Kirjoittaja Aihe: Valmistuneet metallityöt  (Luettu 302596 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 355
Vs: Valmistuneet metallityöt
« Vastaus #945 : 06-02-2018, 11:49:36 »
Ku o rekisterissä oleva kärry, voit ihan helposti tehrä samankokoisen uuren ja lyärä vanhan numerot siihen. Ei tartte mennä konttorille rekisteröimään sitä, olethan vaan korjannu kärryä  O0 
Eikä sitä kukaan huamaa jos tulee pikku mittavirhe lavan kokoon, harvemmin poliisi sitä tiän päällä alkaa mittailemaan ellet ole suurentanu sitä liikaa.
Minkähän takia ne vanhat kärrynraarot maksaa viälä jonkin verran, jos vaan on rekisterissä. Tiärän muutaman kärryn jotka on tehty uusiks.

mullakin on näin tehty vm-80 autonkuljetuskärry. vetopää ja runkonumero jäi vanhasta. loppu itte tehtyä uutta. konttorilla kävin katastaa ja sain uuden kilven siihen.
kärry kasvo samalla leveyttä 20cm ja puoli metriä pituutta. inssi ei sitä huomannut. vanha rekisteriote oli tallessa ni ei tarvinnut mittoja ottaa :D
inssi tuumas että varmaa joutunut jonku verran hitsailee entisöinissä ni sanoin että on siihen muutama runkoputki vaihettu :D

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 102
Vs: Valmistuneet metallityöt
« Vastaus #946 : 06-02-2018, 13:52:17 »
Itel kans alyttömän vanha muulin kärry josta ei löydy papereis eikä trafista mitään mittoja. Kärry alkaa olee umpimätä ni ajattelin nikkaroida puol metrii pidemmä, et saa 3metrisi levyi kuljettaa nätisti.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 012
Vs: Valmistuneet metallityöt
« Vastaus #947 : 14-02-2018, 01:14:44 »
ohkosille pikateräs katkasulehdille tartti tehdä pidin. ja sellasen tein. ei mikään kaikkein nätein, mutta ajaa varmaan asiansa.


Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 767
Vs: Valmistuneet metallityöt
« Vastaus #948 : 18-02-2018, 16:05:34 »
Sylinterinpäätyt valmiina....

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 012
Vs: Valmistuneet metallityöt
« Vastaus #949 : 23-02-2018, 10:58:53 »
tartti porata oikean kokosta ja kohtuu sieläpintaista reikää. normi poranterällä tulee ylikokosta ja kaikkea muuta, kun sileäpintaista reikää. joten kokeilin ja tein kalvaimen. onnistu ihan hyvin ja tekee huomattavasti parempaa jälkeä, kun perus spiraaaliporanterä.

aihiona perus rakenneteräs. siitä sorvilla sopiviin mittoihin, sitten jyrsimellä muodot ja viimiseksi kivellä teroitus. sitten tuo kappale upotettiin hiili+muut lisäaineet seokseen ja seos kuumeneen arviolta n.800 asteeseen ja n. 45 minuutiks. lopuksi kappale otetaan pois kuumenemasta ja kaivetaan hiiliseoksesta esiin, törkästään kylmään veteen ja se on siinä. hiiletyskarkastu teräksinen kalvain. en edes päästänyt, vaan annoin olla tollasenaan. viilalla kokeilemalla huomasi eron. kalvaimen terä, joka oli hiiliseoksessa oli nyt viilaakin kovempi, mutta varsi joka altistui vain lämmölle oli yhtä pehmeetä, kun aiemminkin. ihan viimisenä vetäsin vielä timanttiliipalla käsipelin pari vetoa, jotta on varmasti terävä. aika terävä se olikin, kun sain sählättyä tuossa terottaessa kahteen sormeen vekit aikaseks.


Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 012
Vs: Valmistuneet metallityöt
« Vastaus #950 : 23-02-2018, 19:58:09 »
seuraava kalvain on jo työnalla. saas nähdä mitä siitä tulee. tuo edellinen, pikkasen pienempi toimi 4 leikkusenakin ihan kivasti. ehkä tämä uusi 6 leikkunen sitten toimii vielä paremmin. aika näyttää. sain sen koneisteltua ja nyt se on uunissa ottamassä lämpöä ja hiiltä, jotta saan siitä karkastavan materiaalin. jännä juttu, niin ei käytännössä hapetu juuri ollenkaan tuolla lämmitysvaiheessa.

mulla on teräksinen pohjasta suljettu purkki, minne laittelen noi hiiliseokseni ja sinne sitten lopuksi törkkään halutun materiaalin. dumppaan ja tamppaan vielä sen verta hiiliseosta, mitä sinne nyt helposti menee ilman kauheeta vasarointia. yksi seoksen ainesoasa on vehnäjauho. se ainakin turpoo, eli ilmeisesti sen tehtävänä on ennestään tehdä lisää tiivistystä, jotta hiilen pintakosketus olisi mahdollisimman hyvä. tutnutisi ihan käypäseltä aineelta, vaikka onkin ihan kotikutosta. eli tiiviesteäen ne aineet sinne menee. ei pääse happi juuri vaikuttamaan, kun on niin paljon muut itse kappaleen ympärillä. olkoot, vaikk puolituntia, kolmevarttia, tunnin, tai kaksi, niin ihan yhtä vähän ovat osat hapettuneet. nyt ei ole aikaväli niin tarkka, koska hiili siirtyy vain keskemmälle kappaletta. periaatteessa vähempi hiiltä olisi ehkä se optimaalisin. on sitkee keskusta, mutta lasinkova ulko-osa, jossa terät on. tähän tarkkuutteen päästään ulkomuistista n. vajaa tunnuin lämmityksellä.

tuossa parit kuvat tän hetken tilanteesta.
Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 93
Vs: Valmistuneet metallityöt
« Vastaus #951 : 27-02-2018, 22:46:52 »
Kotiverstashengessä rakennettu pienimuotoinen metallijyrsin. Aihiona vanha pitkänreiänporan pöytä. Tein materiaaleista mitä sattu tallista löytymään, ainoastaan trapetsitangot ja mutterit piti ostaa. Alumiinia ainakin työsti ihan nätisti.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 222
Vs: Valmistuneet metallityöt
« Vastaus #952 : 28-02-2018, 18:15:58 »
Respect! O0

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 165
Vs: Valmistuneet metallityöt
« Vastaus #953 : 03-03-2018, 18:21:52 »
Tein jonkin aikaa sitten puristimen keilapallonivelellä. Nyt voi sanoa valmiiksi, kun maalasin sen.
 [ Sinulla ei ole oikeuksia liitteiden katsomiseen ]
Tämä toimii niin, että poljinta painettaessa puristinta voi pyöritellä ja kallistella vapaasti, muuten on lukittuna. Mekaniikka on sellainen, että pallon alla lieriö joka nostaa palloa kehää vasten. Normaalitilassa pallo on puristettuna jousen voiman avulla. Kuvassa vihreät viivat näyttävät jousen aiheuttaman liikkeen suunnat. Pallo vapautetaan painamalla poljinta. Siniset viivat kuvaavat polkaisun aiheuttaman liikkeen. Punaisten viivojen väli näyttää liikkeen suuruuden, joka on vain pari milliä. Liikkeen suuruutta säädetään pultilla. Toinen säätö on keskinivelessä, jolla säädetään nivelen yli menoa. Nivelen pitää mennä hivenen yli toiselle puolelle, jotta liike lukittuu. Kolmas säätö on pallon yläpuolinen kehä, jolla säädetään puristusta. Kuvassa ei näy yläpään niveltä mutta se on samanlainen mitä alhaalla.
 [ Sinulla ei ole oikeuksia liitteiden katsomiseen ]

Esa

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 141
Vs: Valmistuneet metallityöt
« Vastaus #954 : 05-03-2018, 08:46:27 »
Esa, hieno vehje, fiksu mekanismi! Mitä tuon kanssa ajattelit työstää? Jotain käteenmahtuvaa eri suunnista?

Janne

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 164
 • (Piilotettu)
Vs: Valmistuneet metallityöt
« Vastaus #955 : 05-03-2018, 09:27:51 »
On kyllä hieno mekanismi. Mullakin on kirppikseltä löytynyt keilapallo odottelemassa. Mekanismiksi olen ajatellut paria jarrulevyä ja auton kierrejousta, jalkapolkimella löysäys jousta painamalla. Saa nähdä pitääkö muuttaa taktiikkaa ja apinoida tätä, saisi säädettävyyttä helpommalla.
Hitsaustelineeksi itse olen ajatellut, saa helpommin sopivaan asentoon. Kait siinä muutakin tulisi puuhattua jos moinen olisi olemassa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 165
Vs: Valmistuneet metallityöt
« Vastaus #956 : 05-03-2018, 11:16:50 »
Ajattelin käyttää hitsaukseen ja koristeveistoon. Taisin tehdä enempi tekemisen ilosta kuin tarpeeseen. Ajatus lähti tästä: https://www.kotiverstas.com/keskustelu/index.php?topic=20461.msg267341#msg267341 ja noista pohjana ensimmäinen videon rakenne. Sopivasti löytyi kaikki tarvikkeet nurkista.

Esa

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 59
Vs: Valmistuneet metallityöt
« Vastaus #957 : 21-03-2018, 13:28:23 »
Viilapenkille korkeussäädettävä ja kallistettava jalka. Samassa myös kierto. Penkkinä kevyt Irwin Record 100mm.

 [ Sinulla ei ole oikeuksia liitteiden katsomiseen ]

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 101
Vs: Valmistuneet metallityöt
« Vastaus #958 : 27-03-2018, 21:28:09 »
Plasmankärry valmistui. Maali tuli ihan kilikalipullosta olisihan tuo ollut hauskaa maalata jollain oikealla maalilla, mutta varmaan käytössä nuhraantuu muutenkin. Ei muuten pitäisi katsoa ollenkaan noita cnc-leikkureiden videoita, voi projektit muuten kasvaa taas liikaa ::).

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 012
Vs: Valmistuneet metallityöt
« Vastaus #959 : 09-04-2018, 22:18:28 »
töitten uus jyrsin piti heti koeponnistaa. askartelin flycutterin. kartio oli valmis, mutta muuten omavalmiste tuo flycutteri. materiaali valuvikasta valurautaa. sieltä täältä enempi vähempi kovempaa tai pehmeempää. ei tasalaatusta, mutta menettelee tuossa käytössä varmaan ihan hyvin. joutu vähän päätä raapiin, kun mietti terän kallistuksia ja muutenkin sen sijotusta tuohon runkoon. lopulta tuli kuitenkin ihan käypänen työkalu. koeponnistin tuon flycutterinkin ja aika siistiä pintaa se näytti tekevän ainakin alumiiniin.