Kirjoittaja Aihe: Nyt syntyvän ideaalikoulutus?  (Luettu 727 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Valvoja
  • Viestejä: 2 972
Vs: Nyt syntyvän ideaalikoulutus?
« Vastaus #15 : 10-03-2018, 19:39:30 »
Maailmassa muutosten tahti vaan kiihtyy jatkuvasti. Sanoisin että on aivan turha yrittää tosiaan nyt miettiä, mille alalle pitäisi nyt syntyvän suuntautua. Peruskoulun jälkeen tuota joutuu jo vähän miettimään. Todennäköistä on, että nyt syntyvä tulee työelämänsä aikana kouluttautumaan vähintään kolme kertaa uudelleen. Nytkin on jo monia työtehtäviä hävinnyt suomesta jo kokonaan, tai ainakin koulutettujen henkilöiden määrät on reilusti ylimitoitettuja tarpeeseen nähden. Kun ajattelee sitäkin, kuinka paljon Nokia työllisti suorasti tai välillisesti elektroniikka-alan ihmisiä. Hyvin lyhyessä ajassa tuokin ala pieneni todella paljon. Itse koko ikäni Lahden seudulla asuneena, tiedän hyvin miten Lahtea pidettiin puuteollisuus kaupunkina. Nyt ei montaa puualan yritystä ole jäljellä, ja jäljellä olevat työllistää varmaan sen 1% siitä mitä oli parhaimmillaan. 

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 462
Vs: Nyt syntyvän ideaalikoulutus?
« Vastaus #16 : 10-03-2018, 20:08:48 »
 Jos on huono arvaamaan, joutuu varmasti kouluttautumaan moneen otteeseen. Mikähän olisi sellainen koulutus, josta saisi hyvät eväät laaja-alaisesti tuleviin jatko/muunto/vaihto/takinkääntökoulutuksiin? Jotta pitääkö sinne jonnekin pohjanmaalle Väyrysen kouluun lähteä?
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 576
Vs: Nyt syntyvän ideaalikoulutus?
« Vastaus #17 : 11-03-2018, 06:48:05 »
 Kannattaisikohan sittenkin kouluttautua hometalojen remppaajaksi? Tuskin ne loppuvat 20 vuodessa. En myöskään usko talojen 3D-tulostamisen lyövän itseään läpi laajalti noin lyhyessä ajassa.
Anatoomisesti väärässä paikassa sijaitseva peukalo hankaloittaa puuhastelua..

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 527
Vs: Nyt syntyvän ideaalikoulutus?
« Vastaus #18 : 11-03-2018, 09:59:08 »
sanoisin vielä, että kyllä ne omat mielenkiinnonkohteet sitten ohjailee ehkä oikealle alalle, kun aika on. tai vaikka ei siinä vaiheessa tietäisikään, kun kouluun mennään, mitä tahtoo isonoa tehdä, niin se mielenkiinto mielestäni on paras opettaja.

itte kävin metallipuolen koulut ja sen jälkeen olin ihan muun alan hommissa "koko" elämäni, paitsi nyt viimiset parivuotta olen ollut omanalan, koulutusta vastaavissa hommissa.

paitsi tulevaisuudessa mitä ilmeisemmin vaaditaan ihan joka alalle joku tutkinto, tai koulutus ja päälle vielä kaikenmaailman lisäkurssit. tuntuu, että nykyäänkään ei oikein mitään voi tehdä, jos ei ole just jotain tiettyä koulutusta ja kursseja käytynä. mullakin oli vaikeuksia, kun työturvallisuus ja tulityökortit oli vanhentuneet jo 10 vuotta sitten. piti vähän neuvotella ja ensitöikseni hoidella nuo kuntoon. ja sillon, kun pläräilin työpaikkailmotuksia, niin kovin hankalalta tuntui työnsaanti juuri sen takia, koska kauheesti kaiken näkösiä vaatimuksia. kuorma-autoakaan ei voi mennä ajaan, vaikka olisi kortti. pitäisi olla jotain niitä lisäkursseja suoritettuna.. tuntuu ihan hölmöläisten hommilta välillä. en itte ainakaan sen viisaammaksi muuttunut noiden tulityö yms. kurssien käynneillä.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 235
Vs: Nyt syntyvän ideaalikoulutus?
« Vastaus #19 : 11-03-2018, 11:09:40 »
Itse pohdiskelin aikoinaan että sähköjohtoja täytyy vetää tulevaisuudessa yhä enemmän. Sähkärin koulutuksen aikana kävin ihan oman mielenkiinnon vuoksi ohjelmoinnin iltakurssilla.  Työelämässä sitten huomasin että jäätyneiden piuhojen vetoa enemmän kiinnosti automaatio ja sitten kun kuun ja tähtien asennot sattui kohdalleen, kouluttauduin ohjelmistopuolelle.

Uskon että sähköön liittyvät työt ei vähene edelleenkään. Mutta kun ihminen viettää hyvin suuren osan ajastaan töissä, tulisi työn olla tekijälleen mielekästä. Ei voi vain miettiä että esim. myyntitykkinä olisi töitä, jos myyntihommat ei tunnu itselle mieluisilta. Mutta toisaalta on typerää kouluttautua vaikka Suomen kielen historian tutkijaksi ja elää työttömänä valittaen ettei oman alan töitä löydy.