin jos olisi reikiä kaakeleihin poraillut.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 279
Vs: Huikea kosteussulkuaine
« Vastaus #31 : 04-03-2018, 14:43:18 »
Olisi ehkä syytä tutustua näiden keskustelun aiheena olevien tuotteiden ominaisuuksiin ennen kuin latelee virheellisille taustatiedoille pohjautuvia argumentteja.

Pointti tässä on, etten ole vielä ymmärtänyt miksi pitäisi n. 83 erilaista työvaihetta käyttää seinän ja laatan välissä aineilla joita ei voi korjata jos syntyy reikä ja sitten pitää repiä lattia ja osa seinistä auki korjauksen vuoksi. Jos kerran tällainenkin vaihtoehto kerran on olemassa.

Jos luet tuon hehkuttamasi tuotteen työohjeen huomaat, että siinä ei ole sen vähempää työvaiheita kuin tavanomaisilla siveltävillä 1k-vedeneristeillä(no joo primeri on, mutta ilman primeria pohjan puhtausvaatimukset ovat kovemmat eli ajansäästö menetetään) . Tässä huikeassa tuotteessa tosin on muutamia ongelmia esim:
- työaika on vain 30 min kovettajan sekoittamisesta
- kovete on isosyanaattia, joka allergisoi herkästi
- sekoitussuhde on todella tarkka ja virheet siinä johtavat tuotteen laadun heikentymiseen
- läpivientien tiivistys vaatii kolme levityskertaa
- pinta on hiottava ennen seuraavaa levitystä, jos aikaikkunan pituus(2-16h) ylittyy

Työohjeesta ei ainakaan löydy hyväksyttyä (tai minkään muunkaanlaista) työmenetelmää laatoitetun pinnan alaisen vesieristekerroksen paikalliseen korjaukseen. Jos sellainen on jossain olemassa, voisitko jakaa sen muillekin?

  ... Jos työlle laskee pienintäkään hintaa, pitää todennäköisesti noiden muutaman ångströmin paksuisten laatoituksen alle piilotettavien kertakäyttökalvojen ...

Tavanomaisten siveltävien 1k-vedeneristeiden kuivakalvopaksuusvaatimus on suurempi kuin tällä huikealla tuotteella, että se niistä Ångströmeistä. Tämäkin selviää tuoteoppaasta, jos sen vaivautuu lukemaan.

Mutta edelleenkään en oikein ymmärrä, miksi märkiin tiloihin tehdään hengittäviä mukakosteussuojia jos kerran on niin taloudellisesti, kuin työmäärään nähden helpompi tehdä kerralla pinta josta ei vesi sen missään olomuodossa pääse läpi.

Tämän huikean tuotteen vesihöyrynläpäisevyys on noin kolmanneksen pienempi kuin tavanomaisilla siveltävillä 1k-vedeneristeillä kun käytetään hyväksyttyjä kuivakalvon minimipaksuuksia. Noilla arvoilla siirtymän tapahtuessa diffuusiolla sen merkitys on täysin yhdentekevää tavanomaisen asunnon kylpyhuoneessa.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 880
  • (Piilotettu)
Vs: Huikea kosteussulkuaine
« Vastaus #32 : 04-03-2018, 17:03:15 »
En jaksanut  lukea tuota ketjua kokonaan, laiitan kuitenkin oman käsitykseni ja kokemukseni näkyviin perhekäytössä yleisötilat ovat erikseen.
Milestäni tuo vesieristysvouhotus on yliamuttua tuotemarkkinointia. Rakensin 40 vuotta sitten, aika ummikkona laatoitin pesuhuoneen seinät ja lattia myös saunaan. Kymmmenkunta vuotta sitten Pukkilan laatat vaihtuiva pois. Oli helppo irroittaa, kun pohjana oli bituliittilevy. Missään ei näkynyt minkälaisia kosteuden vaikutuksia. Bituliitti uudelleen ja laata siihen ilman vesieristystä, koska kokemuksen perusteella ei ollut aiheellistakaan. Miten vesieriste toimii, siitähän vuosikymmenien kokemuksia ole.
Muutamavuosi sitteen pukkilan kuusikulmalaatat saivat kyytiä, kun piti laittaa sähköinen lämmityslattiaan, käyttövesiputkiston uusinassa ei saanut lattiakiertoa laittaa. Missään ei kosteuden jälkiä, lattiakaivon kyllä uusin samalla.
Lattiiaan laitoin vesieristyksen, poistin aliman 20 cm laatoituksen seiniltä ja bituliittikaistaleen, jonka korvasin filmivanerilla ja siihen vesieristys.
Käytössä seinät ja lattia kuivataan aina kastumisen jälkeen.

Tekonihan on monen mielestä lainvastainen, mutta en tehnytkään sitä lainlaatijoille vaan itselleni ja siihen se riittää.
Muista; Elämä on nyt!

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 131
  • (Piilotettu)
Vs: Huikea kosteussulkuaine
« Vastaus #33 : 05-03-2018, 07:02:58 »
Juu, varsinkin kun pääsisi paljon helpommalla vaan liimaamalla ne koukut sun muut seinään sikamassalla. Ite olen koukkuja ja suihkuseinän asentanu sikamassalla, ja paljon helpommalla pääsi kuin jos olisi reikiä kaakeleihin poraillut.

Tämä toimii yllättävän hyvin. Pesuhuoneeseen on koukut liimattu kiiltofix premium liimamassalla (rst -> kaakeli) ja viisi vuotta on jo pysynyt paikoillaan vaikka niissä roikkuu koko ajan jotain.
Kun itse tekee, tulee juuri sellainen kuin sattuu tulemaan...