Kirjoittaja Aihe: scheppach säätö  (Luettu 8858 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 671
Vs: scheppach säätö
« Vastaus #45 : 06-12-2017, 22:48:48 »
Nyt olet jäänyt jumittamaan terän korkeuteen ja sen "säätöarvoon"  :) Liikaa teoreettista monimutkaista ajattelua, keep it simple  :D Ei sillä ole mitään arvoa, laita vaikka teroitusviisteen takareuna n. millin yli kutterin pinnasta, se on hyvä. Tärkeintä, että terä on suorassa takapöytään nähden ja sama molemmilla terillä. Viivaimen siirtymä takapöydällä n. 3 mm on melko hyvä. Lastulle jäävää tilaa ei kannata miettiä, kyllä terän eteen yhden sipaisun lastu sopii ja sitten se lentää pois.
« Viimeksi muokattu: 06-12-2017, 23:01:36 kirjoittanut (Piilotettu) »

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 464
Vs: scheppach säätö
« Vastaus #46 : 06-12-2017, 23:10:43 »
Liikaan hifistelyyn en kannusta, mutta olen ollut huomaavinani eroa siinä, kuinka paljon höylän terät tulevat yli kutterin pinnasta, ja samalla tuosta lastunmurtajasta. Pidin sitä itsekin aiemmin vain kiilana, jolla terät kiristetään paikoilleen, mutta kyllä sen muotoilulla lienee lastun murtamisen funktio.
Koivu on pääsääntöisesti aika helppo höylättävä, mutta joskus sattuu sellainen erä, ettei oikein millään saa höylättyä repimättä. Kerran tuollaisia lankkuja höylätessäni vaihdoin terävät terät, kun alkoi repimään. Ihmetys oli suuri kun terien vaihdon jälkeen repi entistä enemmän. Parhaan tuloksen sai säätämällä terät mahdollisimman alas eli lähelle kurson pintaa, jolloin lastunmurtaja oli lähellä terän kärkeä.
Ja kyseessä tukeva oikohöylä, jossa saa säädettyä myös takapöydän korkeuden terien asetuksen mukaan.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 285
  • (Piilotettu)
    • www.facebook.com/puutyoahonkivi/
Vs: scheppach säätö
« Vastaus #47 : 07-12-2017, 08:44:43 »
Vai on sillä terän korkeurella tommonen vaikutus, täytyy pistää korvan taa O0 Vaikken omassani pysty sitä muuttamaan.
Aikaisempi nimimerkki ArtoA  - www.facebook.com/puutyoahonkivi/